Dávali by ste injekcie Cerebrolysin a Fosfoser Memory?
Ahojte, chcela som sa spýtať, či máte niekto skúsenosti s podávaním injekcii Celebrolysin deťom,alebo s výživovým doplnkom Fosfoser Memory.
Nám lekárka predpísala tieto injekcie, ale ja sa ich bojím dať, lebo na inom fórume mamičky píšu, že ich deti z toho dostali epilepsiu.
@ajkuska - ďakujem za super informáciu. Prosím ťa, ako si ten fosfoser dávkovala? Tuším sa dá kúpiť len v kapsulách, však ? A odkiaľ si ho objednávala ? Ja nad ním tiež teraz rozmýšľam, lebo synček je stál hypotonický / stál cvičím Vojtovku / + trošku aj mentálne zaostáva za rovesníkmi, je ale stále v pásme širšej normy, no myslím, že by mu to pomohlo. Vďaka.
@monnaa ahoj, kúpila som si sterilnú ihlu z lekárne a prepichla kapsulu a na piškótu, alebo chlebík nakvapkám a vždy ráno dávam, prvýkrát som objednávala zo slovenskej stránky www.jasomzdravie.sk, ale teraz som už objednala priamo z Fínska, už mi aj prišiel a je to o polovicu lacnejšie ako na Slovensku z http://www.beonel.com.
@monnaa áno z fínskej stránky je to o polovicu lacnejšie, veď si pozri ceny, neviem koľko kvapiek je z jednej kapsule, lebo to je taká hustá tekutina o niečo hustejšia ako olej a nikdy som to nepočítala - najprv som dávala 3-5 kvapiek a potom pol kapsule, poštovné z Fínska je 5,90 alebo 6,90 € nepamätám presne.
Ahojte, tiež chcem prispieť k tejto téme, možno to niektorej z Vás pomôže v rozhodovaní. Môj syn sa narodil ako normálne, v podstate zdravé dieťa v termíne, avšak pôrod bol komplikovaný,a malý sa narodil priduseny, museli ho oživovať. Hneď po pôrode začal veľmi priberať, bol hypotonický a zaostával v psychomotorickom vývoji. Cvičili sme vojtovku. Sam sa začal pretáčať ako 8 mesačný, ako 11 mesačný sa začal plaziť. Keď mal 18 mesiacov vybrali sme 20 dávok cerebrolysinu, pichala mu to sestrička u detskej lekárky, každý druhý deň do svalu. Hneď ako to začal brat v 18 tích mesiacoch sa sam posadil, ako 20 mesačný začal stvornozkovat a chodiť začal keď mal 2 roky a 4 mesiace.V dvoch rokoch krásne rozprával,teraz ma 5 rokov, chodí do škôlky, dokonca plynule číta a ja si myslím, že za všetky pokroky vďačíme týmto injekciam.Vedľajšie účinky neboli žiadne, akurát je teraz trochu viac hyperaktívny.
@13579 hmmmm aj my sme dopadi napodobne az ato,ze moj may nebo az tak moc velky
Ahojte,chcela by som sa opýtať na Vaše skúsenosti s cerebrolyzínom. Môjmu 3 ročnému synovi diagnostikovali autizmus a psychiatrička doporučuje cer. ale má ho predpísať neurológ ? Ale neurologička ku ktorej chodíme s tým nemá žiadne skúsenosti, vraj cer predpisuje len deťom s DMO?
@ajkuska viem že je to niekoľko rokov,ako ste písala k príspevkku,ale iné skusenosti mamičiek s podávaním fosfoser memori som na nete nenašla tak sa na vás obraciam s otázkou,ako ste na tom teraz,či vaše dieťatko po rokoch nemá nejaké nežiaduce učinky,chcela by som to podávať dcére ale má iba 13m a je tam dávkovanie od 3 rokov,tak vás chcem poprosíť o radu,či to naozaj možem dávať aj mladším a ako mám vypočítať dávku,ďakujem
@adika6676 zdravím, nepamätám si už presne koľko mal synček rokov tuším 1,5 teda ja som dávala keď ešte nemal 3 roky, mal skontrolovaný utz mozog a nemal epi výboje tak som dávala, či by ste mali dávať neviem, najlepšie sa poradiť s lekárom, ktorý konkrétne pozná vašu dcérku. Bral ho určitú dobu nepamätám si už ako dlho. V čase keď to bral mu to pomáhalo, odvtedy už ubehlo veľa času a mal iné zdravotné problémy, ktoré spôsobili uňho regres v období cca. 4 rokov, ale to nemalo nič spoločné s fosfoser memory.
@ajkuska ďakujem,takže aj tieto sa nesmu podávať ked by dieťa náhododu malo nábeh na epi?myslela som že toto je na prírodnej báze takže je to bezpečnejšie ako cerebrolysin.Našej lekár robil ultrazvuk,ale vyjadril sa takým spôsobom že dufajme že je zdravá,tak to akože aku mám istotu,no zufala som lebo neviem čo mám robiť,či iba cvičiť vojtovku,ktoru cvičíme už pol roka,či začať podávať niečo z toho...
@adika6676 aktivuje to mozog a nikto nevie ako by sa to mohlo prejaviť, aspoň k vojtovke môžem povedať, že my sme ju cvičili do 2,5 roka a vtedy bol na tom fyzicky dobre a napredoval, keď sa však objavilo podozrenie na autizmus (ktoré sa žiaľ potvrdilo) fyzioterapeutka už nechcela cvičiť a doteraz som nenašla alternatívu k vojtovke s ktorou by som videla také pokroky.
@adika6676 ešte ma napadlo, že s doplnkami ako rybí olej s omega 3, či v zime rybí olej s vitamínom D alebo C vitamin, by ste nemali nič pokaziť a niektoré deti sa zlepšia už po týchto prípravkoch. Ak sa rozhodnete niečo skúšať trebárs aj fosfoser memory dávkujte postupne po malých dávkach a tak by sa malo predísť nežiadúcim účinkom.
@ajkuska Ďakujem a neviete mi poradiť nejaký dobrý prípravok ktorý by to všetko obsahoval v nejakých kvapkách vhodné pre ročné deti?Pýtala som si aj od nášho dr ta povedal že to nič neučinkuje,tak ma odbil,teraz dokonca ani necvičíme,lebo malá je chorá,strašne ju dusí,tak ked sme cvičili tak ju z toho plaču tak zahlienilo že sa až dusila,tak sa bojím že mi za ten čas zlenivie.
https://www.bionakupy.sk/vyzivove-doplnky/rybi-... tento olej napr. je uz od 6.mesiacov. Ja som mojmu pri cviceni vela spievala a to ho upokojovalo.
mamky,ešte mám jednu otázočku,ked vaše hypotonické deťurence boli pozadu pohybovo,boli sučastne pozadu aj po psychyckej stránke,myslím tým že ked ako ročné napr boli na urovni 9m.pohybovo, či aj mentálna stránka bola na urovni 9mesiac,či je to sučasť toho že mozok nepracuje takým tempom celkovo alebo je to už znak nejakej formy DMO.Lekári mi nič nevravia ale ja na dcére vidím veľké opozdenie aj rozumovo a mám už strach či to nie je niečo horšie.Ďakujem za vaše odpovede.
Ahojte, ak by niekto mal záujem, predám fosfoser aj s faktúrou, chýba 10 kusov z 90 kusov. Stali 90 eur, predám za 70 eur ak by bol záujem.
Ahojte ak by bol záujem posuniem fosfoser memory, chyba 5 kapsúl, mne to malý odmieta jest :(

Ahojte, chcela som Vám napísať našu skúsenosť s fosfoserom, možno to niekomu pomôže. Náš synček sa narodil zdravý v 40 tt s normálnou váhou, v piatich mesiacoch sa začal pretáčať, ale potom to akokeby zabudol a opätovne sa začal pretáčať až v siedmich mesiacoch, od 8 mesiaca sme začali cvičiť vojtovku, zistili mu hypotóniu, centrálnu tonizačnú a koordinačnú poruchu, sono aj eeg mozgu mal v poriadku, dmo nemá, vlastne ani nevieme z čoho ma tie problémy. Od deviatich mesiacov začal plaziť, keď mal 13 mesiacov tak sa postavil a aj začal štvornožkovať, od 21 mesiacov chodí. Neurologička a vlastne aj fyzioterapeutka nám vraveli, že psychika ide spolu s motorikou a navrhli nám pichať celebrolysin, čo sme spočiatku odmietali, neskôr súhlasili, ale predtým sme ešte chceli skúsiť fosfoser či mu to nepomôže, nakoniec sme injekcie nedali. Od 18 mesiacov sme mu začali dávať fosfoser 3 kvapky denne, od 20 mesiacov 4 kvapky denne, neskôr pol kapsule. Myslíme si že mu to veľmi pomáha, začal viac vnímať, viac rozumieť, viac rozprávať a čo sa týka mentálne tak už takmer dobehol rovesníkov, hoci pohybovo ešte má čo doháňať, nepostaví sa ešte sám len s oporou a pod. Posledné 4 dni som mu skúsila dať celú kapsulu, ale myslím, že to už je uňho veľa lebo má problémy so zaspávaním a bežne chodí spať o 22 - 22.30 hod., hoci nevieme či je to z toho keďže to berie ráno a cez deň nemá žiadne problémy so spánkom, nevieme či to nie je zo zúbkov. Veľmi obšírne som sa tu rozpísala, ale dúfam že to niekomu pomôže. Ak som na niečo zabudla tak sa ma kľudne spýtajte.