Črevná viróza u detí. Rady pre rodičov
Ahojte. Moja Lucinka, mala včera teplotu skoro 39 niečo neskutočné tak som jej dala samozrejeme liek proti horucke paralen 500 /ml/500mg/1tbl. Aj zabaly a sprchu to trochu stlmilo. 38,2 ale uz dva dni sa stazuje ze ju boli tak shvilkovo silno zaludok a v noci o druhej hovoril a ze jej je zle a ja ze to len tak hovori. a zrazu zacala grckať, velmi , ale ulavilo sa jej. tak sme rano zali k lekarke no a dala lieky fluidex, a prebiotiká a ešte niečo. tymo chcm upozornit rodicov, ze ak sa spoja bolesti zaludka, brucha s horuckou (tym padom aj bolestou hlavy alebo noh) oslabenie, treba ist k lekarke hned! Moze sa jednat len o chripku, ale aj prave tuto crevnu virozu. Nikom to neprajem! Našťastie sme boli u lekara v piatok na koncom tyzdna na kontrolu a Lucka je uz v poriadku, zdravá veselá robí všetko mozne (ale pomerne spi a lezi 🙂 lebo je vycerpana a oslabena z orucky a vracania potila sa ako somarik raz jej bola zima raz teplo) no ale je na diéte ktorú jej dala lekarka môže jesť len :
banány, varené mäsko, zemiaky varené, len koreňovú zeleninu (najlepšie, mrkva, petrzlen... (nie vsak kapusta , a pod) Velmi prekvapujuco karfiol,... a zeleninovu polievku. Surovu zeleninu ani nie. A čaje pri vracaní tak isto nie ak nevracia tak hej. A my budeme oslavovť cez víkend :( le do pondelka nieco ostane, to z bude moct jest normalne, samozrejme ze sa nepreje, ale trohu zakusne . Dokonca schudla skoro 7 kíl. BOla to hrôza, prajem veľa šťastia.
@adka12 mi sme neni ockovane ale asi koli tomu ze nas hned prijali do nemocnice sme tam boli ken 3 dni. odvtedy ked ma redsiu stolicu castejsie v dni tak s nou hned bezim na pohotovist ale zatial je ti v poriadku. ta druha s tym ete nemala problemy. ona akurat 2x mala ze zacala z niciho nic piobedevracat a vecer bil pokoj. druhy krat v noci a cez den iba teplotu ale ked som jej dala liek teplota sa stiahla a uz sa nic nedialo.
Ahojte.mala mi dnes 2xvracala, rano zjedla len hrusku a slivku, hned bola vonku.neskor som jej len rohlik dala a po hodine vysiel aj ten.vcera a predvcerom vecer vyzvracala banan.dnes je to uz ale zle lebo vsetko z nej ide vonku.ma teplofu 37,1.mame len 19 mes.viete nam nieco poradit?lekarka povedala akurat nech neje teraz ovocie ale vsetko dnes slo vonku.mam pocit ze aj materske mlieko.bojim sa aby nebola dehydrovana ale neviem ci jej mozem davat caj ked zvracia.a co jest?dik.
my sme mali tiež črevnu virozu pomohla nam pepsikola 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲
Kulisek na rehydrataciu, jesť nemusí, hlavne zavodnovat. 🙂
@mnamko to bolo uz nieco pred vyse rokom, uz mame 3 rocky a vtedy sme chytili rotavirus ked mala okolo 1,5 roka v nemocke ked sme boli na prehliadke u nasej lekarky tak u nej sme to nachytali ach....2 dni sme boli v nemocnici ale do 3 dni bolo po rotaviruse aj vdaka kojeniu. vracala vtedy aj 7-8 krat na den a teploty do 40 aj 40 vyleteli tak sme radsej sli.

@nanip ja tiz si myslim jonecne je dobre tak bum. ta mladsia uz mala aj rotavirusku a najlepsie je stale kasle ale to jak stary prefajceny chlap a nevedia z coho. ide ma porazit. Mi sme zatial doma nakolko som ete 1.5 roka doma s mlafsou starsu som nedala do skolky, tak teraz chyta od mladsej. prva da vyzdravy druha zacne a dokola.