icon

Dcére zatekajú hlieny do hrdla

anjelik44
4. okt 2021

Zdravim maminky , surne je niekto kto mi vie poradit dcerka ma 18 nesiacov pravdepodobne je prechladnuta , smrka ta,ko dycha a kycha zacalo to teraz vecer rano ju zoberem k lekarovi , ako mam prezit noc co mam robit? Horko tazko mi zaspala v naruci ale budi sa ze ju nieco napina a kasle dusi sa ako keby , bojim sa ze ked ju polozim rovno ze co sa stane pomozte prosim

eririka
4. okt 2021

@anjelik44 Odsavaj noštek

janci05
4. okt 2021

Akurát idem písať, že treba odsávačku hlienov na vysávač a odsávať. Ja som odsávala aj v noci keď bolo treba.

anjelik44
autor
4. okt 2021

@eririka mam len taku co treba na vysavac :/

anjelik44
autor
4. okt 2021

@janci05 no aj ked spi mam skusit odsat ?

janci05
4. okt 2021

@anjelik44 Ja som odsávala aj o pol noci keď bolo treba. Aj tak poriadne nespí. Ani ty ani ona. Odsaj, to je pár sekúnd a uľaví sa jej.

martina1201
4. okt 2021

@anjelik44 vypodloz jednu stranu postieľky aby bola vyššie. Malú daj spinkať na brucho. Hlieny budú vytekať. Na hrdlo ak znesie studený mokrý zábal a na to suchý zábal. To zmierni kašeľ. Pozor nedaj hrubú vrstvu. Len vreckovku nejakú a cez to šatku malú alebo nákrčník.

anjelik44
autor
4. okt 2021

@martina1201 dakujem vaaaam , idem to skusit snad bude dobre

nikpa
4. okt 2021

@anjelik44 nič sa jej nestane, neboj. Zdá sa ti akoby sa dusila keď ju položis lebo jej tie hlieny stekajú, bude sa jej ťažšie dýchať a možno bude kašľať. My to máme doma od 2 mesiacov dosť často. Treba odsavat sople, neviem čo máš doma ale ja vždy nastriekam morskú soľ a vytiahnem odsávačkou na vysávač a po chvíli dám normálne kvapky do nosa nasivin pre deti. Treba dať spať do vyvysenej polohy, daj pod hlavu veľky vankúš. Ak máš zvlhčovač vzduchu tak pusti alebo aspoň mokrú plienku cez postieľku aby nebol suchý vzduch a dobre vetraj. A ak sa už bude moc dusiť tak dobre sú fenistil kvapky ale tie len keď je najhoršie, odpuchnu po nich sliznice a lepšie sa dýcha a aj dieťa po nich zaspí. Tak snáď niečo aspoň trochu zaberie a aj pospite v noci.

ankare
4. okt 2021

Posielam objatie a skoré uzdravenie!

anjelik44
autor
4. okt 2021

@nikpa nemam nic doma lebo nam netrebalo doteraz ani raz nebola chora ani nic jej nebolo (chvalabohu) , hned rano utekam k lekarovi nech poradi vypise nieco pozrie poriadne a do lekarne

anjelik44
autor
4. okt 2021

@ankare ďakujeme ste mila 😇🙏

nikpa
4. okt 2021

@anjelik44 do budúcna treba mať vždy doma v lekárničke základné veci pre deti a brat so sebou aj na cesty, napr. na chatu a tak. Ja mávam od teploty, kvapky do nosa a na hnačku a teplomer hlavne. Lebo deti zvyknú aj takto náhle na večer ochorieť a potom je problém.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
anjelik44
autor
4. okt 2021

@zuzudrnda dakujem za rady

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
eririka
5. okt 2021

@eririka Sj ten je vyborny, ale skus striekačkou výplach noszeka, ešte lepší, všetko vyjde von