D vitamín od Maxu
Ahojte..používa niekto u bábätiek
Koľko sa dava kvapiek?
@mima1608 to je strašné malo..vigantolu mam dávať 2 kvapky..v jednej je 500 jednotiek a v maxe je len 200
Nám aj vigantol dr kázala dávať jednu kvapku pôvodne, ale ja som ho dávať nechcela, keď má také zle recenzie od iných maminiek. Keď som zmenila na Devit, povedala, že aj toho jej stačí 1 kvapka. A koniec koncov tak píšu aj v príbalovom letáku
Jaj počkajte, vy myslíte ten D vitamin od Dr Max?
@mima1608 hej ani ja nechcem dávať.. ten d vit myslím ma 400jednotiek..tak toho by sa tiež malo 2 asi..ale niekedy kazu vigantolu 2 niekedy jednu..ale ten má až tých 500jednotiek
@mima1608 áno ten
Jaj, tak od dr Max ja nedávam 🤦 myslela som že myslíte ten žltý Devit. Ono, najlepšie je asi sa spýtať pediatra. Naša vravela, že od 2 kvapiek by ju mohlo bolieť bruško (či už sme sa bavili o vigantole alebo Devite)
@mima1608 aha..ze by to záviselo ci je to jedna alebo 2 kvapky..ja teda začnem 2 keď je to slabšie
@mima1608 vigantol nema zle recenzie, vigantol je jediny registrovany liek, kde je skutocne vit. D tolko, kolko sa uvadza, ostatne vit. D su len doplnok.
citujem:
Tým, že Vigantol je klasifikovaný ako liek, je prísne a pravidelne kontrolovaný Štátnym úradom pre kontrolu liečiv. Kontroluje sa proces výroby, kvalita použitých surovín, kvalita a čistota hotového prípravku.
Ostatné dva prípravky (Jamieson, Swanson) sú len potravinové doplnky (voľnopredajné produkty). Potravinové doplnky nemusia spĺňať také prísne kvalitatívne dokonca ani kvantitatívne požiadavky. Ich kontrola spadá pod iný úrad, tým je Štátna veterinárna a potravinová správa. Kontroly sú náhodné.
Pri týchto náhmatkových kontrolách sa niekedy zistia nedostatky produktu (napríklad že daný produkt obsahuje len polovicu deklarovaného množstva liečiva). Keďže potravinové doplnky nie sú lieky (sú to potraviny), závery kontrol neznamenajú automaticky stiahnutie z trhu a verejnosť sa o nich ani nedozvie
ja som synovi davala do 1,5r vigantol a nic mu nebolo, ziadne koliky, bolenie brucha, nic.
@zuzuliennka1 Úplne s tebou súhlasím, ale myslím že tu na to mamičky na modrom koníku nepochopia. Stále si idú svoje, lebo jedna mamička povedala....... Radšej kúpia predražený doplnok, ktorý vôbec nemusí mať toľko vitamínu, koľko je tam deklarovaného. Inokedy broja proti farmafirmám a tu za placebo efekty sú ochotné vyvaliť desiatky eur.
@stanulienkat ten vigantol bola jedna! sarza, a aj to nemali problem vsetky deti.
ja som ani nepochybovala, verim svojej pediatricke, davala som vigantol, nic sa nedialo😁 v prvych rokoch je vit. D pre dieta extremne dolezity, a ani dospela populacia nema dostatok vit. D.
potom od 2 rokov som synovi davala kvapky devit, tak ako si davame cela rodina, a najma na jesen, v zime a na jar
@zuzuliennka1 dobre, pani múdra ☺️ aj ja verím svojej pediatričke, ktorá mi hneď povedala na poradni, že pokiaľ chcem, môžem rovno začať dávať Devit. Ja sa nestarám aké vitamíny beriete vy, tak ty sa nestaraj aké berieme my. A téma vôbec nebola o tom, ale o úplne inom vitamíne D. Čo tak začať tým, že budem čítať s porozumením?
@mima1608 veris pediatricke, a napises, ze vigantol si nechcela davat, ked ma take zle recenzie od inych mamiciek🤣🤦🏼♀️ (aj ked ti dr. hned kazala davat vigantol, co sama pises)
vigantol staci jedna kvapka, lebo v nej je dostatok vit. D ktory je deklarovany.
v ostatnych pripravkoch nemusia stacit ani 4 kvapky ale to nezistis.
ja verim liekom
@zuzuliennka1 nie, ja píšem, že DR kázala dávať 1 kvapku vigantolu a rovno mi na poradni povedala, že sa môžem rozhodnúť aj pre Devit a toho dávať tiež 1 kvapku. Niekto zasa nečíta s porozumením 😉

Používam ☺️ do 1 roka sa dáva 1 kvapka