D-vitamín pod normou. Aké déčko má syn užívať?
Ahojte mamičky. Mali ste aj vy takýto problém?Môj syn má vitamín D pod normou. Aké D-čko ste užívali a za aký čas sa to upravilo? Proste ako ste to riešili? Ďakujem krásne za vš. odpovede. Pekný deň. 🙂
@szzuzka teraz na leto uz netreba staci byt bez opalovacieho kremu na slniecku, mozes ale doplnat vitamin d od jamiesonu
ahoj, podla mojho nazoru je naj vigantol, davam ho malej a aj sebe - kvôli stítnej zlaze a crohnovej chorobe mam strasne nizku hladinu, aj v lete, ja sa nerada opalujem a len také chodenie tu u nás po slnku nestačí.................ale základ je podávat ho v mliečnom tuku - do mlieka, jogurtu, masla, malej davam do jogurtu na lyžičku jogurtu, sebe na chleba s maslom.... a celkom sa darí to udržovať v norme, u mna.... zaklad je pravidelnost a to mlieko
Moj syn mal tiez velmi velmi nizke d-cko a zacalo sa davat DeVit kvapky a upravilo sa to odvtedy sa to nezopakovalo,teraz na leto aj prestanem davat ,tak od septembra do aprila davam kazdy den aj 5rocnemu.Ale ked ma teraz malo tak davaj aj kludne stale ked uz je aj slniecko
@mmoni89 mna len zaujima, ako ste to zistili. Boli nejake prejavy, ci nahodne, ci ako take nieco zistuju?
@lindusss2016 ano bolo to len nahodne na gastre,inak by som ani nezistila,syn mal vtedy rok
Davam devit od hesene do jari, a davam aj sebe celorocne mam nizku hladinu ( 2x do roka mi robia rozbor krvy)
Vacsina ludi ma nedostatok vitaminu D najma v obdobi mimo leta, kedy je slniecka menej.
Zistuje sa to krvnym odberom, da sa aj ako samoplatca. Ja uzivam Vigantol alebo Swanson tabletky.
@szzuzka zdravim. Tak ja aj moja 5ricna dcera mame nizku hladinu Dvitaminu. Zistene odberom krvy. Doplname klasickym Vigantolom 2kvapky denne.
Vyrastla na nom aj starsia....takze nezvazujem zmenu.
Inak vela ludi ci deti trpi nedostatkom Dvitaminu. A je dolezity pre ludsky organizmus. 😉
@catherinah vieš čo, toto som si myslela aj ja, že väčšinou v zime je tento problém, ale sama som sa presvedčila o tom, že to neni celkom tak, že tento problém je aj v lete, keďže aj z toho slniečka nie je telo mnohokrát schopné dostať toľko toho vitamíny, koľko by potrebovalo 😉
@zupka33 zdravim. Organizmus ho potrebuje a o tom nie je pochyb. 😉🙂
A nedostatok sa samozrejme moze prejavit neskor.
Aj ja mam susedu...malemu vobec nedavala Dcko....a potom velke 😟😩😭😮😮 ze malemu sa nezatvarala fontanela. Ale ked jej clovek povedal ze nech dava...je to vitamin ktory sa dava "100rokov" a vsetci zijeme. Potom jej Dr....ze nevie a vysetrenia(zbytocne). Lebo jasne ze Dr.tvrdila ze dava dava. 😏
Nakoniec vysla s pravdou von...
Jasne ze bol ohen na streche....tak zacala, davat....trvalo to dlhsie ale vsetko dopadlo ok.
A naozaj takmer kazdemu ak ma urobeny odber...ma nizku ale aj zalostne nizku hladinu.
A pritom Vigantol je aj na predpis...takze nemusia ani davat vela eur za D. Ale samozrejme mozu kupit iny.
Ja mam znameho internistu a ten celej sirokej rodine dava Vigantol. A my tiez. Dlhodobo.
No ale je to na kazdom z nas. Aj ked za deti sme zodpovedni my dospelaci. Takze aspon tym detom by mohli davat.
Vsetkym vela zdravicka. 🙂
Vigantol som nikdy nedavala dietatu...ani nebudem davat ale som spokojna od generica vitamin d3 400 🙂
ak je nedostatok vitaminu D tak 400 iu je malo, na jeho zyvšenie v krvnom obehu je potrebné davať vyššie dávky - zaleží aj na váhe dieťaťa - u dospeleho sa odporuča 1-3 mesiace vkuse uživať 5000-10000 jednotiek denne!!
@henka123123 prečo nie? My dávame od začiatku len Vigantol, iné déčko sme ani nedávali a teda ja nemôžem pol slova povedať. Podľa mňa aj tí lekári musia vedieť prečo práve toto predpisujú. Prečo práve tieto kvapky. Takže ja s ním problém nemám 🙂
@pupi14 neviem ja som za decko na prirodnejsej baze...a toto je baze olivoveho oleja 🙂
@henka123123 hlavná by mala byť podstata nie? Aby to déčko zabezpečilo hlavne to čo treba. Aby ho deti mali dostatok 🙂
@mmoni89 tak musím povedať, že my sme toto nemali, s takýmito problémami sme sa vôbec nestretli. Ale tak každé dieťatko je iné. Inak to môže znášať. Ale nemyslím si, že je to preto, že sú na to zvyknutí. Skôr preto, že je to registrovaný liek, ktorý má zaručené účinky 🙂
@pupi14 presne tak preto ja davam d vitamin od generica a jul august nedavam nic 🙂
@henka123123 v lete nedavas nic? my davame aj pocas leta, sice sme na slniecku, ale myslim, ze nie tolko aby to pokrylo tu potrebu toho vitaminu 🙂
@rembura nedavam..doktorka kazala ze mam vynechat a davat az september...maly uz na zrastenu fontanelu
@mmoni89 nikde som ani nenapísala, že je najlepší, ale ako som písala my sme ho dávali od začiatku a dodnes problém nebol, Timejka ho bez problémov užívala a ja som aspoň mala istotu, že má dosť tohto vitamínu a nečakajú nás žiadne problémy, ktoré by z nedostatku déčka mohli vzniknúť 🙂

Vigantol - dáva sa novorodencom aj dospelým.....AK ide o bábätko, môže spôsobovať koliky, u väčších detí nič......veď pediater mu musel predpísať a aj dať dávkovanie....Ak chceš inú značku, nastav si dávkovanie podľa odporučenia tvojho pediatra.