icon

Dávate deti do školy, keď majú kašeľ?

24. sep 2023

Dávate deti do skoly aj s kašľom? Syn zacal v piatok kaslat, teraz občas odkasle. Ma vlhký kasel. A trochu upchaty nos.

Strana
z6
banderaska29
2. okt 2023

@maciatkolulu fiha, to som ešte nepočula, že musí. moja sestra je učitelka MŠ a ver mi, že toto nie je pre nikoho štastná volba, stále utierat sople a dávat pozor, aby si ich neutieralo do rukávov, do ruk a potom veselo chytalo všetko naokolo.

jana_eyre_2
2. okt 2023

@banderaska29 asi je dosť rozdiel byť učiteľka v škôlke a byť učiteľka v škole, nie? Deti v škole vedia smrkat 😉

banderaska29
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
2. okt 2023

@banderaska29 bože, to je fakt odpoveď, aby si sa tam nenašla náhodou sama 🤪

matkahelka
2. okt 2023

@banderaska29 to skor ty sa tam najdes. lebo soplik je smrtelna choroba 🤦‍♀️ zaujimave, ze len na SR. keby sa tu zrusili tie ocr do bezvedomia, ktore tu tak veselo ficia, zrazu by bolo mozne chodit do socializacnych zariadeni aj so soplom a kaslom. presne tak ako v zahranici. lebo tam sa ani na sople, ani na kasle neumiera. vo francuzsku, ci v belgicku ucitelka decku v skolke este aj atb poda, ak ich matka donesie. tu sa zo soplov robi hotovy armagedon.

banderaska29
2. okt 2023

@jana_eyre_2 no nenájdem sa tam, lebo vďaka bohu mám zdravý úsudok a laický rozum.

@matkahelka keď je v triede 15 sopľavých detí, tak to armagedon je. opakujem sa, v casoch kovidu to bol jeden z príznakov a takto sa bezprízorne šíril lebo "však iba soplík". ja nežijem v zahraničí, žijem na Slovensku. aj budem. a ked mam chore deti - áno sopel kašel nadcha zaliate oči, to je už choroba a diskomfort mojho dietata, ostáva doma. nebudem ho pchať do triedy plnej deti so soplami. ja nemám problém s ním byt doma, nikdy som nemala, aj ked uz teraz sú velkí a vedia byt aj sami. vy ste všetky naozaj matky na potlesk, absolutne nic vam nehovori to, že dietatu nie je dobre a že nepatrí v takom stave inde, než do postele... pokojne sa do mna púštajte 😀 mne to je jedno, ja som nikdy choré dieta do školy nedala a ani nedám. a tak to je správne.

jana_eyre_2
2. okt 2023

@banderaska29 predstav si ani ja som do školy choré dieťa nikdy nedala 😉

banderaska29
2. okt 2023

@jana_eyre_2 no áno, ale choré pre Teba asi nie je, keď má sople a kašel, ako ani pre ostatné spolukomentujúce dámy. ved nech si každá robí tak, ako uzná za vhodné. ja som autorke odpovedala na otázku. a nie, nedávam deti s kašlom do školy. ja sama ostávam doma, ked mam kašel alebo sople, už len z princípu a kolegiality, že to teda nie je moc príjemné prskať v kolektíve.

matkahelka
2. okt 2023

@banderaska29 moja dcera za 15 rokov svojho zivota brala 2x atb, z toho raz na respi ochorenie. skolku odchodila, nie odmarodila. spocitam na prstoch jednej ruky, kolkokrat bola chora. mladsia bude mat 2 roky, chora este nikdy nebola, chodi druhy mesiac do jasiel. a ano, soplave deti boli v skolke, ked chodila starsia dcera, su soplave odkedy chodi do skoly. rovnako su soplave deti v jasliach, kam chodi teraz mladsia. a vies co? kaslem ja na sople a kasle inych deti! mna zaujimaju moje deti. budujem a staram sa o ich imunitu tak, aby okolo nich mohlo byt aj tebou spominanych 15 soplavych deti. a mne je to fuk! rob to iste a sople inych deti ti budu ukradnute ❤

banderaska29
2. okt 2023

@matkahelka moje deti takmer vôbec nebývajú choré. my žijeme aktívny život viac menej vonku, hory, lesy, otužovanie, máme súkromné jazero kde sa moje decká ešte aj dnes máčali. to, že sa im raz za čas objavia sople alebo kašel - fakt vynimocne, ostávaju doma. radšej tyzden doma, ako si oslabiť imunitu.. to, či su ostatné deti v ich triede choré neviem, nie som tam... ja to posudzujem iba na základe skusenosti mojej sestry, ktorá učí v MŠ a hovorí, ako tam nosia rodičia deti so zelenými, žltými soplami, prieduškovým chrchlavym kašlom a v pohode aj s teplotami. a pritom su častokrát maminky doma, s mladším dietatom.

dkethe
2. okt 2023

Ak je dieta cule a bez teploty, davam na vyucovacie hodiny, po obede vyberam, do druziny nejde. Pri intenzite nasich chorob by vymeskal 50% hodin 👍

Strana
z6