icon

Dať Nurofen 6 mesačnému dievčatku?

tinkatinky
6. mar 2020

ahojte maminky 🙂 rada by som sa spytala, co by ste robili na mojom mieste. Momentalne sme doma vsetci chori (ja, manzel, syn aj dcerka) zvysene teploty, suchy kasel - syn uz cca 2 tyzdne. Bereme lieky, boli sme u doktorky. Ale teda moja dilema. Dcerka. Ma 6 mesiacov a teplota jej skace 37,7, 38, 37,4, 38,5 - digit.teplomer 🤷🏼 dala som aj naplast na celo, ukazuje nieco medzi 37-38. Ma totalne malinke ocka, hrozne kasle, odsavam sopliky a premyslam, ze by som jej dala nurofen na tu teplotu. Volala som doktorke a povedala mi, ze nemam davat. Lenze...ja ked ju vidim ako lezi, tie smutne ocka..ci sa jej neulavi, nepomoze... ? Dakujem za vsetky rady. 💖

Volala skm

daniela1911
6. mar 2020

Nepomohol by čipok ? Aspoň na take uľavenie a lepší spanok..

veronikaszabova
6. mar 2020

@tinkatinky nedala by som, pokial nema horucku pri 38.5'C dlhsiu dobu. Telo s tym bude bojovat same.

tinkatinky
autor
6. mar 2020

@daniela1911 mam doma panadol baby cipky a pisu tam, ze nevhodne kym dieta nema 9kg. A nasa malinka nema tolko este. Necelych 7kg.

margaretka_
6. mar 2020

Zvysena teplota ma svoj zmysel. Ved aj dr ti to povedala.

sapetka
6. mar 2020

Nie nedala by som . Az nad 38,5

daniela1911
6. mar 2020

@tinkatinky V prípade teploty mi pediater povedal, že podať 2/3 z čípka pri teplote nad 38 stupňov. A potom (kvôli očkovanie al. zúbkov) môžem jednorázovo podať 2/3ový čipok na bolesť alebo trápenie. Mám 5 mesačne dieťa, 6,5 kg

wena
6. mar 2020

Naša Dr. hovorí, že až nad 38,5 sa má dávať, ja by som jej nedala. Mám 7 mesačnú a keď mala 38 tiež tak vyzerala, ale nedávala som jej, to je normálne, že pri teplote tak vyzerá, my dospelí tiež keď máme teplotu tak neskaceme od radosti.

tinkatinky
autor
6. mar 2020

@daniela1911 ja uz neviem :( len je takto 3.den.. Teplota hore dole

maciatkolulu
6. mar 2020

@tinkatinky pokiaľ je umrncana a viditeľne ju niečo boli, trápi, kľudne jej daj, ved to nerobíš každý týždeň. Môže aj oanadol a aj nurofen. Aj dospelý človek, keď ma nejaké bolesti si dá niečo proti a nečaka na horúčku, mne to jasne povedal pediater.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
danicaz
6. mar 2020

@tinkatinky ja som som ju sledovala, aby jej nevyskočila vyššie, božechráň ,aby dostala febrilné kŕče. Nechcem ťa strašiť, skôr predchádzať,poradiť,aby ste ich nedostali. Naša mala ako 1,5 ročná, odvtedy dávam sirup na teplotu pri 37, keďže po kŕčoch už nesmie mať vyššie.
Verím,že to nebude Váš prípad 🙂
Po 3-4 dňoch by to sa už mali zmierniť. Sleduj ju a keby sa nepolepšilo,ja by som išla na pohotovosť. Radšej zbytočne,ako .....držím palce, potom napíš,ako ste dopadli,

maciatkolulu
6. mar 2020

@danicaz prečo by mala ísť na pohotovosť? Nerozumiem. Však. Normálne k svojmu pediatrovi

choco6
6. mar 2020

My sme dávali Nurofen po očkovaní hlavne kvôli bolesti lebo teploty boli len mierne. Ale pri chorobe možno postačí vyzliecť do kratšieho tričká a dávať veľa tekutín, u nás to celkom pomohlo. A keď vidno na dieťatku že je ubolené od choroby a teploty ja by som dala, aspoň na noc nech sa kľudne vyspí a načerpať sily. 🙂

danicaz
6. mar 2020

@maciatkolulu
Evidentne je na pochybách ohľadom rady svojej pediatričky,keďže si pýta rady tu 🙂
Ešte jedna dôležitá rada autorke - prosím počúvaj hlavne svoj inštinkt, intuíciu 🙂 bude dobre neboj

saja1
6. mar 2020

@tinkatinky no ja tomu rozumiem tak, ze sa ma zrazat priblizne pri 38,5- ale zalezi hlavne od toho ako sa dieta citi. Ak sa citi ocividne zle, dala by som.

tinkatinky
autor
6. mar 2020

Ďakujem Vam vsetkym za rady aj nazor 💚 nakoniec rozhodol manzel a dali sme liecik, lebo naplat uz ukazovala 38 a digitalny 39,2 🤷🏼 malinka spinka, hadam bude lepsie uz. Krasny vecer a hlavne nech sme vsetci zdravi 🙏😊

simsalabim
6. mar 2020

@tinkatinky ja osobne by som dala. Viem, hovori sa az nad 38,5. No z osobnej skusenosti viem, ze ta ubolenost je hrozna. Minuly rok som mala chripku, teplota 38.3 a ani o chlp viac. Manzel vravel, ze som vzdychala zo spanku, stale som sa budila na bolest, cele telo, svaly, klby, akoby ma traktor presiel. Merala si teplotu vzdy, ked som sa prebrala na bolest, celu noc a furt 38.3. Tak nakoniec som si ten liek dala, aby som mohla spat a telo si oddychlo a mohlo bojovat.

katrin21
6. mar 2020

Nedala by som, az ked bude nad 38.5 lebo inak odsravis imunitu.. ak,tak iba na noc, ak ma 38, aby jej v noci nestupla,ked budes spat.

danicaz
6. mar 2020

@tinkatinky to je dobre,že zaspala, odpočinie si a vyspí sa z toho, držím palce,nech je už len dobre
🙂

lenadka
6. mar 2020

@tinkatinky držím palce, skoro sa uzdravte. Dala by som iba na noc a cez deň radšej viac tekutín. Verím že ti pohľad na ňu trhá srdce, drobček raz dva to prejde.

fridi96
7. mar 2020

A neidu jej zúbky? Už by aj mohli ja by som dala som aj dávala potom aj lepšie spinkala a netrápila sa....radšej dať lebo to tiež neni dobre 3dni v horuckach ja som raz nedala keď mala a mala kŕče z toho malá takze už aj diazepam mame doma...ináč mne aj dr aj na pohotovosti vraveli že treba dávať ani tebe by to nebolo dobre kebyže ležíš v horuckach a nič ti nedajú

ragaca
Autor odpoveď zmazal