icon

Cysta na mozgu alebo skleróza multiplex

adrika762
24. okt 2015

Rada by som sa opýtala či máte niektorá stým skúsenosti keď t zistili Vášmu dieťaťu čo bolo dalej. Neviem či som sa správne vyjadrila ale tak verim že hej, ☹

zuzik307
24. okt 2015

@adrika762 cysta na mozgu alebo skleroza multiplex? su to dve uplne odlisne diagnozy...

ivushqa
24. okt 2015

sclerosis multiplex u tak malého dieťaťa? veeeeeeľmi nepravdepodobné

janka279
24. okt 2015

@adrika762 a ako to zistili tvojmu dietatku? Bolo na MRI a vysetrenie ukazalo nalez na mozgu? Na zaklade coho lekar vyslovil podozrenie prave na tieto dve diagnozy?

milka2105
24. okt 2015

Sclerosa multiplex u deti síce môže byt (aj ked skôr až okolo puberty), ale nerozumiem prečo hneď myslite na takúto diagnózu- ta ma aj diagnosticke aj klinicke kritériá, ktoré musí splniť a s cystou- omnoho častejšiou u deti - nemá nič spoločné...

maminkynafazulka
24. okt 2015

Je to cysyta alebo nejaky nalez? Lebo ja mam tiez dva moduly na mozgu a som v poriadku klop klop... Sice so mnou klepala epi ako dieta ale teraz klop klop vsetko ok 🙂))

viera27
24. okt 2015

@adrika762 cystu na mozgu mam aj ja. Nie je to nic nebezpecne a je to pomerne casta vec. Zalezi samozrejme na velkosti a umiestneni.
Co sa tyka sklerozy.. neviem, este je podla mna prilis maly. Aj mne diagnostikovali sklerozu, nakoniecto bolo nieco uplne ine. Neurologia je dost obtiazna a vela zalezi pri diagnostike od toho, kolko ma neurolog "napozerane". Priznaky podobne SM maju napriklad aj viacere formy migreny, pripadne sa moze jednat o ataxie, hypoglykemicke stavy atd. Aspon u mna to bolo co neurolog, to ina diagnoza 😀 . Hlavne sa netreba hned plasit. Vela s mozgom robia napr. aj hormony. A tam ani jeden z tvojich synov este nie je.

viera27
24. okt 2015

Tu je k diagnostike. Este urcite nevedia urcit, ci sa jedna o cystu, alebo o lozisko. Preto asi aj tvoja otazka bola tak koncipovana http://www.skleroza.info/najnovsia-liecba/vcasn...
Ale zase, ja napr. mam v mozgu okrem cysty aj tzv. demyelinizacnu zonu ( co je teda dalsi z priznakov SM), aj ostatne priznaky (chodza, rec, atd) a nemam SM, resp. sa to nesiri a priznaky sa mi podarilo skoro uplne minimalizovat a lieky som uz daaaaavno vysadila. Takze nemaj strach.

veronikonv
24. okt 2015

Moj syncek ma cystu na mozgu, bola vacsia a tlacila na ocny nerv. Museli ho operovat...no je uplne v poriadku

adrika762
autor
24. okt 2015

dakujem za povzbudenie, v pondelok budem vedieť k tomu bližšie, sme už po magnetickej rezonácií sú už aj výsledky a je tam asi predpoklad tak preto som sa pýtala že či je take niečo u takých 6r. deti, viete človeku všetko možne beha po rozume. Verím že to bude dobre,

laurika25
27. okt 2015

@adrika762 dufam,ze vysledky dopadli dobre a nebude to nic vazne .Prosim ta,mozem sa opytat kvoli comu ste isli ️️na MRI? Mal syncek Nejake bolesti v hlavicke?

adrika762
autor
27. okt 2015

@laurika25 ahoj, tak my sme mali problem pri narodení ale tak všetko bolo dobre inak sme sledovaní stále na neurologií, mal terza bolesti hlavy tak nas poslala lekárka na MR, ako som sa bála že čo bude ale tak klopem chvála bohu je všetko v poriadku, má tam malu cystu ale tak stým nerobia nič, sledovaný sme stále tak verím že sa nič nezhorší.

peter952
Odpoveď bola odstránená