Dobrý deň, prosím Vás chcem sa opýtať ohľadne dcéry. Už 6 deň mame kiahne. Dcera už predtým brala spirabel 2,5mg od ORL (1tbl rano). Pediatricka povedala ze mame v tom pokračovať že fenistil nam nebude predpisovat ale povedala nám že máme brat až 2tbl.denne teda ráno a aj večer. Ja sa chcem opýtať ci to není veľa keďže v pribalovom letáku je napísané od 6-11rokov 1tbl. Pripadne viem jej dat na večer radšej fenistil?dcera ma 6 rokov Ďakujem za odpoved
@hradnapani inak volala som aj na imunoalergologiu a tam mi poradili aby som dala na noc fenistil alr ja som už z toho jelen
@hradnapani ja len sa bojím aby som jej neublížila tým.. keďže dávka 5mg sa dava až od 12 rokov
Ak ju nesvrbi nemusite nic davat ja som kupala dvakrát denne v hypermanganovom krasne hoji ukludnuje pupenc3 a nesvrbia plus po 3hod od kupenia som natierala s tantum verde a nic ine sme nepouzivali a uz vysyp sa.ukoncil uz len treba zahojit a to s tymi produkmi odporucamq
Toto presne sa chcem spytat, svrbi ju to? Ci davas len tak lebo sa zvykne? Vyskusaj nedat cez den nic a daj az na noc 1tbl, cez den radsej viac kupat, natierat.. a uvidis, ci vobec potrebujes riesit co s cim podavat.
@anavixy v noci sme boli hore koli tomu ze ju to svrbelo.. od ORL ma predpísaný spirabel na dlhšie.. a teraz do toho dostala tie kiahne dnes sa stále sťažovala ze ju všetko svrbí.. tak zato ci jej dat aj na noc alebo nie
Tak jej daj teraz aj na noc a zajtra cez den skuste vydrzat, uvidis..
@anavixy ale nemala by som teda kombinovať môžem aj ten spirabel?
Tak ja zvyknem dôverovať skôr lekárom než neznámym ženám na MK. Nemám síce konkrétnu skúsenosť s tým, na čo sa pýtaš (aj keď syn tiež berie Spirabel), ale možno obdobnú, toto mi ju pripomenulo. Syn mal vysoké horúčky, striedali sme nurofen a panadol s odstupom tuším 3 hodiny (lebo tak v tej dobe všade všetci písali) a trt mu to pomohlo. Tak sme šli na pohotovosť a tam nakázala doktorka podať naraz oba lieky. Tiež som mala obavy, ale teplota potom naozaj konečne výraznejšie klesla a už bolo len lepšie. Neskôr (po rokoch) sa jedna kolegyňa v práci sťažovala, že na akú trúbu doktorku narazili na pohotovosti. Lebo im poradila to isté čo mne a ešte aj ďalšej kolegyni. Našim deťom tým pomohla, jej dieťa sa trápilo aj ďalej, lebo to bola podľa nej hlúposť.
Nedávno som pritom videla reklamu na nejaký liek, v ktorom je už práve kombo paracetamolu a ipubrofenu v jednej tablete.
V klude mozete dat, nas syn uziva pravidelne spirabel, 2x denne a to ma 7 rokov. Najviac by mohol az 4 tabletky v pripade velkej nudze. Nemate sa coho bat. Fenistil je to iste co spirabel antihistaminikum ale keby som si mala vybrat urcite ten spirabel je lepsi. Nekombinujte to.
urcite nekombinuj spirabel a fenistil a pediatricke mozes verit, ze vie, co robi. Aj ine lieky sa bezne davaju vo vyssej davke na radu lekara, pricom v letaku je pisane inak (ci uz sa tyka veku, davkovania a pod.)