icon

Dcéra má ekzém. Dali by ste na noc Ibuprofen, keď sa stále škriabe?

denkatn
7. dec 2021

praskaju jej chodidla od spodu, kozna povedala, ze to je prejav exemu. natierame ju, ale chodi do skoly a bude strasne unavena, 6 rocna este nespi, skrabe sa. mam jej dat proti bolesti?

Strana
z2
tatiana1980
8. dec 2021

@denkatn tie oleje mozno si to neuvedomujete ani my sme si neuvedomili vysusaju pokozku. My sme to vysadili a pokozja sa zlepsila.

ivka_makovica
8. dec 2021

S ekzemom mam vela skusenosti. Cely zivot som sa s tym trapila a az teraz som sa z toho dostala ato tym,ze som si sama pomohla. Alfa a omega je tam strava. Nieco dietatu vadi a treba prist na to,co to je. Ked uz mate takyto akutny stav,tak pomoze nieco od alergie - tabletky na alergiu alebo aj fenistil kvapky. Na akutne svrbenie pomoze potriet ciernym cajom, natriet kremom na vodnej baze,na to zinkovu mast. Ekzem nikdy nepotierat mastnym kremom,inak sa liecba predlzi. Mastnym sa potiera len ked uz ekzem nie je alebo ked je uz uplne vysuseny. Dobra kozmetika je Mixa pre atopikov. No pokial nevylucite zo stravy to,co ju drazdi,tak sa ani rokmi a najdrahsimi mastickami toho nezbavite. Kortikoidy su inak velmi skodlive a pouzivat by sa mali len vynimocne. Problem potlacia,za chvilu to bude to iste,ak nie horsie.

ja123456789
8. dec 2021

@denkatn ahoj ja mam dve deti a obe maju exem. V prvom rade sa snazime vynechavat veci ktore im robia zle alebo dostanu len vo velmi malom množstve, fenistil kvapky su super ked ma dieta problem s exemom ale maju množstvo vedlajsich ucinkov, my pouzivame kazdy vecer po umyti bambucke maslo, stoji myslim 8e v dm drogerii je zo cisto prirodne a je aj protizapalove, je to uuuuuuplny zazrak, nikdy som ich nicim lepsim nenatierala, pri atopickom exeme treba pokozku premastovat najlepsie neparfumovanymi madtnymi kremamy a toto maslo je presne take

sono2
8. dec 2021

My používame la roche posay lipicar AP
Aj ta bioderma je ok
Eucerin atopicontrol je mojej príliš mastný
Čo mne príde veľmi dobre mali sme viac vzoriek je
Eubos haut ruhe ale ten je fakt drahy mne príde najlepší je mastný ale úplne sa vstrebe.
Používame asi najviac la roche
Aj na spracovanie máme aj olej ak krém tej istej rady ak je položka úplne bez chyby používame Mustelu, tam už je vôňa
Tie všetky sú absolútne bez vône
Okrem sprchačov, tie majú príjemnú vôňu
Vločky sme skúšali tiež. Čo ja viem..
No a keď je takto veľmi tak nič len kortikoid nič iné a druhý deň to je sto a jedno. Alebo proste keď krém stipe, tam treba kortikoid a áno sladké je veľakrát zle.

Strana
z2