Dá sa preniesť mononukleóza na dcérku?
Dobry den mam 3messcnu dcerku. Znama ma mononukleozu tzn ze ju ma potvrdenu ma kludnejsie a altivnejsie obdobie. Otzaka je ci to moze preniest na scerku ked ju chce napr zobrat na ruky atd..
@luliu nie ona mi vravela, ze ked ma opuchnute uzliny ma aktivnu formu a ked nieje chora nic nema opuchnute ma kludnejsie obdobie a neprenosne
Dcéra mala mononukleózu, bola v nemocnici zavretá na infekčnom oddelení, potom doma, až kým nebola zdravá. Po vyliečení už mononukleózu nemá.....
@luliu aha tak ja neviem.. Ona ku ma potvrdenu zije v anglicku tam
To riesia iba liekmi . Atb brala takmer rok. Tam neviem. Kej tvrdili ze sa to vyliecit neda. Ze to je b cloveku vzdy
Po mononukleoze ostavaju v tele protilatky cely zivot, nie choroba samotna (napr herpes simplex ostava v tele navzdy a pri znizenej imunite sa prejavi). Pokial ma dg mononukleozu je infekcna a svoje dieta by som k nej urcite nepustala..nakazi sa clovek najrychlejsie slinami
"U niektorých jedincov vírus v slinách zostáva niekoľko mesiacov po prekonaní tohto ochorenia, u iných až niekoľko rokov. Vírus je v organizme po prekonaní infekcie prítomný celý život a v období s oslabenou imunitou opakovane vzplanie."
https://lekar.sk/clanok/infekna-mononukleoza-ho...
Mononukleoza je virus, na co jej davaju antibiotika? Syn ju prekonal ako trojrocny, mal dost hnusny priebeh z vyse tyzdna 40kami...pol roka dieta na pecen...ani nikoho nenakazil doma, izolovany nebol samozrejme, vlastne az na 6.den horucok sme zistili, co mu je... ani nas nikto neupozornil uprimne, ze by este infekcny byt mohol 🙄
@lenocka8894 no super uz jej to len povedat
@777januska777 dakujem za objasnenie
@anjelicek26 no v anglicku su mimo. Brala proste
Atb a nema dramatizovat. Uzliny neriesili ani pecen dietu nieto este robit sono alebo ine vysetrenia. Brali jej iba krv
Dcéra mala mononukleózu v júli, po 5 dňoch antibiotík zistili, čo jej reálne je a že sú zbytočné. Pečeň ešte sledovaná, ale infekčná po preliečení už nebola. Vraj vďaka tomu, že brala atb prvé dni, sa nikto z nás nenakazil - povedala lekárka.

Mononukleózou je veľmi infekčné ochorenie, neviem čo myslíš kludnejsim a aktívnejším obdobím. Nezmylila si si názov ochorenia?