icon

Dávate deťom celý rok vitamín D?

22. mar 2024

Ahojte, syn bude mat v aprili 3 roky a rozmyslam, ci treba davat aj dalej kazdy den, ci staci opat na jesen/zimu.

Dakujem!

123el123
22. mar 2024

Cely rok nie, len na jesen a v zime

zuzanka.zuzu
22. mar 2024

jasne, celý rok keď si spomeniem 😀

vyrovnanaosoba
22. mar 2024

V čase chorôb a potom v jeseni a zime.

pribinak
22. mar 2024

Nie, len cez neskorú jeseň a cez zimu. V čase chorôb

barbora0308
22. mar 2024

Vitamin D by sa mal davat od septembra do aprila (ak je pekny april, tak staci do marca, no proste zavisi od pocasia, mozno staci az od oktobra) nasledne by ho mal mat clovek dostatok zo slnecneho svetla. Dlhodobe uzivanie vitaminu D v zbytocne velkej davke moze sposobit prilis vela vapnika v tele, co samozrejme moze oslabit kosti a poskodit oblicky a srdce.

jazula
22. mar 2024

Moja má 3 roky v máji. Zatiaľ dávame C/D denne, na 3r poradni sa opýtam pediatričky a podľa toho sa zariadim.

lorin29
22. mar 2024

Od jesene do jari áno.. V lete raz za 2-3dni 🙂

lucik194
22. mar 2024

je to zbytocne

staci 3-4 mesiace v zime, zijeme kde svieti slnko..., nie je to potrebne

lavender94
22. mar 2024

Október až apríl dávam každý deň, tie ostatne mesiace tak jeden, dva krát za týždeň, ako si spomeniem.

autor
22. mar 2024

Dakujem, no, my zijeme v Anglicku, kde slnko sa rozsvieti raz za uhorsky rok. V lete detto. 😏15 dni slnecno, 15 dni prsi. Podla dr tu netreba. Ja tiez neuzivam a mala som deficit. Tak neviem uz, co je horsie.

zorkahorka
22. mar 2024

Staci jesen/zima. Davam aj 6rocnemu

stanulienkat
22. mar 2024

@lucik194 nie, nie je to zbytocne. Nasa rodina sa vystavuje slnku od aprila do oktobra a stale mame malo D. V lete urcita dat aspon raz do tyzdna.

lucik194
22. mar 2024

@stanulienkat no my s tym problem nemame vobec, takze predpokladám je to individualne....

ono vacsina naroda D nedoplna umelo a problem s tym nemaju..... vacsina mojich kamaratov robi v kancelariach resp vo vnutri a nikto sa nestazuje,ze by mu d chybalo....

candii
22. mar 2024

Moji majú 8 a 6 a dávam im od jesene do jari, v letné mesiace nie

stanulienkat
22. mar 2024

@lucik194 velka vacsina ludi na Sk ma s tym problem a vela z nich o tom nevie. Kedze to sa neda pocitovat a lekari bezne nevysetruju hladinu D.

euka210
22. mar 2024

do roka cely rok, po roku len oktober-marec. Nasim detom raz dr.robila odber a mali malo vitaminu D...malo ho jeme v strave a v zime chyba slnko, takze aj dospeli v zime kludne mozu.

amy2807
26. mar 2024

Aj ja celý rok...máme ho tak žalostne malo že ani to podľa mňa nestačí..

simca06022011
26. mar 2024

Do tých 5-6r som dávala celoročne keď som si spomenula

lienka9
26. mar 2024

Ja okrem leta cely rok,ak nezabudnem :D

matkahelka
26. mar 2024

@lucik194 a ako casto si ti tvoji kamarati davaju zistovat, ci maju dostatok D? slovaci maju plosne velky deficit decka,na to lekari dlhorocne upozornuju. ved ako pises, zijeme v slnecnej krajine. ale akonahle vylezie slnko, vsetci sa zasivaju, lebo skodlive UV.

Autorka, od oktobra do aprila uzivame cela rodina. leto travime velku cast pri mori a v zimnych mesiacoch tiez 1-2x za zimu chodievame do tepla. d-cko vramci preventivky pediatricka a obvodak kontroluju a mame ho ok.

lucik194
26. mar 2024

@matkahelka pretoze prave za posledný rok sme vsetci na okoli mali preventivku u vseobecnej 🤣🤣🤣 tak sme o tom mali dlllllhe debaty pri pive

matkahelka
26. mar 2024

@lucik194 tak to odporucam kontaktovat niektore z medii, nech o vas urobia reportaz ako o zazracnej vzorke slovakov, lebo skutocne ste unikat, ked D umelo nedoplnate, sedite v kancelariach a este ho mate aj dostatok. a pri pive sa nemate ako partia o com bavit, len o D vitamine. esteze nicomu z toho neverim.

lucik194
26. mar 2024

@matkahelka nemusis, tvoj problem ..... ocividne strava s rybami kazdy tyzden staci ..... neviem....

nie nebavili sme sa len o vitamine d, ale vseobecne o vseobecnych lekároch. (lebo traja hladali noveho), cez nich k preventivke, vysledkom ..... my mame uz svoj vek..... takze lekári su uplne normálna debata