Dať do škôlky dieťa so zvýšenou teplotou?
Dali by ste do škôlky ak na čele meria teplomer 37,7 a pod pazuchou 36,8-36,9?
Za mna nie,to ze merias teplotu znamena za sa ti nieco nezda,toto podla mna nie je normal teplota. Nechala by som si ho doma a sledovala co bude. Mozno nic,mozno na neho nieco lezie.
Nechala by som doma.
@st_277 nič mu nie je
Ak mu nič nie je, dala by som
On bol chorý minulý týždeň tak preto som kedy ntrilovala teplotu priebežne,moc mal ok aj crp 1
Meranie pod pazuchou je presnejšie, tam má normálnu teplotu
Ak mu nič nie je dala by som do škôlky
Mojej napr pod pazuchou vždy nameriam o cca 0,5-0,7°C nižšiu teplotu ako reálne má. Dr povedala, že to je tým, že deti do tých cca 5 rokov majú ešte malé pazušky a teda neobopnú dostatočne hrot teplomera. Za mňa určite do škôlky nie - kvôli malému, no aj z ohľaduplnosti voči iným deťom.
Nie, ja by som nedávala. Moja mala raz mala takto večer a rano zvýšenú teplotu a na obed už zvracala.
ak si doma, nechala by som doma 1 deň a uvidíš.
Nie! Nevhaj doma a sleduj ho, teplita moze ist cez den hore
Aj tak by som ho nechala doma. Istotne nebude úplne ok, keď ti vôbec napadlo mu merať teplotu. Radšej ho nechaj pekne jeden deň doma a uvidíš zajtra.
Riadila by som sa telotou pod pazuchou. Takze ziadnu nema. Celo castokrat ukazuje viac, aj mojmu synovi, a pod pazuchou odmeranu nema.
Nedala. cez den sa moze teplota zvysit..
Ostal doma a vyzerá byť ok,pod pazuchou 36,6 a na čele 37 nechápem
Tak 37 nie je teplota, normalne do skolky
Ako ti vobec napadlo merat teplotu, ked mu nic nie je?
celovy teplomer je onicom. teplota v podpazusi je presnejsia, hoci aj digi teplomerom. aj ked tie tiez nemusia merat uplne presne. samozrejme musi byt v podpazusi spravne odmerana.
u malych deti sa lahko moze stat, ze spicka teplomera vybehne von z opacnej strany. tepolotu nemerat pokial je dieta rozhorucene z pohybu, po horucom kupeli, pripadne rozohriate z postele.
a co znamena “chory minuly tyzden”? minuly pondelok? alebo sobota? to je rozdiel.
ja by som nedavala, nech sa poriadne dolieci, takto tesne po chorobe to je uplne najhorsi cas, kedy sa telo cerstvo dostalo z choroby a potrebuje este rekonvalescenciu, inak sa to moze vratit a este horsie.
dala by som do skolky v stredu, ak sa to nezhorsi
Na čele je vyššia teplota, lebo hlava je prakticky najteplejšia časť tela.. ale 37 nie je teplota, teplota je nad 37,5.. horúčka nad 38.. pokiaľ má v podpazuší 36,7 až 37 tak je vporiadku ak sa tak aj cíti a môže ísť do kolektívu..
Merať teplotu sa niekedy neoplatí robiť pričasto - tá stúpa aj klesá podľa toho aký je čas, či sa dieťa hybe, či dostatočne pije, atd, atď. Nikdy nie je celý deň rovnaká aj keď je dieťa zdravé..
@majamat alebo aj keď plakalo 10 min ráno že nechce do škôlky?
@zuzuliennka1 celý týždeň doma bol,3 dni horúčka potom nič ani kašeľ,sopel dr že virus
@jana_eyre_2 ďakujem to som chcela počuť,ale 37,3 už je zvýšená? Ci
ako baby pisali, ak je dieta kratko po chorobe, moze zostat este doma. zavisi od toho v akom je stave. ja som hlavne okomentovala meranie teploty, lebo celovy teplomer nema moc velku vypovednu hodnotu.
stava sa nam v praci, ze kolegyne odmeraju celovym a volaju RZP ( dochodcovi ) a ba digi teplomeri ina teplota-´.
cize drz sa teploty na teplomeri v podpazusi a podla stavu dietata.
:D :D :D keby som nechala dieťa doma vždy, keď ráno 10 min plače, že nechce ísť do škôlky, tak by tam nechodilo takmer vôbec. Naučilo by sa, že si to môže vyrevať 🙂
@majamat ďakujem za vysvetlenie
@elviku11 ani ja by som ho doma kôli plaču nenechala!čítaj s porozumením 😉
@majamat veru škoda tých ortutovych,sú podobné nevie čo je dnu ale ok

a ako sa cíti? nie je dietatko podrazdene/malatne/unavene?