Dcérka má posledné dni problém s očami

20. mar 2023

Ahojte.
Malá ma problém posledné dni s očami. Často jej slzia, po zobudeni ich ma zlepené a taký zelený hnis jej z nich vyteká. Mala som jej dávať na odporúčanie uniflox kvapky- avšak mala alergickú reakciu - podobne ako zihlavka. Cez víkend som s tým nevedela čo robiť, a neviem sa dostať ešte ani zajtra k očnej. Obsadené, neberú, alebo o mesiac.
Ako jej viem pomôcť kým sa dostanem k doktorovi ? utieram jej to očiankou , po zobudeni.

tamvtme
20. mar 2023

Skus Ocuflash kvapky

simca06022011
20. mar 2023

normalne nabehnut k ocnej bez zavolania. Ma zapal a treba ju vysetrit, objednavat nech si objednava okuliarovych pacientov. Pripadne cez detsku dr.
Su aj ine kvapky rozne do oci, moze ist aj o alergiu... v lekarni vies kupit cokolvek, aj dezinfekcne, aj kadejake, ale budes orbit pokusy na dietati s ocami?

brezza
20. mar 2023

Ak je tam hnis ocuglash nepomoze, treba dat antibioticke kvapky. Pamycon predpise aj detska

autor
20. mar 2023

No veď zato som sa obrátila aj na ňu, ale tam mám ísť zajtra pre výmenný lístok, že k očnej musím ísť. A proste od piatku jej neviem čo dať na to okrem toho čaju.. mala to aj starsia 3 týždne dozadu, tá dostala dve rôzne antibiotickej kvapky. Menšej som mala dávať uniflox - ale to sa vyhadzala hned..

simca06022011
20. mar 2023

no ked to mala jedna, aj druha to bude mat... ono sa to prenasa, ked ide o bakterialny zapal. uniflox je ina ucinna latka ako pamycon, ciize by mohli pomoct, no uvidis ako pochodis zajtra... ak sa takto trapite, mala si skocit s nou na p ohotovost. Naoazj s detmi a takymito vecami nie je zabava fungovat a pokusy robit.

brezza
20. mar 2023

A co brala starsia? Nemozes jej dat to iste? Tieto ocne kvapky by mali vydrzat tak 28 dni

ada12345
20. mar 2023

Ked ma hnis a zapal, tak ste akutny pripad. Rovno rano si mala volat ocnej alebo prist osobne. Musi vas zobrat.

zuzubb007
20. mar 2023

Zavisi ako stare je dieta, toto zahnisanie ocnych kanalikov zvyknr byvat u malickych mesacnych deti s tym, ze prepichuju slzny kanalik

autor
20. mar 2023

Som 20 km ďaleko od mesta, plus ráno ešte staršiu beriem do škôlky, neviem tam nabehnúť len tak hlavne bez výmenného. Celý deň som sa snažila dovolať ale nikto nikde nedvíhal. Plus mala je ešte chorľava, čiže behať s ňou hore dole po poliklinikach keď kašle, sopli, zvýšenú teplotu ma… či ma snáď niekto zoberie mi neprišiel vhodný napad 😬 starsia brala kvapky ktoré sa miešali v lekárni , do 7 dni. Ma 2,5r , chytila to určite od staršej, lebo v škôlke to mali deti.. len s odstupom 2 týždňov.. zajtra idem po výmenný lístok k detskej ráno, ale zatiaľ mi nikto viac neporadil/ nepomohol. Zato som sa pýtala tu, či nemáte napad, čo môže dopomôcť .

terezka1947
20. mar 2023

Keď sa nevieš dostať k očnej,choď na očnú pohotovosť. Neviem ku ktorej nemocnici patris.

enusamt
20. mar 2023

Mojim pomohol len oftalmoframykoin.. no je na predpis