icon

Dakujeme Strapco - ORL rady

vlasa
14. mar 2011

chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵

melanche
7. apr 2014

@jaja32 to som tiez zabudla spomenut. starsia ma aj reflux zial. ale ta dieta nam az tak nepomahala. vraj reflux casto ide ruka v ruke s alergiou na mlieko. nam vlastne pitie kravskeho mlieka sposobilo druhotne aj reflux, zistila som vsak ze ked sme vysadili uplne vsetko mliecne, aj reflux sa nam trochu upokojil. drzim palce, nech vam z toho co najskor vyrastie 🙂

misa189
23. apr 2014

mam otazocku­ jednu malicku.­ chcela by som sa opytat ci naaaaahodo­u niekto mi nevie povedat kolko zhruba stoji kurz RYchlej zdravotnej­ sluzby cez cerveny kriz. dakujeeeee­em

andreakotesova
23. apr 2014

Ahojte. Chcem sa spýtať: moje obe deti majú zápal stredného ucha (dcéra diagnostikovana vo štvrtok minulý týždeň, syn včera). Obaja užívajú antibiotiká. Môj problém spočíva v tom, že máme zaplatenú chatu pri Ružomberku od 8.5.2014. Môžeme tam ísť? Nebude to priskoro po chorobe? Ďakujem.

sisley
6. máj 2014

Ahoj,chcela by som sa opýtať či je normálne, že nám dnes doktorka predpísala ATB Amoksiklav len na základe toho, že malého popočúvala, pozrela do hrdla a popýtála sa čo ako? Konkrétne môj malý má 1 a pol roka má veľa hlienov pri dýchaní mu to chrapčí a ťažko dýcha. teplota 38,9. Zobrala nám výter aj z nosa aj z hrdla a výsledky budú až o týždeŇ. Jej vyjadrenie postihnuté priedušky. Nestačil by len sirup?

zoe_a
15. máj 2014

ahojte, mate niekto skúsenosť s tým, že po vybratí ventilačných trubičiek z uška sa nezrástla ranka po stipulke??? Dcérka bude musieť pravdepodobne opäť do narkózy a budú jej to nejako rozpaľovať a zoceľovať. Som z toho na nervy. Ďakujem za vaše skúsenosti..

zlatica6
16. máj 2014

Dobry deň chcem sa spýtať....môj 4 rocny syn má dunivy plechovy pretrvávajúci kašeľ uz druhy mesiac.Od poslednej laringitidy mu ten kašeľ nejde prejsť..pri laringitide n.ikdy nemáva zahcvaty podchytime to všetko našťastie vcas....kašeľ sa raz zlepší raz zhorši zo suchého prejde do vlhkého ale potom opäť suchý .Susedia by sa nám už konečne poďakovali keby sme sa ho zbavili.Kašle výlučne pred spanim niekedy aj vnoci a zrána.Ozýva sa to celým bytom.Akoby kaslal do suda.Samozrejme sopliky vždy ráno žlté cez deň vodnate .Krciarka nás pislala na výber nosnej mandle.Myslíte že to je príčina toho kasla.Dávam mu na nič Aerius jediné čo mu pomáha.Len neviem či ho podávať dlhodobo.Hlavne má zaujíma či príčina môže byť v tej nosnej mandlí .Ďakujem.

mariana0915
18. máj 2014

@zlatica6 presne aj u nas je to tak,lenže nam dr v stredu predpisala JOvesto sirup(od alergii) a odvtedy to trva ,predtym kašlla lneže teraz kašle nonostop hl.rano a večer pred spanim ,nemože sa vykašlať,tiežť nam dr kazala vybrat mande uvidime,ako to pojde dalej prestala som mu davať Jovesto čo to spravi

rikamf
2. jún 2014

ahojte viete mi poradit ako sa zbavit steptokoka v hrdla? mame strasne zvysene aslo na 1100 a v stredu sme boli na vybere nosnych mandli, zaroven jej chceli aj krcne vybrat ale ku tomu zatial nedoslo, mohli by ste mi poradit nieco ako sa zbavit toho bacila a znizit nejako to aslo? dakujem

melanche
2. jún 2014

@rikamf nie som lekar, len z vlastnej skusenosti. zvykne sa davat penicilin-aj na niekolko mesiacov a ked nezabera, tak mandle idu von. na to zial nic nepomaha-ked je lozisko v mandliach, tak smola :( ja som zvolila radsej druhu moznost, nechcela som sa napchavat atb, aj tak by pravdepodobne doslo k ich vybratiu.

rikamf
2. jún 2014

@melanche dakujem a penicilin je aj ten liek penbene? alebo sa dava na to konkretne penicilin moja dcera ma 5 rokov

melanche
2. jún 2014

@rikamf moze sa aj iny liek, podla citlivosti. penbene-pozri v pribalovom letaku.Vas lekar urcite zvolil vhodne atb. ked vam vyberali nosnu mandlu, este je mozne ze prave kvoli nim su krcne zvacsene. ale to aslo-ked je zvysene, to uz byva dovod na ich vybratie. ved uvidite, ci sa stiahnu, atb by som na vasom mieste urcite dala a potom sa rozhodnete co dalej. nam na nosnu mandlu zacal zaberat sirup aerius.

michaelanemeth
2. jún 2014

babo rad...
Jaaaaaaaaaaaaaaj...zufala som uz...dnes na ORL na Kramaroch...maly ma tekutiu v usiach...tak vysetrili a dalsi termin v auguste..a uvidi sa ci vybrat nosne mandle alebo nie...dojdeme domov a teplota 38,3 to co je...dotoho mala male pred 2tyzdnami vytery na orl vysiel hemophilius influenza,kym dosli vysledky mala brala Trifed a pamykon...na kasel a sopel...tak nam dr povedal ze netreba dalsiu liecbu zatial kym nekasle a nesopli..no do zadu 2dni zacala zas soplit...podla mna ta bakteria tam je...neverim ze zmizla...skor sa len stiahla a teraz vypukla zas...a co sa tyka maleho...neviem..jemu nerobili vytery co sa cudujem...lebo prave on moze byt nosicom tejto bakterie...podla vas ma to suvis?ako vravim teraz ma horucku...ale mala horucky nema a ani predtym nemala...zajtra kazdoplade idem dr...ale uz som zo vsetkeho tatar...:((((((((( je mi ztoho smutno uz...vonku krasne pocasie..konecne teplo a clovek riesi choroby :(

jarabica123
5. jún 2014

@michaelanemeth Verim, ze si z toho smutna, tnie je nic horsie, ked mas deti chore:(( Dobre to poznam. Cloveka vtedy nic nebavi a len si zela, nech s auz tie choroby skoncia. Toho bacila sme mali aj my, dcerka mala vysoke teploty, nasa dr to neriesila, hned capla ATB a voobec nezabrali. Tak som sa nahnevala a sla som na ORL, lebo dcerka neustale soplila, cele noci kaslala. Spravil vyter a mali sme tiez hemofila. Takze ten Amoklsiklav co dala nasa dr uzivala uplne zbytocne, lebo nan bola rezistentna:( Tak nam dal Zinnat a vsetko ok,a samozrejme mandle museli ist von. urcite nech spravia vyter aj synovi, moze mat toho bacila a neustale prenasat a potom sa to stale vracia. Drzim palce, nech vsetko dobre doapdne🙂

ajka72
5. jún 2014

@jarabica123 a ako dlho ste brali zinnat? 7alebo 10 dní

jarabica123
5. jún 2014

@ajka72 Brali sme ho normalne 7dni, a super zabral, mali sme stastie,. ze sme koonecne natrafili na dobreho ORL lekara, ktory konecne patral po pricine, a nedal ATB len tak. Skus nejakeho vyhladat, a uvidis. A byvaju ti deti casto chore??

ajka72
5. jún 2014

@jarabica123 no bývajú častejšie a teraz sme mali tiež hemofila v nose, ORL hovoril o braní 10 dní pediater 7 dní, ja som dala len 7 dní preto som sa pýtala

dzanulikmaculik
6. jún 2014

Ahojte! Chcela by som sa poradit. Mam ani nie dvojrocneho synceka. Uz dlho sa trapime s chorobami. Skusili sme imunoglukan sirup a tri mesiace sme boli bez choroby, ale zase sa to opakuje. Trvala som na vysetreni na ORL a pani doktorka nam povedala ze ma malicky zvacsenu a opuchnutu mandlu a skrz toho sa mu v noci zle dycha. V noci sa budi aj 15-20 krat a stale mrnka, pretoze musi dychat pusinou....Som z toho uz nestastna. Pani doktorka nam odporucila liecbu s Ribomunylom na pol roka a zakazala nam vsetky sladkosti a kravske mlieko. Zatial sa trapime 3 tyzden ale nevidim v tom nijaky efekt. Strasne nerada by som mu davala vyberat nosnu mandlu kedze je taky malicky. Viete mi poradit ci mu viem nejak pomoct okrem toho ze mam byt trpezliva? Vopred dakujem za rady.

leni81
29. jún 2014

ahojte, mate niekt. skusenost ze vam v nemocnici nenamerali ani jedno usko? ako ste s uskami dopadli, nasmu drobcovi nenamerali ani jedno usku, hrozne sa bojim

maca211
30. jún 2014

@dzanulikmaculik ahoj tento istý problém trápi nás ((( výbery atd sú negatívne ideme na orl a uvidíme. Nonstop je maly chorý sopliky a v noci sa stále budi

gabikkas
30. jún 2014

@michaelanemeth to je otras...ze mate termin az na august, treba dat okamzite nosnu mandlu von, lebo sluch sa bude zhorsovat a moze poskodit vnutro usiek...a nie cakat este dva mesaice, nakoniec mu budu musiet este aj rurky davat do usi. :(
Nasa dcera mala ten isty problem, tak viem o com pisem!
U nas je jeden vyborny doktor, vybera mandle co najskor ako sa da, ma taku skusenost, ze vyse polovica deti nemusi ist potom na zavadzanie rurky....
Skuste si najst sukromneho lekara ci vam nevyberie mandlu niekde v skorsom termine....

gabikkas
30. jún 2014

@zlatica6 ahoj, no, presne viem o com pises...dcera kaslala skoro tri mesaice, dychanie ciste, kaslala ako tuberak, velmi sucho, ked mala vlhky, tak naozaj len na pol dna a potom zase suchy...boli sme u doktorky v kuse...nemohli sme nikam chodit na ihriska, kazdy na nas zazeral...pritom doktorka tvrdila, ze je podla nej uplne zdrava, tvrdila, ze to bude alergia na pupavu.....potom dostala sople, zistili sme, ze nepocuje, mala prevodovu stratu sluchu pokles 20db az po 60db kazdym dnom to bolo horsie.......a nakoniec diagnoza zvacsena mandla (pritom nemala klasicke priznaky ako dychanie ustami, chrapanie)....vybral mandlu a povedal, ze bola uplne rozsirena smerom na eustachove trubice...teraz fuka otovent a cakame co bude dalej...vraj to moze trvat aj mesiace, kym sa tie uska zase dostanu do normalu (o dva dni ideme na kontrolu, tak uvidime ci je to uz lepsie)... :( ale doktor nam povedal, ze mandla musi ist cim skor von, lebo moze ohluchnut uplne...ze tam tie sople ked su zatecene v usiach tak sa tam mozu poskodit sliznice, kosticky...

anicka26
2. júl 2014

@strapco13 dobrý deň,prosím vás o pomoc,mám dcérku s rázštepom pery a podnebia.Keďže má zúženú eustachovu trubicu,často sa upcháva a stále nám namerajú tympano krivky B.Teraz cca pred týždnom sme boli na vkladaní stipuliek do uška.Vraj by to malo pomôcť,no na kontrole opatovne vyšli bečka...Keďže má nonstop soplíky dostali sme na preliečenie amoksiklav...Ja už som s toho zúfalá.Myslela som,že tie rurky nám pomôžu...Okrem toho sa snažíme soplíky fukať,preplachujem noštek morskou vodou a stále nič.Nosná mandľa sa u razštepovych deti vyberať nemôže...Ako by som jej ešte mohla pomôcť?

zlatica6
3. júl 2014

My sme akurat cerstvo po operacii nosnej mandle.Verim a dufam ze nam prinesie zmenu k lepsiemu.V sprave sa pise ze sme mali 3 stupen s chronickymi capmi,som z toho sice jelen na nete sa my nic nepodarilo najst ale ideme na kontrolu tak si to snad s doktorkou vykonzultujem.Hlavne my ide o to ci to vybratie bolo opodstatnene ci to ozaj bolo v takom zlom stave.Tak snad sa nieco dozviem.

dzanulikmaculik
10. júl 2014

@maca211 prosim potom mi daj vediet aku liecbu lekari zvolili a ci si pocitila nejake zlepsenie. Vopred dakujem. Moj Jakub sa dnes znova zobudil ukychany, ukaslany a so zapalenym hrdlom. Cakam ako sa to vyvinie....zatial teda ziadne zlepsenie....

maca211
12. júl 2014

@dzanulikmaculik v stredu ideme na orl na kramare centrum sa to tusim vola tak potom napisem

janette1105
12. júl 2014

@jarabica123 ahoj, Aj moj syn mava opakovane heamophila influenza,. A tk aspon raz za rok nas natrapi tak, ze musime byt hospitalizovani.vy rali mu nosnu mandlu, bolo ticho par mesiacov, Teraz sme sa zas vratili z nemocnice a zas heamophil....jeho telo sa proste nevie branit, 40 tky teploty vyse tyzdna, tak musel byt na infuzkach, kortikoidy a Atb menili 3x. Tak teraz doporucili dat krcne mandle von. Aj vy ste dali krcne von a pomohlo, ci nie? Nam este opuchnu aj uzliny, a potom to prejde do akutnej hnisavek anginy.....a antibiotika na koniec musime brat skoro!3 tyzdne.

dzanulikmaculik
14. júl 2014

@maca211 oki. dakujem.

maca211
16. júl 2014

@dzanulikmaculik boli sme tam dnes . Veľmi super prístup príjemná doktorka úplný rozdiel ako v státních prvé vyšetrenie 15 EUR odporučila vybrať mandlí inak bude stále chorý dokonca mu namerali taký tlak v usku že spôsobuje mu zalahnutie usku na ktorecsa budí proste odporúčaná tam ísť a sa poradiť a budete kludnejsia

maca211
16. júl 2014

@dzanulikmaculik zavolajte si tam a uvidíte . Ja som o niečo kludnejsia lekárka mi v klude odpovedala na každú otázku veľmi ochotná milá nie ako naposledy na Kramároch kde mu dali sondu do nosa a odbili má neochotou že z toho vyrastie a ten prístup no hroza