Dať, či nedať dieťatku znovu antibiotiká?
Ahojte,dcérka pred4 týž.brala antibiotikum +zodac kvapky.Teraz zase má soplíky+kašle a od stredy má teplotu:37,5 -,37,8 -38,5,dnes nám p.doktorka zase vypísal antibiotiká.Ja som nechcela dat malej zase antibiotiká,ale teraz som sa už zlakla ,že už 3den má teplotu,momentálne:38,3,dávám jej na teplotu:paralen sus+zodac+ambrobene+cebion.Prosím poradte nám,čo mám robit?Dat či nedat antibiotika "zase"do kedy možempočkat s horučkou?dakujem
@zsabooo aky kasel ma? suchy?alebo to v nej buble?ake atb ste brali predtym a ake vam dala teraz?
kaslat moe zo stekajucich soplikov z nosteka, preto je dolezite vediet ci kasle tak nepekne prieduskovo, alebo ju len drazdi na suchy kasel sekajuci hlien. kazdopadne preplachuj nostek podla navodu , ktory sa docitas v clanku nasej strapco13
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/strapco13/cl...
nepises kolko ma mala rokov, mesiacov...
teplota do 38,5 nie je nic hrozne, ak ju v pohode zbijes paralenom, tak je to ok.zodac nechaj, a na vecer pridaj aj fenistil kvapky ak mas doma, 10 kvapiek. cebion neposkodi, mozes davat, ambrobene tiez, pokial ma ten vlhky kasel.skoda ze si nesla na vysetrenie CRP - ci ma mala bakterialny zapal alebo len nejaky virus. tam by si vedela ci treba alebo netreba dat atb. ak na svojom dietati vyslovene vidis, ze je fakt chore, a ma zmenene spravanie - je menej hrave, ubolene, tak asi by som antibiotika dala.pokial je vesela a lieta kade tade, asi by som vydrzala do pondelka a sla by som za dr.na odbery.samozrejme podla stavu. ked vidis ze jej je zle, tak tie atb daj
hmm, ak hladas radu u niekoho, kto tvoje dieta nevidel a neveris odbornikovi, ktory tvoje dieta videl ,vysetril a pozna jeho anamnezu, zmen lekara, ak sa da. Uplne vazne, spochybnovat rozhodnutie lekara nesvedci o tvojej dovere.
asi by som antibiotika dala, nech sa mala vylieci, ale potom urcite hladaj ine riesenie a ries dovod jej ochorenia.. moja najmensia dcerka mala hrozne vela antibiotik uz od narodenia, v priebehu dalsieho polroka mala hadam dalsie 4-re. potom co sa mi to uz nezdalo, ze je to ho vela, mi to potvrdili aj na onkologii, ze nie vzdy je dovod davat antibiotika. treba posilnit imunitu. spravit testy a rozbor krvi. naposledy sme mali antibiotika v maji. odvtedy klop-klop sme nemali a ani nebola chora. okrem kiahni. az teraz mame sopliky, ale pravdepodobne zo stoliciek, ale skocili sme dr, lebo trvali dlhsie. ja by som jednoznacne uvazovala nad rozhodovani lekara. Nasej dr. som jasne vysvetlila, preco nesuhlasim s takym "natlakom" antibiotik. su iste pripady, ked ich ozaj treba, ale su aj take kedy sa daju obist. drzim palce.
@zsabooo bez testu, ci sa jedna o bakteriu by som absolutne ATB nedavala (je to jednoduchy vyter vatovou tycinkou z licka a vysledok je o pol minuty). A nakolko mu zjavne ATB naposledy nepomohli, mne z toho vychadza virus. Na virus Ti ATB nepomozu, to len musi prejst same od seba. Zbytocne zatazovany system maleho dietatka :(
mile mamicky,mohli by ste my poradit co mam robit s mjim 4rocnim syncekom.uz mame 7den horucky prvych 5dni sme mali 40,4 teplotu odmietal papat pit a ked nahodou zjedol tak vyvratil a aj vodu.2dni p rspal cely den tak som sedela a pozerala ci dycha a plakala a musela som ho nosit na zachod nedokazal stat na nohach bol to najhorsi den mojom zivote pani doktorka povedala ze zacina chripka dala nam fenistil a berieme lieky na alergiu a inhalator stale mame priedusky taky kasel ze nedokaze sa zastavit tak preto sa chcem spytat co by ste robli a ci mame zmenit doktorku nie je to prvy raz co mame problem uz nam natrhla pipika ze musime ist na obriezku a este tomu nas poslala do skolky ze mu nic nieje a my 2dni necikali ako ho to bolelo.zajtra ideme na kontrolu ale horucka klesla ale stale ma tak by sme chceli antibiotika tak neviem ci robime spravne
@lena30 ja by som ho s takymi horuckami zobrala do nemocnice, ked vracia z vody, treba mu dat infuzku, aby sa nedehydroval. okrem toho potrebuje tie toxiny z choroby zo seba dostat von, takze by mal vela pit (resp. cez infuzku). o doktorke, ktora mu natrhla pipika... tiez by som jej nieco natrhla sprostej. v nemocnici ti spravia pre maleho aj crp a podla toho nasadia liecbu. vysoka horucka neni sranda, aby sa nepridruzili febrilne krce. osprchuj ho aspon vlaznou vodou.
@lena30 utekaj na pohotovosť, neviem odkiaľ si, ak môžeš, tak Ba Kramáre. Malá mala tiež 7 dní vysoke horučky, cca 39. Nešla som s ňou hneď k Dr. viem že dieťa môže mať 3 dni horúčky, ale potom by mali ustúpiť, na piaty deň Dr., že vírus, v nedeľu na siedmy deň som išla na pohotovosť, moč negatívny, krv negatívna, dýchanie ok, tak nás poslala na rtg pľúc a že obojstranný zápal pľúc, dostali sme antibiotiká, nemocničný režim, ešte takmer týždeň nič poriadne nejedla, normálne som jej v obchode kúpila hroznový cukor, aby mala aspoň energiu z cukru, teraz je ok. Ak by sme nešli na tú pohotovosť, tie horúčky vtedy v nedeľu ustúpili, atb sme začali dávať až ráno, ale to už nemala teploty, tak naša Dr. nemá v ambulancii nič, asi by sme ten zápal pľúc prechodili. A naša Dr. v ambulancii to okomentovala, že a nezmýlili si rtg, veď dýcha úplne čisto. Asi tie horúčky 7 dní boli z ničoho. A už sa mi stalo aj naopak, že Dr. dala antibiotiká, ale malá zvracala, tak som jej ich nedala a išla na pohotovosť a CRP negatívne, tak tie antibiotiká vôbec nebolo treba. Stačila len diéta. Každý lekár je dobrý, ak tam chodíš len na preventívne kontroly, ak je problém, tak je to horšie.
@lena30 ja by som tiež zmenila doktorku a to hned
dakujem vam za rady,no uvidime ako dopadneme zajtra u lekarky dnes konecne klesla teplota na 37,5 ale este neni noc tak uvidime,jednu velku chybu mam ze nedokazem ludom povedat co si myslim a hlavne neviem byt drza stale beriem ohlady na vsetkych a potom to vyzeraaj doma a hadam sa s muzom jemu jedinemu dokazem povedat co si myslim a to ma mrzi tak rada by som chcela vynadat a povedat co si o nej myslim ale nedokazem to najviac ma hneva ze si doktorka o mne mysli ze som neschopna mama zdaleka nie som dokonala mama ale myslim ze ani ta najhorsia mam jedineho synceka ktoreho nadovsetko lubim to je na dlhe rozpravanie ☹ ja som sa potrebovala hlavne postazovat a vyrozpravat viem ze kazdy clovek ma svoje problemy hlavne s nasimi krasnimy detmi ktore strasne lubime a boli nas ked trpia daaaaakujem za rady

Pises, ze kasle, ak jej to sadlo na priedusky, tak by som tie ATB radsej dala. Potom by som ju nedala aspon 2 tyzdne do kolektivu, nasad probiotika.