Črevná viróza u 4-ročného dieťaťa

sandra49
26. dec 2023

Ahojte baby, prosím Vás je teraz vo vzduchu nejaká črevná viroza? Dcérka má 4 roky a prvý krát riešime vracanie. Vracala v sobotu večer až do noci, začalo to tak ze ju cele poobedie bolelo bruško a nechcela jest, potom jej stúpla teplota na 37,5 a potom vracala. Tak mala v nedeľu dietu, skoro nič som do nej nedostala ale už nevracala, len hnackovala trocha. V noci dobre spala, teplota stále trvala na 37,5. Včera celý deň dobre, už ani hnačku nemala, len sa tak blokla ze nebude jest lebo bude vracať, že som do nej dostala len pár lyziciek ovsenej kaše a poobede troska polievky. Večer zase vracala jeden krát. Potom ze je hladná tak zjedla kúsok chlebiku a celu noc spala. Teraz ráno zase vracala 1x a teda jest nechce len smadna je stále. Mam ísť na pohotovosť? Ci takýto priebeh je normálny? Ja mam pocit ze včera večer grcla od hladu. Poraďte mi prosím niečo, lebo prvý krát toto riešim. Ďakujem všetkým.

zuzubb007
26. dec 2023

Moze jest len slane tycinky, banan, suchar a po troske coly, a dat jej nieco na hnacku, smecta slebo cierne uhlie, je to normalne, ked maju deti virozu aj teplota je aj zvracaju x krat, zaklad je po lyzickach pit nie vela

sandra49
autor
26. dec 2023

@zuzubb007 áno toto všetko som jej dávala, viem ze nemôže jest hocičo. Ked uz dva dni nevracala no a včera večer zas. Toto nechápem. Uz som si myslela ze je po tom.

nikpa
26. dec 2023

@sandra49 v tomto období je stále volaka viroza vo vzduchu. Dávaj hlavne pozor aby nebola dehydrovana, aj keď len po lyžičkach ale musí piť. Keď bude ešte vracať alebo hnačkovat, dobrý je rehydratacny roztok, niečo ako Kulišek, v lekárni ti poradia. A jesť v malých množstvach a diéte, ovsené kaša zrovna pri hnačke neviem ci je vhodná. Ja keď si ju dám tak idem na WC do pol hodiny, ani hnačku nemusím mať. Nemyslím, že zatiaľ je toto na pohotovost, skôr tam ešte chytíte niečo ďalšie.

sterea
26. dec 2023

@sandra49 ovsená kaša nebol dobrý nápad jej dať. Na začiatok len ryžu s mrkvou a sucháre, Pepsi alebo colu, čierny čaj, čierne uhlie, smecta. Nič iné, na ďalší deň môžeš pridať trošku vareného kuracieho mäsa. Jesť v malých porciách, ale aj piť v menších dávkach a častejšie aby jej to nezaťažovali žalúdok.

marianarem
26. dec 2023

@sandra49 Aj podla mna to mohlo byt tym jedlom. Moj maly mal raz ctevnu virozu a uz bol skoro 2 dni bez vracania, ked zacal zase. U nas to bolo tarhonou. Bola navarena dietne, ale spatne z maleho vypadlo, ze bola tvrda - ja som lezala s horuckou, tak varil manzel a pravdepodobne ju spravil al dente. Ten zaludok je nejaky cas rozhodeny, naozaj treba par dni dietovat. Ani ovsena kasa, ani cerstvy chlebik nie su vhodne jedla v tom akutnom stadiu.

domka222
26. dec 2023

Aj môj tak mal. Deň a pol bez vracania a potom zase. Sestrička povedala,že bol porušený diétny režim, nakoľko zjedol nejakú sladkosť, tak preto. Drž striktne diétu aspoň tri dni. Hlavne nič mliečne, polievku len vývar, nič sladké

sandra49
autor
26. dec 2023

@sandra49 dakujem baby. Dala som jej čierne uhlie. Zrejme ako píšete bola porušená dieta. Takže teraz 3 dní budeme zase dietovat a snáď to už bude dobre. Ďakujem pekne všetkým.

dzulli1980
26. dec 2023

A nasaď jej kvalitné probiotiká ... u nás pri týchto črevných mňamkách pomáha Enterina.
@sandra49

sandra49
autor
26. dec 2023

@dzulli1980 ďakujem zajtra jej pôjdem kupit