icon

Dcéra je chorá. Má ísť na PCR?

minnie131
22. sep 2021

Dcéra má kašel a teplotu. Minulý týžden chybala stvrtina jej triedy a zevraj aj tento z dovodu choroby. Mám ju objednat na PCR? Pripadne ked ju objednam cez formular MZ za kolko nam asi tak pride termin testu a vysledok?
Má negatívny samotest.

Strana
z2
panelacikova
23. sep 2021

@evaachesa trefné....

martinka13
23. sep 2021

@nicka1986 no aká si si istá, že si nikoho nenakazila. Žiaľ, všetko je to teraz o zodpovednosti jedincov a žiaľ, je medzi nami veľa takých, ako Ty. Môj syn bol pozitívne testovaný a keby som mala všetko v paži ako Ty, už by bola minimálne trieda v izolácii, v horšom prípade by niekoho nakazil a niekto by možno aj umrel. Je úplne brzpriznakovy.

minnie131
autor
23. sep 2021

@martinka13 a za kolko Ti prisiel termin testu a vysledok?

matabb73
23. sep 2021

@nicka1986 samotesty sú antigénové, nie sú tak presné a môžu ukazovať falošnú pozitivitu alebo negativitu. PCR je iný test a ten je presný. Máš to popletené.

nicka1986
24. sep 2021

@martinka13 už sa zobud z tej doby covidovej . Nezodpovední sú tí ,ktorí nariaďuju nezmyselné opatrenia ,bez hlavy a päty ,ti ,ktorí prikázali doktorom zatvoriť ambulancie a ordinovat cez telefón !!! A vy si tu myslíte že testy ľudí zachránia . Vyjdes pozitívna tak ani k doktorovi nemôžeš ísť a jasné ,že ľudia sa dostanú potom rovno na ventilaciu

nicka1986
27. sep 2021

@evaachesa vy ste tiež hrdinka keď si myslite,že ako ockovana sa tam nedostanete na lehátko . Však dobre ,myslím ,že každý sa s tým v rodine stretne na vlastnej koži alebo že príbuzný bez očkovania bude mať covid ,aj ockovany bude mať covid. Aj ockovany aj neockovany sa môže dostať do nemocnice takže zanedlho budete aj o tom pocut. U nás v nemocnici fakultnej ležali dvaja covid pacienti a dvaja očkovaní v umelom spánku po vakcine . Tolko

nicka1986
28. sep 2021

@matabb73 popletené to máš ty a pani na prvej strane to velmi dobre vysvetlila

matabb73
28. sep 2021

@nicka1986 čo mám popletené? Že antigénové testy sú iné ako PCR? Je to tak. Tie, čo dostávali rodičia na samotestovanie domov sú antigénové, mám ich doma. Ak je antigénový pozitívny, dieťa ide na PCR test, lebo ten je presnejší. Antigénový test môže zachytiť aj iný korona vírus, PCR test zachytí len Covid 19. Takto to je.

evaachesa
28. sep 2021

@nicka1986 bože môj..kedy si už ľudia uvedomíte že očkovanie neznamená nesmrteľnosť? Veď od začiatku sa všade píše a hovorí, že nechráni na 100%, očkovaný človek sa nakaziť môže, no je vysoká pravdepodobnosť že bude mať ľahší priebeh (tiež to nie je 100%). Tak o čom ma to tu idete presviedčať? Áno samozrejme aj očkovaný môže skončiť v nemocnici, no zatiaľ podľa štatistík tam končia hlavne neočkovaní. Ale najviac teda žasnem nad tým, čo píšete o ag a pcr testoch ... Vy robíte v labáku že máte takéto informácie? Alebo z akého dôvodu tvrdíte tieto výmysly? Fakt tomu nerozumiem 🤷

Strana
z2