Dcérka škúli
Ahojte , dcéra mestami škuli,raz áno,raz nie , respektíve ešte aj vždy iným okom, zabieha jej trošku.
Niekedy vôbec,boli sme na vyšetrení,kde poriadne nespolupracovala a tak z diaľky dr ..D6+...obvodná kázala názor druhého dr. Sme objednaný čakáme.
Stalo sa vám ,že vaše deti to mali podobné a odmietali dioptrie a na ďalšej kontrole boli lepšie výsledky? Že z toho proste vyrástla? Má 22m. A oko jej ubieha menej ako sme si to všimli.
@simson24 naša pediatricka hovorila,že nech počkáme do troch rokov ale u nás sa nezlepšilo, do toho prišli ďalšie diagnózy nakoniec jej boli predpísané okuliare , nosila ich asi desať rokov postupne sa to upravilo
škúlenie a ani dioptrie samé ozaj neprejdú. To nie je nádcha.
Škúlenie zvyknú aj operovať, u nás dcére upravili okuliarmi. Trvalo to roky. Min. 10 r.
Zdravé oko prelepiť (tzv okluzor), vtedy oko, ktoré “uteká” sa napravuje. Ak sa to rieši od malička, je možnosť vyliečeniu bez operácie.
@simson24 dcérke začalo škúlenie v troch rokoch. Prišlo sa na tupozrakosť a dioptrie okolo 3+ do diaľky. Bude mať 7, na poslednom vyšetrení teraz v januári zlepšenie na dioptriu 1+, škúlenie ešte ostalo. Treba prelepovať očká pravidelne. Tupozrakosť už skoro žiadna. Presné dioptrie zistí iba po vyšetrení s kvapkami. Nám sa podarilo až teraz na poslednom vyšetrení. S nosením okuliarov nemala nikdy problém.
Moj zacal skulit ked mal rok, uspesne sme v 6 rokoch ansolvovali operaciu kde mu to uplne odstranili;)
Ďakujem dievčatá,už máme ďalší termín, snáď bude spolupracovať viac, táto dr jej predpísala nárazovo 5+ dioptrie,lebo namerala 6+, což sa nepozdáva obvodnej ,keď už ,že má začať nižšími,nakoľko dcéru pozná ,sa jej to nezdá , kamerou jej merala oči ,nič kamera nenamerala ,ona videla 6+ ,preto chce asi názor druhého dr.
@simson24 dioptria sa neda urcit z dialky, vobec nie 6.. ci zle som to pochopila? z tak velkej dioptrie sa vyrast neda... to je velmi vysoke... drzim palce, aby dcerka spolupracovala na odbornom vysetreni
@anonym_bc03ef správne ,proste len raz otvorila jedno oko a lištou z diaľky uznala ,že 6+ ,nakoľko som malu držala a videla jak to oko behá hore dole ,nezdalo sa mi to adekvátne
@simson24 dcérke začalo škúlenie v troch rokoch. Prišlo sa na tupozrakosť a dioptrie okolo 3+ do diaľky. Bude mať 7, na poslednom vyšetrení teraz v januári zlepšenie na dioptriu 1+, škúlenie ešte ostalo. Treba prelepovať očká pravidelne. Tupozrakosť už skoro žiadna. Presné dioptrie zistí iba po vyšetrení s kvapkami. Nám sa podarilo až teraz na poslednom vyšetrení. S nosením okuliarov nemala nikdy problém.
@anonym_166809 aj si videla,že by horšie videla,? Nejaké náznaky? Lebo ja si myslím ,že pri takýchto vysokých by sa aspoň koptala ,ona vyberie aj z bazéna pod vodou hračky,alebo všetky omrvinky na zemi,skladá puzzle , všetko.
Nechceme to zanedbať,preto sme išli očnej ,ale divné vyšetrenie to bolo 😃
@anonym_166809 aj si videla,že by horšie videla,? Nejaké náznaky? Lebo ja si myslím ,že pri takýchto vysokých by sa aspoň koptala ,ona vyberie aj z bazéna pod vodou hračky,alebo všetky omrvinky na zemi,skladá puzzle , všetko.
Nechceme to zanedbať,preto sme išli očnej ,ale divné vyšetrenie to bolo 😃
@simson24 dovtedy ma ani nenapadlo, že má niečo so zrakom. Tiež nemala problém s ničím. Možno je to tým, že nevidí do diaľky. Ako Tvoja. Dieťa nemusí spolupracovať aj kvôli prístupu lekára, deti také veci vycítia. Tiež máme inú lekárku dva roky. Držím palce, aby Vám všetko dobre dopadlo. 6+ mi príde príliš.
@simson24 dovtedy ma ani nenapadlo, že má niečo so zrakom. Tiež nemala problém s ničím. Možno je to tým, že nevidí do diaľky. Ako Tvoja. Dieťa nemusí spolupracovať aj kvôli prístupu lekára, deti také veci vycítia. Tiež máme inú lekárku dva roky. Držím palce, aby Vám všetko dobre dopadlo. 6+ mi príde príliš.
@anonym_166809 ďakujem ti ,určite sem dám feedback ako sme dopadli

@simson24 dioptria sa neda urcit z dialky, vobec nie 6.. ci zle som to pochopila? z tak velkej dioptrie sa vyrast neda... to je velmi vysoke... drzim palce, aby dcerka spolupracovala na odbornom vysetreni