icon

Dcérka má zlé výsledky moču. Môžme ísť k urológovi?

zvonkohra
3. dec 2011

Baby davam radsej diskusiu ak mi ju admin nezamkne,pretoze v otazke nemozem reagovat.cize ak ma dcerka zle vysl.mocu ma zapal ale este je v hranici mame 10na3 hranica je 10na5 dr.obvodny nas chce poslat na nefr.u nas v meste je len jedna-otrasna dr,v dalsiom meste maju plno,obj nas az na febr.neda sa s tym ist aj k urologovi?

vejinka
3. dec 2011

teoreticky ano za pokus nic nedas pripadne skus ine mesto

katka3012
3. dec 2011

tiez som toho nazoru,ze za pokus nic nedas,takze kludne skus aj urologa ,ved uvidis,co ti povie.Drzim palceky,nech vam vsetko dobre dopadne 😉

zvonkohra
autor
3. dec 2011

@vejinka v tom inom meste cize v ke maju moc vela,vsetci s po chodia skoro k nim

zvonkohra
autor
3. dec 2011

@estterka a @stanislavao tak tu mate podrobne vysvetlenie mojej otazky na ktoru ste reagovali podla mna dost dolezito a mudro!bolo to tak posmehutsky napisane!tu je vysvetlenie odkial mam to ze mala ma zapal moc.ciest teraz reagujte

xlucia
3. dec 2011

@zvonkohra skusit mozes, ale podla spravnosti toto patri naozaj k nefrologovi

estterka
3. dec 2011

@zvonkohra jednak si to v otazke nevysvetlila,tak sa necuduj.. jednak som chcela v dobrom poradit. moje dieta ma za sebou tri infekcie mocovych ciest za prvy rok zivota,cikala krv,pobehala som niekolkych urologov a nefrologov,u nas aj na slovensku a tuto problematiku si dovolim tvrdit mam skutocne nastudovanu a prediskovanu s odbornikmi. ale nebudem sa tvarit dolezito,prepac.

monika15
Odpoveď bola odstránená
monika15
Odpoveď bola odstránená
zvonkohra
autor
3. dec 2011

@estterka no aj moja ma za sebou uz 3x zapal ale vzdy bola dobra citlivost na biseptol,co teraz nieje a ze ak bude zapal 10na5 musime na inf.no neverim ze uz niesu ziadne ine ant.vies o tom daco?na nef.som volala do ke a tam mi dr povedala ze sa mam este popytat na zinnat alebo tak niejako,lebo ze pokial nema teploty a papa,pije nevidi dovod na hosp.a chcem skusit urologa,ty si kde bola s malou?

estterka
3. dec 2011

@zvonkohra no ked vyjde kultivacia,tak tam predsa naskoci bakteria a antibiogram,to znamena,ze na ktore atb je citliva a ktore nie. nie konkretne znacky a mena liekov,ale ucinne latky. aj my sme mali jednu klebsyelu oxy a ta bola na 7 atb z 10 odolna a dostali sme take lieky,co nasa lekarka predpisovala prvykrat.co sa moze u vas stat,ze ak to rpehupne do infekcie a ta ucinna latka sa nevyraba v lieku rpe deti,co budete potrebovat,tak ju budu musiet hospitalizovat a davat je atb do zil
a v moci ma aj v beznom rozbore zvysene leukocity? a na slovensku sa robia tie testy z krvi v ordinacii,tam tiez vyskocila infekcia? najdem neskor papiere,ze aku hodnotu mala nasa ked sme naposledy boli na vysetreniach doma,ale predtym na infekcie ti kto daval atb? obvodna? lebo ja som bola s vysledkami na nefrologii na kramaroch,vraj u jednej z najlepsich detskych lekaroch v SR a povedala,ze ta kultivacia co vysla nic nie je(mala E.coli kontaminaciu neviem kolko)
.zas u nas povedali v detskej nemocnici na nefrologii-tam chodime kvoly oblicke nie kvoly infekciam(aj na kramaroch sme boli kvoly inym veciam na nefro),ze tie kultivacie netreba tak stresovo brat hned. treba pozerat na celkovy stav dietata,vacsinou ak maju tieto silne infekcie vracaju,horuckuju-nasa nemala teploty ale zas ona necikala takmer vobec a ked cikala,tak aj krv.predtym ako sme dali atb sme robili aj trikrat kultivaciu,aby bola istota. lebo nasa lekarka nechce davat nikdy zbytocne atb. ked mala tu klebsielu,tak to najprv mala male hodnoty,len kontaminaciu,ale kedze je to agresivna bakteria,tak sa to kontrolovalo a stupalo to stale. nevies aku bakteriu mate vy? a dalsia vec,ako sa odoberal moc? lebo vacsinou tieto vysledky su kontaminovane zvonka aj,uz pocas odberu, je strasne tazke vziat bez punkcie alebo cievkovania sterilnu vzorku mocu u deti,viem o tom svoje.

zvonkohra
autor
3. dec 2011

@estterka neviem aka bakt teraz som si nezapamatala a s labaku u nas nam vysla len krv v moci.pred tym nam daval ant.nas obvodak.moc tak kedy sa ako podari,teraz zo sacka som davala,ja jej neodoberem tak jednoducho neda sa to,ale moze byt ze aj tam sa to dotklo koze,ved vies...a vy ste boli aj na inf?kolko dni ste lezali?a davas jej uroval sirup alebo urol.caj?ja jej davam a teraz dost cika,snad to tak ma byt

stanislavao
4. dec 2011

@zvonkohra
ja ked potrebujem s niecim poradit, tak sa obraciam na jednotlive oddelenia v NsP Topolcany. Su tam skvely lekari, velmi ochotny, mily a vzdy mi dobre poradili. Da sa ich kontaktovat mailom a odpoved mi prisla vzdy. Cize skuste si na internete najst nejakeho lekara, popripade aj urologa a opytajte sa to priamo lekara.

zvonkohra
autor
4. dec 2011

@stanislavao a co podla teba v nasom pripade sa ich opytat?ci ist k urol.s nasim pripadom?

stanislavao
4. dec 2011

ano, ze ci s tym mozete ist aj k urologovi, alebo niekde vo vasom okolo mozno tiez je nemocnica, ktora je dobra a ci by ste nemohli k tomu nefr. tak niekde v blizkom meste. neviem odkial ste, ale istotne vam cez internet, cez mail nejaky odbornik poradi. ak to do TO nemate daleko, skuste sa na nich obratit.

zvonkohra
autor
4. dec 2011

@stanislavao my sme s po cize do to mame daleko...no ja skusim toho detskeho urologa lebo ako som vyssie spominala tak v ke je dlha cakacia doba k nefr,,,,a tu k nasej ani nevstupim taku harpiu tu mame ale som sa pytala mamiciek s po a ze zvacsa od nefr idu k urologovi ale samozrejme detskemu no aj tak dik za info