icon

Cystouretrografia u malých detí. Ako uľahčiť vyšetrenie?

dagmars
18. jún 2014

V piatok máme ísť na vyšetrenie podozrenia z refluxu ľadvín. Majú ju cievkovať a zaviesť kontrastnú látku do močového mechúru a následne rontgonovať. Mna samú obchádza hrôza z cievkovania a dosť zle si predstavujem ako to bude zvládať ani nie 3 ročná dcéra:( Poradíte niečo na uľahčenie celého procesu ak ste ho už absolvovali?

aristka
18. jún 2014

čo tak požiadať o asistenciu anestézie a dieťatko pod ich dohľadom stlmiť ,treba si to tam ísť prediskutovať a dopredu doriešiť...inak cievkovanie všeobecne žien nie je také strašné a nie je bolestivé ,len trošku nepríjemné ......

sarinka123
18. jún 2014

Na Antolskej vedia dieta nejak utlmit. V januari som tam lezala s malou, tiez nam toto hrozilo, a mala som z toho strach.
Chlapci to maju ovela bolestivejsie. Vtedy mi hovorili, ze vedia to spravit tak, ze si to dieta nebude pamätať.
Je to neprijemne vysetrenie, zaboli to trosku pri tom vstupe do mocovej trubice, ale potom tu uz bude OK.
Tiez Injekcia, ihla s tekutinou je hrozna ked pichaju dieta do svalu, alebo ked dietatu odoberaju krv, mojej davali 15 minut kanylu do zily, neslo im to, boze ten plac, uz aj ja som plakala, celu ruku mala modru.
Doktorka povedala, ze su ovela horsie vysetrenia od tohto.
a je to nevyhnutne pre tvoje dieta a iste to zvládnete obidve super. Povedz si to tak, ze ladvinky treba skontrolovat, aby sa zachytilo vsetko včas a nemala s tym problemy v zivote. Toto iste a tak staru dceru mam aj ja. Dopadlo to vsetko dobre.
A mali sme rozsirene ladvinove panvicky.