Dá sa zistiť autizmus, keď má dieťa jeden rok?
musi mat uz dieta v sebe autizmus???a MMr ockovanie to len urychli???
Ahojte,mamicky. Nechcem vyzniet ako hysterka,ktora prilis sleduje svoje dieta,ale chcela by som sa s vami poradit,co si o tom myslite. Mam 20 mesacneho synceka. Myslim,ze je velmi sikovny,sice chodit zacal okolo 13M,ale odvtedy sa nezastavi. Pekne spinka v noci (9-10h),cez den este poobede 2-3h. Nema problem s papanim (zje vsetko,co nezje jeho),zacali sme chodit na WC (na prvy raz pochopil,co tam od neho chcem a vzdy sa pekne sam vycika,planujem o chvilku plienky uplne odstavit). Ide vsak o to,ze ked na neho zavolam,mozem si kecat,co chcem,obzrie sa tak mozno raz z desiatich osloveni. Ocny kontakt udrziava,je hravy,tulkavy,na zmeny si zvyka super,prespi a prehra sa prakticky kdekolvek a s kymkolvek. Miluje hracie klavire,uz vie aj pekne zahrat podla toho,na ktorej klavese mu svieti svetielko. S autickami sa hra normalne,vozi si ich po zemi,akurat ked vidi trebars zaveseny bicykel,tak si pokruti kolesom (ale to hadam kazde dieta). Trapi ma hlavne to oslovenie. Viem,ze dieta nie je pes,moj maly mi pride ako taky "salamista" a rozhodne ma svoju hlavu. Ked nieco nechce urobit,proste to neurobi len preto,aby som ja z toho mala radost..to chapem..ale obcas mava aj hysaky (zeby prvy vzdor? Neviem,snad ano). A velmi malo rozprava. Rozumie vsetkemu,to viem na 100%. Prinesie,poda,ukaze,co mu poviem (teda,ked sa mu zrovna chce,ale viem,ze mi rozumie). Vie,co znamena,ze ideme papat (hned uteka k stolicke a usadi sa sam),ked ideme prec,vzdy sa ide pozriet do zrkadla ored odchodom a usmeje sa,aky je krasny (narcis),rad sa kupe,aj sprchuje.
Len ten kontakt s nami je taky...ja neviem..proste ked je niecim zaujaty,ani brvou nepohne. A ta rec,no. Inak hovorim,je zivy,pohybovo zdatny,fascinuju ho auta na ulici,to sa stale obzera,je schopny aj zastat a cumiet do blba na auta a autobusy. Zvuky ho nerozrusuju,aj so mnou vysava,posuva mi stale kabel a citi sa pri tom dolezito. Aj sme ho ostrihali masinkou a v pohode to prezil,ziadne hysaky,trocha poplakal a bolo. Obcas sa aj kruti dokola..ale skor asi ked ss nudi.
Viem,ze som to rozpisala zdlhavo,ale mozem sa obavat pri tych zopar znakov,ze nebude s nim nieco v poriadku alebo kazde diets je v istom veku tak trocha "autista" a robi "zvlastne" pre nas nepochopitelne veci?
@maruska1170 dobry co je s vami od tej doby?
@maruska1170 potvrdil aa autizmus u malého?
@renata5 skus vo vyhladavaci vyhladat, je tu par tem s touto problematikou, ale u rocneho dietata autizmus nie je mozne diagnostikovat. My sme so synom riesili tento problem od cca 2 rokov a autizmus bol vyluceny az v takmer 4 rokoch.
@lenka.s ahoj viem že je toto veľmi stará diskusia ale aké ste mali príznaky autizmu keď nakoniec bol vyvrátený?

@sejan
To urcite sa este neda zistit.....je to diagnostikovatelene az realne po 3rokoch...predtym moze mat prejavy tiez...ale skor ti to nediagnostikuju...
Tak male niekolko mesacne babatko sa este vyvija...dozrieva nervova sustava...to este nie je mozne povedat...
Nestresuj sa hned...ak vnimas nieco odlisne...
Preco sa ti nepozdava?