Vysoká teplota u dvojročného dieťaťa

smajluska
18. apr 2022

Maminky prosím poradíte? Od včera večera má môj 2 ročný syn teploty 38,5 C - 39 C. Robila som mu aj zábaly. Striedam aj Nurofen s Paralenom každé 4 hodiny. Teplota neklesá. Stále rovnaká. Ráno mal 38,3 C. Od rána začal kašlať. Zajtra zavolám jeho lekárke. Ako dovtedy ďalej postupovať? Môžem ešte aj dnes striedať Nurofen a Paralen? Poradíte čo sa Vám osvedčilo proti vysokej teplote u malého dieťaťa? Ďakujem za rady.

mon895
18. apr 2022

U mojho zabera kupel (zabaly neznasa) napustime mu tak 36st vodu a nechame ho hrat sa a vtedy mu klesne (toto ale len ked ma teple koncatiny) inak tiez mava 39-40 a lieky casto nezaberaju 😏 skore uzdravenie

itka1
18. apr 2022

@smajluska ano mozes striedat ked ma teplotu ak davas sirup skus vymenit za capiky mojim lepsie zaberaju tie na sirup nereagovali nikdy

ukulela
18. apr 2022

@smajluska zabaly by som asi riesila az nad 39. U nas teplotu najlepsie zrazali paralenove cipky. Striedala som s nurofenovym sirupom. Ak mas pocit, ze sa zhorsuje, resp treba atb, volaj na pohotovost, byvale LSPP, teraz APS, ci mu vedia spravit aspon CRP a ci sa oplati prist ukazat. Ja by som to spravila tak. Ak treba ATB, tak mech zacne brat cim skor. Lebo mojim zvykol kasel zliezt dole, resp skoncili s laringitidou.

qwer2019
18. apr 2022

Kľudne striedaj dalej, poprípade ten kupel, ale nech nie je veľký teplotný rozdiel medzi telesnou teplotou a teplotou vody, ja mávam max. rozdiel 2 stupne. Veľa piť vodičky, pokiaľ neodmieta. Dcére mam tiež problém zrazat teploty, má 2,5r

domka222
18. apr 2022

Ak má vírusové ochorenie, teploty môže mať 72 hodín, potom by mali klesnúť. Môjmu skoro 2 a pol ročnému sa tiež tak držia a potom razom kľud. Zatiaľ striedať lieky, poprípade ako ženy píšu kúpeľ, cca 2°chladnejšia voda ako telo. Často vetrať, nebabušiť, veľa piť.

mamamasama
18. apr 2022

Nemáš nosič? U nás funguje telo na telo. Tým mu vždy zrazím.

laura164
18. apr 2022

U nás má stále 2 a pol dňa teploty do 39,5, tiež robím zábaly, dávam čapíky, sirupy nefungujú. Keď je veľmi zle dám čapík po 3 hodinách, inak najskôr po 4. Dávam jej piť len vodu

majamat
18. apr 2022

po podani liekov vobec neklesne teplota?

mozes lieky striedat aj nadalej.

smajluska
autor
18. apr 2022

@majamat Nie neklesla mu teplota po Nurofene ani Paralene. Naposledy mal dnes sirup o 10 h, teplotu má zatiaľ 37,5 C. Tak budem ho sledovať a až večer by som dala sirup, aby kľudne v noci spal. Zatiaľ je v pohode, len trochu soplíky a sem tam zakašle. Natrela som mu aj na priedušky jazveciu masť. Dúfam, že už teploty odoznejú. Papá pomenej, ale vodu, čaj neodmieta.

majamat
18. apr 2022

@smajluska tak ale musela klesnut, ked ma menej. ide o to, ze teplota ma klesat po podani lieku, cize po hodine ma byt nizsia, ako bola pred tu hodinou. ak klesne, tak potom leiky ucikuju.
pytam sa preto, lebo tieto lieky neznizuju teplotu tym sposobom, ze teplota ustupi uplne. teplota nie je choroba, je to priznak, ktory ustupi, ak sa dieta vylieci. tieto lieky teda maju kratkodoby ucinok - par hodin. ich ucelom je kratkodobo znizit teplotu, nie uplne odstranit horucku - na dlhsiu dobu.
zda sa mi nezvycajne, aby sa toto 2 liekmi a zabalmi nedalodosiahnut.

smajluska
autor
18. apr 2022

@majamat Večer, aj v noci, nad ranom mal stále 39 C aj po podaní lieku. Ale už mu to asi ustupuje, teda aspoň dúfam 🙏

majamat
18. apr 2022

@smajluska to je cas, kedy je teplota najvyssia. este je aj moznost, ked nie je pokles po lieku, ze tam ten pokles akoby je, lebo bez lieku by teplota stupala este vyssie.

je fajn, ked to ustupuje
zrejme ste mali vrchol ochorenia, kedy nastava akysi zlom. najskor teploty pomalsie,c i ryhclejsie stupaju do roznych vysok. u deti byvaju zvycajne vyssie, diet aviac reaguje teplotou. a nastane vrchol a potom klesaju.
ono este ten den po vrchole je to tak, ze rano, ci cez den uz je teplota nizsia, ako dne su vas,a le vecer este moze vyskocit. no v priemere za ten den uz je to lepsie, zajtra bude opat telota asi len zvysena, vecer uz by nemusela ani stupat, ale este moze. neikedy to trva, nez sa to skludni, no uz by mohla byt clekovo nizsia. a na ten dalsi den po vrchole uz by vysoka byt nemala vobec. mozno len zvysena, mozno obcas bude aj v norme.

smajluska
autor
18. apr 2022

@majamat Zasa mu stúpla horúčka na 39 C. Dala som mu Nurofen. Už spinká. Už nech je po teplotách 🙏 Zajtra hneď ráno volám lekárke. Aspoň polovicu z večere zjedol a som rada, že neodmieta tekutiny. To je teraz to najdôležitejšie.

majamat
18. apr 2022

@smajluska no ako som pisala, ze vecer este moze vyskocit. zajtra uz by to malo byt lepsie, cez den,a le uz aj vecer by nemusela tak stupat.

neviem ako dlho to amte,a le moja dcera raz mala taketo teploty 4dni. navyssia 39,7°C, ale vseobecne tie 4dnoi stale nad 38°C. to som uz pozerala, ze co sa deje. no preslo to. neviem co za pliagu to mala.

katus226
18. apr 2022

U nas 4 rocny to iste, od soboty ma horúčky a lieky zaberu len na malu chvilku. Rano volam doktorke.

marlent
18. apr 2022

Nas mal detto..bol to covid nereqgoval na lieky aj ked pik kvanta vody qni na zabal qni na kupel...po cca 50 hodinach to odislo a zacal pokasliavat...

elizita
18. apr 2022

@smajluska čipky oveľa lepšie mojim deťom zaberali v takom veku