icon

Dcérka kaká/nekaká - skúsenosti

7. apr 2022

Dobrý deň chcela by som sa spýtať či náhodou tiež nemá niektorá maminka takú skúsenosť.
Mám dvojročnú dcérku a v celku nijaký problém nie je, bruško ju nebolí alebo niečo podobné, aspoň nebadám,
znepokojuje ma ale "spôsob" alebo "celý náš proces". Nekaká každý deň ani s nijakou presnou pravidelnosťou, a keď tak akoby len zakaždým kúsoček vykaká akurát čo povedzme zašpiní plienočku a to je celé, niekedy zas o nejaký čas opäť takto, niekedy je to toto celé na ten deň. Výnimočne je to väčšie hovienko naraz za dosť dlhý a neurčitý čas. Vôbec sa teda nedá hovoriť o súvislom kakaní alebo že vykaká pekný "valček".
Trochu nás to brzdí aj pri odplienkovaní, cikať ako tak ale toto kakanie si takýmto spôsobom ani neuvedomuje ešte, sama nevie kedy chodí s kúskom hovienka na ritke a celkovo to len zašpinenie plienočky alebo nohavičiek aj niekoľko takto denne... 😕 Verím a určite stále dávam priestor že sa to upraví samé (výsledky stolice sú v poriadku, maximálne premýšľam aby sme mali všetci dostatok vlákniny maximálne ešte probiotiká nejaké) však je ešte viac malá ako veľká, len ma zaujíma či sa niektoré z vás s tým stretli/ či ste to nejak konkrétne riešili alebo podobne, ďakujem

irmeal1
Odpoveď bola odstránená
basska_b
7. apr 2022

Baby pisali v terminovkach, ze ked 2rocnej slubili za kako v nocniku Youtubre, zrazu kakala aj 10krat denne. Podla mna je to tak, ze jej to vadi, tak vykadi trosku a zadrzi. Zadrzat vedia skor ako na povel tlacit. Aspon mne to dcerka zacala robit. A zrusili sme plienky proste.

autor
7. apr 2022

@irmeal1 áno dcérka len kvázi kakne a dosť. Niekedy aj trikrát do dňa, nenechám ju predsa hodiny v takom, a niekedy je to takto tento kúsok za celý deň

autor
7. apr 2022

@basska_b zrušenie vám pomohlo? Že bola taká v Tom v nohavičkách jej viac vadilo? Lebo nám sa to stáva či má plienku či nohavičky
Alebo čo myslíte že jej vadí? Tlačiť/kakať?

autor
Autor odpoveď zmazal
basska_b
7. apr 2022

Jej vadi podla mna, ked to zaciti v tej plienke. Tak sa zlakne a zadrzi. Ja som zvolila sokovu terapiu (dcerka uz mala 2 roky 5 mesiacov a dosahovala vsetky znaky pripravenosti uvedene tu:
https://www.modrykonik.sk/staram-sa-o-dieta/odplienkovanie-za-7-dni/
Cize som jej oznamila, ze uz je velka a nebude mat plienky a ze to spolu zvladneme. Vyhradila som si tyzden, kedy sme nemali ziadne plany, prvy augustovy tyzden a sli sme na to. Dcerka bola na seba hrda.
Priznam sa, ze ma k zruseniu plienok motivovalo toto "kakanie po troskach". Plus ona si tu plienku zvliekala sama, vadilo jej to ocividne (vasa si asi gate neda dole a nechava to tak). Ale vy si dieta najlepsie poznate. Mozno sa len uci zadrzat - ale nevie este na nocniku zatlacit/uvolnit sa.