Dakujeme Strapco - ORL rady
chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵
@strapco13 DObrý deň, prosím Vás moje deti 8 a 3 roky, starší syn nám zrejme zo školy doniesol streptokoka pyogenne starší sa liečil cca 4 mesiace bral takmer 10 týždnov (as pauzami kedy sa čakalo na výter) penicilin stále ho mal v krku až konečne negatívny, ale mladší už 5 mesiacov má stále v hrdle tú potvoru, okrem toho má vkuse laryngitídy a 2x mal hepr angínu, 2x hnisavú vždy s vysokými teplotami, v podstate mu stále zatekajú hlieny, už sme zúfalí neustále ho len krmia ATB penbene a klacid,a stále ho tam má ☹ teraz by mal nastúpiť do mš ale Dr. ho asi ani nepustí do kolektívu, Dr. hovorí že je nosič ale my všetci doma sme nič nechytili všetci okrem neho sme negatívny tak neviem. Zamýšlam sa nad nejakou alternatívou začala som mu dávať ascorbant sodný plus echinaceu a mám v pláne pridať ešte chlorellu, nakolko má ešte aj vrodenú vadu čriev rectocellu čiže má telo plné špiny neviem či to stým súvisí . No ale ide o to že ORL odporúča mandle vybrať ale naša detská nie, mandle má pekné rúžové bez povlaku len sú obrovské ☹ Ďakujem za radu
@zuzkasu a nosna mandla?
obrovske mandle je mozne zmensit..cize nie odstranit cele, ale to zavisi od ich funkcie
ASLO mal vysetrene?
urcite by som skusila kuru na imunitu ..pozri moj clanok o nosnej mandli..tam je neoperacna liecba..tak okrem sprayov do nosa /ak nema nosnu mandlu zvacsenu/ tak ostatne vyskusat
@strapco13 nosná mandla je zvečšená ale tá problémy vôbec nerobí, starší bol ako dvojročný na výber nosnej mandle, áno počula som zrezaní mandlí , ale má to význam??? ak je ten streptokok niekde pod mandlami? Prosím Vás kde nájdem ten článok? Aslo mal 2x vysoké a naposledy vraj bolo lepšie nevie presne hodnoty , ale chystáme sa znovu na odbery. Ďakujem
Dobry den,
moj 6rocny syn mal pred 2t. anginu, na makkom podnebi mapku popraskanych ziliek. Doktor nasadil antibiotika, mapka zmizla. Ale v ustach na dasnach sa mu utvorila afta, a zvnutra na licku take biele bodky, najskor je biela, potom cervena a zmizne.Ale opakuje sa to. Boli sme na kontrole, doktor povedal, ze virus aftovy ho chytil ked mal oslabenu imunitu.
Vyplachujeme repikom, strieme tantum verde, nema to bolestive.
Odporucili by ste nieco ine?
dakujem
@strapco13 tak podľa toho, čo som vyrozumela sa tá tvoja komplikácia potvrdila..vraj mal tú mandľu veľmi veľkú (tretí stupeň), veľa krvácal a zle sa to zastavovalo a že v takýchto prípadoch vzniká tá komplikácia...dal mu augmentin...ale prosím ťa večer sme mu ho dali a ráno sa nám zobudilo zdravé dieťa... s hlavičkou nič nemá, jaší sa ako divé vajco, zjedol by aj nás, zápach zmizol...no ja nechápem, nechápem...každopádne sa teším, ale že by jedna dávka augmentinu mohla toto spôsobiť?
@anait ked sa nieco hoji /rana/ tak sa lieky dostavaju v prvom rade tam, lebo lebo je to lepsie prkrvene..cize mohli ATB tak rychlo zabrat..ved to bolo 12 hodin cca od podania
keby mal "len" bolesti po operacii tak by sa po podani analgetik zlepsil..ale u vas sa stav tzhorsoval, podla toho cpo si pisala..tam treva ATB jednoznacne
som rada, ze je lepsie
@strapco13 Ahoj, u nás to teda vyzerá na 90% už na odstránenie nosnej mandle a sčasti aj krčných, ale keďže malá nemá ešte 3 roky a má len 12 kg, zoperujú ju len buď v Martine alebo v Blave na Kramároch. Čo sa časovej vzdialenosti týka máme to z nášho mesta asi rovnako ďaleko, ale chcela som sa ťa spýtať, či by si mi nevedela poradiť, v ktorej z tých dvoch alternatív sú lepšie vybavení a ktorú by si mi doporučila ak máš nejaký prehľad trošku o týchto klinikách? Moc ďakujem za názor 🙂
zdravim, potrebovala by som radu, čo pomože 7 ročnej ked ma zaliahnute v uškach, už je z toho riadne nervozna je tyžden po antibiotikach, lebo bola strašne zahlienena, mala zelene sople asi 10dni, sople prešli ale zaliahnutie v uškach ostalo, davam jej zodac treti den, myslite že pomože alebo radšej navštivit ORL.veľmi krasne dakujem
@luky1313 ist na ORl..moze byt porucha aj vo vnutorniom uchu..to treba preliecit a moze to byt slabsi zapal stredneho ucgha..pozri moj clanok v mojom fpotoblogu..tam najdes ako uvolnit eustachovu trubicu
treba rozlisit ci je postihnute stredne alebo vnutorne ucho..lebo lieci sa to inak

@strapco13 u nás sa práveže nevyskytovali hysáky takéhoto rozmeru...on neplače, on zúri a vreští...ako nepríčetný... no boli sme u doktorky, uzavrela to ako bežný pooperačný stav, vzala výtery z nosa a hrdla, asi aby som bola spokojná, že niečo urobila 😀 v stredu kontrola na ORL, tak počkáme, že čo tam...