Dávajú uplakaným bábätkam v pôrodnici niečo na ukľudnenie?
Ahojte, tak ma dneska napadlo pri preplakaných (bábätko) dňoch, že či bábätkám v pôrodnici nedávajú niečo na ukludnenie alebo neviem čo. Lebo môj sa narodil predčasne a mesiac bol v nemocnici a koľko krát sme tam boli neplakal, potom som tam aj bola ubytovaná s ním a nezaplakal nikdy. Doniesla som ho domov a odvtedy plače každý deň ( má 3 mesiace). Nieje to nejaký strašný plač ale niekedy plače aj hodinu a tak ma napadlo že mne doma prečo plače a na novorodeneckom ani raz.
Ano davaju glukozu
Dávaju glukozu na cumel v prípade vyšetrenia, určite sa nepoužíva na utíšenie deti v nemocnici, aby neplakali.
Môj po narodení šiel do Martina, bol tam 10 dní, tiež keď sme boli pozrieť vždy spal, keď prišiel domov, to boli hrozné a dlhé revy, až po pár týždňoch sme zistili prečo...sestričky tam ho krmili umelým mliekom, čo bolo sýte a len spal, keďže ja som musela rozbiehať mlieko sama, tak ho moc nebolo a on bol stále hladný...ešte mi tam poradili / to bola teda rada /, že ho stačí krmiť raz za 4 hodiny...no jasné - umelým možno, ja ako prvorodička som nevedela, že treba furt, takže on plakal aj hodinu od hladu, kým nezaspal, my mysleli, že kolika - tak ho prehýbalo, a krčil nôžky....keď nepriberal, robili mu chúďaťu testy - pečeňové, až jedna doktorka na pohotovosti povedala - veď on je hladný, tak naťahoval ten cumel...ja vravím, veď jedol pred hodinou a pol / asi nie moc nacucal /....no a takto sme prišli na to...začala som ale prikrmovať umelým, hneď bol spokojnejší, no v 6 týždňoch normálne odmietol prsník, len čo videl, že nie fľaša, taký ľútostivý pohľad a rev, takže týždeň zase revy, lebo už som fľašu nedala a potom konečne sa mlieko rozbehlo a krmila som každú chvíľu, ako chcel a bolo ok. A pri druhom som už vedela, takže kŕmila aj každú hodinu, keď zaplakal dostal jesť a čuduj sa svete, žiadne koliky, ani teda u prvého, keď som mu potom dávala jesť, kedy chcel, žiadne koliky neboli...
Moje dvojičky sa vždy ukľudnili, keď som ich priložila na prsník aj keď boli najedené. Jedna z nich na prsníku nejaký čas zaspávala....úplne ju to ukľudnilo.

@elisabethka glukoza je cukor, hroznový cukor. Je skodlivý, je návykový. Preco by malo mať drobné narodené babatko prísun cukru, len kvôli tomu, "aby dalo pokoj" a potom im nedajú rodicia do 3 rokov sladke, lebo cukor a tu vam to nevadí...