CRP do 5 a antibiotiká?

lara81
20. okt 2018

Žienky čo by ste robili na mojom mieste? Syn 1,5r dva týždne pozorovaný na ORL. Na začiatku laryngitida stratil hlas trochu teplotu mal. Nasadený Aerius, kaloba. Po týždni sa pridali zelené sople. V pondelok výter a v piatok stále neboli výsledky. Krcna lekárka opakovane vraví že nevyzerá to na bakteriálnu infekciu. Urobili sme CRP u obvodnej, hodnoty CRP do 5. Od piatka syn teplotuje (už počas CRP mal teplotu) a teploty neklesajú. 38-39°c. Boli sme na pohotovosti a tam hneď ATB nasadili hoci CRP je nízke. Dať mu ich? ORL lekárka povedala že to je vírus spojený s alergiou. Na alergologiu objednaní až o mesiac. Dcéra takisto obrovská nosova mandla, začali zelené sople a už má zápal stredného ucha. Pri nej sme zbytočne dávali ATB to viem teraz.

pebu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucia147852
20. okt 2018

@lara81 ja by som este nedala. Tiez mi obvodak predpisal antb. 3 tyzdne v kusectaketo teploty a na orl tiez povedal ze zbytocne, ze je to virus a treba,len vydrzat. Sleduj syna a uvidis ale myslim ze by mu neboli platne. Aj dcera mala asi dva tyzdne dozadu virus co sa dlho tahal, crp 8. Antb sme nebrali. Tiez je aj alergicka

lara81
autor
20. okt 2018

@pebu zle som sa vyjadrila. Teraz na zápal ucha berie ATB, predtým pri nachladnutí zbytočne brala aj viackrát do roka .

pebu
20. okt 2018

@lara81 ano, tak na prechladnutie su atb uplne zbytocne(prechladnutie je virus) a hoci sa moze zdat, ze na prvy pohlad neublizia, prave pri takychto ochoreniach - ako je aj bolestivy zapal stredneho ucha by mali zabrat velmi rychlo...ale castym pouzivanim, ten ucinok sa spomaluje, pretoze bakterie su na tie atb rezistentne... takze atb brat iba ked je to naozaj potrebne 🙂.

viera
20. okt 2018

Naco mu davala airus?Ved to je antihistaminikum....Na alrgiu...A pri takom dietati nemoze vediet ci ma alebo nema alergiu..Aj ked to stahuje zapal je to len predsa liek, ktory skodi dietatu...Airus moze spustit zelene sople a aj teploty...Opytaj sa na ucinky v lekarni, ti potvrdia..A berie sa dlhodobo....Nie chvilku...Antibiotika su najvacsie svinstvo...Jendoznacne by som nedavala a skor prirodzene posilnila...Viac vitaminu c, zeleninu, ovocie a podobne...A horucku by som urcite zrazala panadolom cipky...A pokial ma virus, antibiotika nezaberu a osobne by som aerius zahodila do kosa...Vsetko je to len farmaceuticky biznis.

mata223
20. okt 2018

ahoj moj maval tiez sople dookola nechcela som pchat do neho stale lieky a kvapky do nosa pretoze ked som citala pribalovy letak a tie neziaduce brr riesim to tak ze ho radcej dopujem zeleninou ovocim a este kedze viem ze to nestaci mu davavam doplnky vo forme sirupu a vitaminy pomali dva roky super

dadus_ka
20. okt 2018

@lara81 ja som mala CRP 10, nasadili mi atb ale nebrala som, bolo to len mierne zvysene, vylezala som to na cajoch a litroch vody denne a na ovoci. o tyzden mi brali znova krv a CRP kleslo na 8 cize negativne na infekciu... Tu hned si myslia ze na vsetko hned atb treba. A podotykam ze to som tehotna, tiez mi boli atb proti srsti.

matula211
20. okt 2018

Pre mňa len hodnota CRP nie je smerodajna...ja som mala CRP menej ako 8 a leukocyty tak vysoké, že som atb brať musela...A čuduj sa svet, pomohli...ja osobne by som sa len na hodnotu CRP nespoliehala, vždy som dala na akýsi svoj vnútorný pocit...

ludinka
20. okt 2018

@lara81 môj syn mal aj pri zápale pľúc crp okolo 7... Treba pozerat aj iné okolnosti

jajuska13
18. apr 2019

@dadus_ka ahoj a aké si mala ťažkosti keď ti dali atb? A vylezala si to?

dadus_ka
18. apr 2019

@jajuska13 ahoj vraj zapal mocovych ciest, mala som problemy s oblickou ze ma bolela par dni ale inak ziadne ine dalsie priznaky. Ziadna bolest pri moceni a podobne. Ja si doteraz myslim ze ma tam len maly tlacil a maximalne na mna liezol nejaky zapal. Vsetko som vylezala v klude doma, vela cajov a vody som pila, atb som si nedala a odznelo to vsetko aj krv potom bola negativna. Keby to bolo v horsom stave ze mam ozaj pocit ze tie lieky treba tak by som si ich dala ale mala som pocit ze to nieje take strasne aby sa to nepodarilo vylezat. Sice oblicka bolela dost aj na dotyk ale inak mi nic nebolo.