icon

Dajú sa ovčie kiahne dostať po druhý raz?

veronika19895
24. okt 2025

Keď ste prekonali kiahne ako dieťa dostali ste ich aj druhý krát v dospelosti??

anonym_7eefc3
24. okt 2025

Nie, ale osobne poznam 2 ludi, ktori dostali. Dovtedy som netusila, ze je to mozne.

kacena4
24. okt 2025

ja som dostala 2x aj ked nie v dospelosti ale mala som ich 2x v detstve. je to vynimocne. ludia ich 2x nedostavaju maju dobru imunitu. ak sa v dospelosti vyskytne tak ako pasovy opar. aspon tak mi bolo povedane

selenka7
24. okt 2025

Ja som mala kiahne dvakrat, ako 6 a ako 12-rocna, mam to aj v zdravotnej karte. Ale ako dieta som mala velmi slabu imunitu, bola som velmi casto chora.

kacena4
24. okt 2025
@selenka7

Ja som mala kiahne dvakrat, ako 6 a ako 12-rocna, mam to aj v zdravotnej karte. Ale ako dieta som mala velmi slabu imunitu, bola som velmi casto chora.

@selenka7 ja podobne

anonym_3b78ac
24. okt 2025

@veronika19895 áno, mala som ich ako predakolacka, aj ako dospela

nikaeli
24. okt 2025

Moja dcéra mala raz v škôlke a raz na strednej. Druhý priebeh bol oveľa horší, ostali jej aj jazvy, aj keď sa vôbec neškrabala.

cucoryedka
24. okt 2025

@veronika19895 ano, pokial sa po prvom nakazeni nevytvorila dostatocna imunitna odpoved

elzu
24. okt 2025

Ano, vzacne, ale daji- a to bud, kdyz je clovek prekona v nizkem veku a nebo je vystaven male virove nalozi a onemocneni se plne nerozvine- timpadem nedojde k plne imunizaci.

V dospelosti se cast uz v detstvi nakažených muze nakazit tim samym virem (varicella-zoster) podruhe- a pokud ma snizenou imunitu- muze se infekce projevit velice bolestivym pasovym oparem.

dadis
24. okt 2025

Ja som mala 2x. V detstve mierny priebeh a v dospelosti, zarovno s detmi, som mala par kiahni na hrudniku a chrbte. Ale vtedy som mala po porode imunitu uplne zlu, celu jesen som bola chora a na Vianoce syn dostal kiahne, potom o 2 tyzdne aj patmesacna dcera a aj ja tych par kiahni..

anonym_029356
25. okt 2025

Tiež som mala v detstve 2x. Prvýkrát som vraj nebola dostatočne vyhádzaná, tak asi preto aj 2x. Ale v dospelosti som aj pásový opar mala. Hold, slabá imunita.