Dcéra 11r ma málo bielych krviniek

deximix
7. dec 2019

Ahojte. Hľadám skúsenosti. Dcera ma znížené hodnoty bielych krviniek. Cystu v ľavej dutine a stále hlieny, aj sem tam za kašle, teraz kúsok viac ale v noci spi dobre, nič ju netrápi. Dr, že sa máme na krvinky pýtať na orl, na orl že u našej. Uz som z toho na nervy, že z tých hlienov nie a nie dostať. Alergiu nemá. Dávam jej kalcium, c vit z dm, probiotiká, dutiny natierame konopnym krémom. 3x denne preplach nosa plus 1x ma sprej do nosa. Pije čaje zo šípok. Snažím sa do nej tlačiť ovocie a zeleninu. Stravu mame pestrú. Uz fakt neviem ako ďalej. O 2 mesiace rodim čiže to bude sranda takto

martinajurkechova
7. dec 2019

Skús zájsť za iným doktorom, veď to ju nemôžu nechať v takom stave. Moja mama bola napr. tento rok na operácii. Tiež mala cystu v dutinách.

deximix
autor
7. dec 2019

@martinajurkechova to s tou cystou mame prekonzultovane s dvoma dr. Operovať ju nechcú keďže priechodnosť tej dutiny je super, čiže nezavadzia, ale stále kontroly.

mery34
7. dec 2019

@deximix sestra mala ako dieta malo bielych krviniek na urovni skoro leukemie a mala vtedy akutnu fazu celiakie (vtedy to nikto netusil). Smer gastro ste skusali?

deximix
autor
7. dec 2019

@mery34 ešte nie. A to by nemala mať aj iné príznaky?

deximix
autor
7. dec 2019

@mery34 a co to vlastne je? Akútna fáza celiakie?

mery34
7. dec 2019

@deximix akútna fáza sú hnačky, ja mám celiakiu a hnačky som nemala. Imunitu oslabenú stále som mala. Kŕče som mala, nafukovanie. Netušila som, že to nie je ok. Nemá nejaké problémy s travením - vajcia, mlieko? Alebo prípadne po múčnom?

deximix
autor
7. dec 2019

@mery34 nie. So žiadnym jedlom nemá problém. Stolicu ma pravidelnú, nehnackuje, nemá ani nafukovanie ani kŕče nič. Iba jemne pod normou tie krvinky a zahlienena je. A inak celý rok zdravá, žiadne teploty, nič. Ani alergie nič. Len toto ma trápi že nie a nie odhlienit, ale mam aj pocit ze akosi všetky deti sú tak a aj v kolektíve, že proste nemá šancu z toho von keď furt je v spoločnosti deciek co im tečú zelené sople a kašlú jak tuberaci.

nesma
7. dec 2019

@deximix Ak má znížený počet leukocytov treba navštíviť imuno-alergologiu. Urobiť diferencialny rozbor ktoré leukocyty sú znížené. Nájsť pricinu. Zníženie býva najčastejšie príčinou častých infekcií ale môže to naznačovať aj zníženie tvorby či uvoľňovania z kostnej drene.

mmoonna
7. dec 2019

Moja dcéra mala znížené biele krvinky, keď bola chorá. V nemocnici hovorili, že niektoré deti reagujú na ochorenie takto. Keď vyzdravela, asi po týždni sme išli pre istotu na kontrolný odber a už to mala v poriadku. A mala to už viackrát.

ewickaa
7. dec 2019

@deximix Dobrý deň, my nemáme skúsenosť síce s cystou v nose ale s krvinkami áno, môj syn už ako 18 mesačný sa dostal na úroveň 0 leukocytov co je skupina bielych krviniek. Tiež je máva často soplik a to už ako 3 ročnému mu vybrali nosné mandle teraz ma 3,5 roka. Vo vašom prípade určite odporúčam vyhľadať bud hematologa ten je špecializovaný na krv a funkcie krvi aj choroby krvi, aj my sme sledovaný na hematologii kvôli bielym krvinkam, alebo treba zájsť aj k imunoalergologovi ci mala kvôli nedostatku tých krviniek nemôže mať nejaký imuno deficit. Zníženú imunitu a preto stale sopli my sme sledovaný aj u imunoalergologa. Ak by ste chceli vedieť viac kľudne mi napíšte správu.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deximix
autor
7. dec 2019

@ewickaa ona sopli len teraz od jesene. Celý rok sme nemuseli k dr.

martinajurkechova
7. dec 2019

@deximix možno to má len z tých soplov. Nerobili jej výter z nosa? Možno tam má niečo a treba antibiotiká, aby jej to prešlo. Teraz tiež behám so synom kvôli dlhotrvajúcej nádche a jemu zistili bacila, nasadili antibiotiká. Už mu to aj prešlo len ako som ho dala v pondelok do školy tak vo štvrtok zase to isté. Tiež nie som nadšená keď deti berú antibiotiká, snažím sa aby ich užívali čo najmenej, ale niekedy nič iné nepomôže.

ewickaa
7. dec 2019

@deximix aha dobre, tak vy nemáte dlhodobý problém s bielymi krvinkami? Len teraz keď sopli?

majamat
7. dec 2019

co sa tyka tej cysty, pokial nema tazkosti, netreba riesit. ja mam polyp 2cm a teda nemam ziadne tazksoti. poznam 3 baby, co mali s polypom problemy a dali si ho vybrat a znovu sa im to zopakovalo, navyse aj po vybrani stale tazkosti. mnoho lidi takto ma nieco v prinostnych dutinach a vobec o tom nevedia a pride sa na to nahodou.

ja som bola na ORL koli chronickemu kaslu a dr sa ma opytala, ze kedy som bola na rtg dutin naposledy. ma to celkom pobavilo, lebo som nebola nikdy. po rtg bola hotova, ze masivny zapal, tak som sa zasmiala, ze ci mi rtg nevymenili. dala mi ATB a po tyzdni sa ma pytala, ako sa citim. tak jej hovorim, ze rovnak, ze mi nic nie je a ona na mna nechapavo pozrela, ze neni mozne. :D som sa na nej celkom zabavala 😀 CT potvrdilo 2cm polyp

majamat
7. dec 2019

@deximix mas vysledky krvi? myslimtych leukocytov. ide o to, ktore su znizene. nebola chora? vtedy mozu byt odchylky v krvnom obraze.

deximix
autor
7. dec 2019

@martinajurkechova vytery jej robila detská orl 2x a len tie bežné veci v nose, crp negat. Ono odber jej robila v jednu stredu. V ten piatok sme šli na ct dutín. Na snimkoch mala tu cystu obalenu hlienom, takže ten krvný obraz bol robený keď mala hlieny ale ona ani nesoplila nič, ani hrdlo nič proste.
@ewickaa to len teraz ma znížené, leukocyty (wbc) 4,49 a norma je 4,70-12,20.
@majamat u nás sa ta cysta zistila tiež náhodou, zubárka ju zrentgenovala a tam sa to zistilo, žiadne prejavy nemala a ani nemá len teraz ako prišlo toto počasie tak kašeľ a sople ale ani to nie daky extrém. Možno iba ja preháňa alebo ja už neviem, nepáči sa mi to. Mm doniesol echynaceove kvapky, pockam týždeň a asi ju vezmem zas na krv že či to nie je lepšie. Atb už nebrala aj rok a pol, ale ona je taka moja mimoza, drobunka a chuducka po mne. Len mam ozaj ten mierny stres že o 2 mesiace tu bude novorodenec a ja neviem co tejto veľkácke je a ci vôbec jej je daco.

majamat
7. dec 2019

@deximix ak to neprejde, kludne sa pytajte na ORL. je fakt, ze teraz su rozsirene infekcie. ja som tiez chora a teda u ans cela rodina. no je to bez teploty. mna este dost drzal taky neprijemny kasel, ale dnes vecer je to uz trosku lepsie. tak snad to prejde. no citila som sa dost blbo. veru nemam rada taketo jesene, pripadne jesennozimne pocasie. tento prechod. je chladno, vlhko, tma. idealne na choroby.,

deximix
autor
7. dec 2019

@majamat ona na orl je sledovaná. Chodíme k detskej orl plus sme boli na konzultácii na jednej súkromnej orl klinike a ze by jej to neoperoval. Neviem ci tie hodnoty sú moc mimo normu, nevyznám sa. Teraz je to ozaj také ze len kaslanie a sople všade... Vrrr neznášam to.