icon

Dakujeme Strapco - ORL rady

vlasa
14. mar 2011

chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵

strapco13
24. aug 2012

@mummy01 nema exem? ta koza nie je nejak taka supinata, drsnejsia akoby sa lupala? proste ina kvalita ako na druhom uchu?
nestiplo ho nieco?
podla fotky to vyzera ze to cervene konci pri vchode do zvukovodu?
nemoze ho mat spalene? teplo, nebol predsalen trochu na slnku?

mummy01
24. aug 2012

@strapco13 na slnku nebol teraz vobec,stipnutie ma napadlo ako prve lebo on ma vzdy burlivu reakciu ale nieje to navrete ani si to neskriabe a ma to len v tom strede pri zvukovode.On mal velke problemy s ekzemom,aj stafylokokove inf.koze ale uz rok a pol nebol vyhadzany.Ma to suchsie ale tazko povedat,on je kvoli E.dysplazii casto supinaty,a prave tu oblast uska mava suchsiu...on ten dobry maz v usku ma vysuseny,neda sa mu vobec cistit usko a tak mu to suche aj z uska vypadava...no tazko sa to takto vysvetluje...

strapco13
24. aug 2012

@mummy01ja viem, ze ma supinatejsiu pokozku..preto sa pytam, ze porovnanie s druhym uchom
Cize len ta trojuholnikova priehlbinka je postihnuta?
to vyzra na lokalne podrazdenie, natri mu to niecim co bezne pouzivas ak sa mu choroba zhorsi /co pouzivas?
pockala by som do pondelka, ak sa to nezacne zlepsovat tak k dr ..bude aj vhodnejsie pocasie pre vas

mummy01
24. aug 2012

@strapco13 koza nieje ina v porovnani s druhym....a ano len ta priehlbinka,sice pred 2 dnami mal cele usko cervene ale potom zbledlo a odvtedy je to takto.Ak ma fliacik ekzemu tak natriem kremom s morskou solou pripadne s kremom tee tree s manucou-tym som mu to vcera aj trocha natrela.OK,skusim a uvidim...vdaka

anait
26. aug 2012

@strapco13 ahoj, len pre informáciu idem poinformovať o vývoji nášho stavu (malý mal ten griselov syndróm) ... 3 dni bral augmentin a nurofen, bol úplne v pohode, tak doktor, že vysadiť lieky...24 hodí n po vysadení sa stav začal vracať, znova kŕč, ťažko otáčal hlavičkou, bol zamĺknutejší, teplota išla nad 37 a hlas mal zase príšerne zahuhňaný, nič mu nebolo rozumieť...tak sme znovu nasadili augmentin a už je zase lepšie...takže neviem, čo ďalej očakávať...Dr. mi povedal, že mal iba jedného pacienta, ktorý mal 2 týždne hlavičku nabok a to bola jeho dcéra...

amikka
26. aug 2012

@strapco13 Nosnú mandľu mal vyberanú v marci v celkovej anestéze. Teraz mu ju nekontrolovali.

modra1
26. aug 2012

@anait syn to mal, operovaný pred rokom, bral súčasne atb od orl a neurologička mu predpísala dorsiflex s nurofenom, kŕč sa uvoľnil, asi za 5 dní. On to mal veľmi bolestivé, bol úplne skrútený (aj chrbát a bedrový kĺb), nedokázal si sám ľahnúť ani vstať s postele. Následky žiaľ doteraz. Z toho čo si napísala je to u vás miernejšie, zájdite na neurológiu a odporúčam aj rehabilitáciu.

anait
26. aug 2012

@modra1 preboha aké následky má z toho?

modra1
26. aug 2012

@anait ip

zebra41
27. aug 2012

Mohla by som poprosit o radu. Maly nam uz asi 2-3 mesiace kasle. Ale vzdy iba rano. Nie uplne hned po prebudeni,ale zobudi sa, chvilu beha po postielke, vypije mlieko a potom kasle. Trva to chvilu. Ale je to kazde rano. A potom este dalsiu hodinku parkrat zakasle. Cez den je v pohode, zvycajne aj po dennom spanku sa zobudi bez kasle. Malokedy po nom kasle. Vytery su negativne...neviem uz co s tym.

ajkalc
28. aug 2012

Dobry den. Mam otazku. Som 5 dni po vybrati krcnych mandli. Vsetko je ok. Jem vsetko. Pizzu,rezen.....kašovite zjest nedokazem. Bolesti v pohode. Ale mam iny problem. Strasne mi to smrdi. Doktorka povedala,ze zapach z ust tam bude,lebo su tam chrasty,rany. Ale takto? Nedokaze nikto pri mne byt a aj mne je zomna nanic,lebo to vsetko mam vlastne pod nosom 🙂 , strasne to zapacha na moj vkus. Kedy to zmyzne? Ja mam pocit,ze asi nikdy ☹ Dakujem

ataduk
28. aug 2012

@strapco13 Dobry den,
znova sa ozyvam s tym istym problemom. Ta vyrazka je tu znova, uz to ma aj dcera najskor biela - ako zbytok tvarohu, neskor cervena . Mam im dat spavit vyter? uz som z nich na nervy. Stale davam probiotika, vitaminy.
dakujem

strapco13
28. aug 2012

@ajkalc skus kloktat tabtum verde alebo repik /ak nemas alergiu/ akonahle sa to zhoji tak ten zapach ustane..hojenie trva tie 2-3 tyzdne.
Pozor na jedlo..suche veci ako okraj pizze mozu odskrabnut chrastu a moze to krvacat..to znamena zakrok na zastavenie a predlzovanie hojenia

strapco13
28. aug 2012

@zebra41 alergia, sucho v nose, nosna mandla...tazko povedat bez vysetrenia ako dycha nosom alebo ustami
pozri moj clanok o nosnej mandli a o toalete nosa

strapco13
28. aug 2012

@ataduk spravit vyter..aj z vyrazky aj z krcnyvch mandli aj na mykozy ..to u ORL, u pediatra krvny obraz, CRPO, ASLO

ataduk
28. aug 2012

@strapco13 co to moze byt?

strapco13
28. aug 2012

@ataduk bez vysetreni nemozem urcit diagnozu..ale pravdepodobne mykoza alebo nedolieceny zapal

ataduk
28. aug 2012

@strapco13 dakujem

ajkalc
29. aug 2012

@strapco13 ja pijem vylucne repikovy caj a kloktam 4x denne camilkou,roztok z lekarne.kraj z pizze nejem 🙂 . uz treti den mam ale zvysenu teplotu,maximalne 37,5 st. bolesti nemam,len tesne po jedle.ale vcera som nic nejedla,lebo nejak som nemala na nic chut.dakujem za odpoved.

zebra41
29. aug 2012

@strapco13 ahoj, presla som tvoje clanky. vdaka za rady. on s tymto nikdy problem nemal. aj ked mal sopliky,tak mu pekne povytekali alebo sa dali odsat. no potom bol na operacii srdiecka a tam to zacalo. chytil tam bacila, no CRP v norme a zvladol ho bez ATB. No odvtedy ak ma sopliky,tak uz mu netecu a nedaju sa odsat, len zatekaju a kasle z nich. no a od maja zacal chodit do jasliciek a viac je soplavy. tym padom mu vsetko zateka a nejde von. behnem k dr. ale myslis,ze pritom bacilovi mohlo dojst k zvacseniu tej mandle? ja moc netipujem alergiu,kedze cela rodina aj z jednej aj z druhej strany sme vyslovene bez alergii a ako hovorim vacsie probemy sme nemali predtym. dakujem velmi pekne a porozpravam sa aj so svojou doktorkou

janica81
29. aug 2012

AHojte maminky....

mam jednu otazku, moje slniecko Nela ma posledne 2 tyzdne vzdy v jednej nosnej dierke krvavý soplík....Krv jej netečie ani raz, len sa jej proste robí v nose krvaný ,,šušník" inak je uplne zdrava, ziadna nadcha, nic..co to moze byt?

mirkaove
30. aug 2012

Ahoj @strapco13 , chcela by som sa spýtať, mám 7 a pol mesačnú dcérku, od narodenia jej neprechádzajú OAE, boli sme na vyšetrení na ORL v Ba na Kramároch ešte v apríli, tam nás objednali na ASSR vyšetrenie na október, len mi to stále vŕta hlavou, či to nie je neskoro....Na premeraní sme boli v júli, neprešli.Ešte musím povedať, že malá má geneticky potvrdenú hypochondropláziu, môže to súvisieť aj s jej chorobou? Syn má 3 a pol roka a je po výbere nosnej mandle koncom mája. V júli mal stále na jednom ušku C-krivku, môže tam byť nejaký problém? Dr. len hovorila, že ho máme sledovať, nech žuje žuvačky🙂,ale ten on nechce, prefukuje nosík, to ho zase nedonútim. Ďakujem za info.

zuzikmeduzik
31. aug 2012

@strapco13 ahoj Strapco už sme absolvovali prehliadku u pediatričky, akoby zázrakom boli mandle v poriadku. Ale som si stopercentne istá, že ich mal minimálne dva mesiace poriadne zväčšené s bielymi fliačikmi. Inak neviem, či je to tým kolísaním denných teplôt, ale malý práve pred nástupom do škôlky začal škaredo kašľať. A to mu vyše tri roky nič nebolo a nebral žiadne antibiotiká...by bolo najlepšie, mať doma jednu doktorku 🙂 drž sa, prajem veľa zdravia Teba aj Tvojej rodinke a ďakujem za záujem aj za Tvoj čas.

strapco13
31. aug 2012

@ajkalc tak teploty boli kvoli tomu ze ste nejedli, telo nema energiu ..ako sa mate?

strapco13
31. aug 2012

@zebra41 to ze nikto v rodine nie je alergik, neochrani dieta uplne..ale dufam ze nie je alergik
u nas som tiez prvy alergik ja 🙄
preplachuj, skus Sterimar s medou je na dezinfekciu /ale je drahy 😠 /, a treba nosne kvapky proti opuchu, nech to tak nezateka

strapco13
31. aug 2012

@janica81 bud sa poskrabala a odskiabava si chrasticku, alebo ma sucho v nose, pripadne moze mat vyratznejsiu cievku a ta praska
pozri do mojho fotoblogu na clanok o toalte nosa..je tam rozpisane ako sa starat o nestek pri krvacani..ak to nezaberie tak na ORL mozu poleptat alebo spalit tu cievku /neboli to/

strapco13
31. aug 2012

@mirkaove tak skus zavolat ci nemaju skorsi termin, moze a nemusi to suvisiet s chorobou, zavisi od stupna
co sa tyka syna..po vybere mandli by sa mu to malo spravit uz..pokial nie je akutne chpry tak skus prefuky s Otoventom..to je taky balonik, maju v zdravotnickych potrebach, niekedy treba objednat
nepriechodne prepojenie medtzi uchom a nosom je bud..nepreklieceny infekt /cize vyter/, nosna mandla (nejaky zvysok po operacii/, alergia

strapco13
31. aug 2012

@zuzikmeduzik je mozne ze si imunita s tym poradila
ten kasel ma mrzi ...ak je sucha a nedycha dobre nosom, zak uvolnit nos, ak zatekaju hlieny tak sinupret, ak je to z hrudnicka ten kadsel, tak treba popocuvat dychanie

ewellina
1. sep 2012

@strapco13 Ahoj, prosím, poraď mi, čo robiť. Môj štvorročný synček už je objednaný na operáciu nosnej mandle na koniec septembra. Dnes však zahlásil: "Keď kašlem, tak mi z hrdla taká gulička vybehne." Hneď som sa mu pozrela do hrdla a na pravej strane v hrdle mal nejakú guličku, ktorá bola veľká asi 1 cm. Je to rovnakej farby ako hrdlo. Čo to môže byť? Je to tá nosná mandľa? Mám s tým ísť k doktorke, či len čakať na tú operáciu?

janica81
1. sep 2012

@strapco13 dakujem velmi pekne 🙂 pozriem a vycistim 🙂