icon

Denné pomočovanie u 11 ročného nevlastného syna

31. mar 2022

Ahojte,

Trápi ma to už dlho, nevlastny syn odkedy ho poznam sa pocikava, den ci noc, neskor sa denne pomocovanie naucil nejako lepsie schovavat, nechapem ako sa dokaze pocikat a nemat flak na nohaviciach. Nocne pomocovanie nejak zvlada. Stane sa raz za cas ze sa povika ale to je tak raz za x mesiacov ze sa to stane. Horsie je to s tym dennym, boli sme u urologa vravel ze to nie je fyzicky problem. Ze to ma proste vsetko v poriadku. Niekedy sa aj tyzden nepocika a niekedy je aj niekolko dni za sebou. Ked povie ze sa mu to stalo v autobuse po ceste zo skoly domov este to dokazem pochopit ze si to zrejme zle vypocital alebo co, ale je doma, na zahrade, mame tam aj wc a vlastne ako chlapec je jedno kde stiahne gace a narychlo sa vycika, ale on to neurobi, je doma vo vnutri, kedysi mal vyhovorku ze je ibsadene wc ale teraz tu ma 3 volne wc a on sa napriek tomu nejde vycikat. Proste sa pocura. On vie ze sa mu chce cikat ale proste nejde. A nevie povedat preco, povie len neviem, lebo vtedy si mysli ze clivek povoe aha dobre a ma vybavene. Ale toto nie je riesenie snad. Ja uz neviem co mam robit. Keby to je moj vlastny syn riesim to asi ovela raznejsie ale takto ma to len trapi a naozaj neviem ako to vyriesit. Mate nejake skusenosti? S dennym pocikavanim u tak velkeho chlapca? Ako mu mam pomoct? Alebo ho naucit pouzivat wc?

Strana
z2
20erika07
1. apr 2022

Taka moznost ako zverenie chlapca do otcovej starostlivosti nepripada do uvahy?

autor
Autor odpoveď zmazal
althejka
1. apr 2022

Uz davno mal byt rieseny psychologom ,to bude vyzadovat aj nefrolog, nez bude vysetrovat funkcie obliciek ,alebo urodynamiku, neda sa vyhovarat ani na spankove hormony , kedze moci aj cez den. Bohuzial je zrejme ze bez spoluprace oboch rodicov sa to nema ako zlepsit. Mama ak zanedbava zakladnu staroslivost o neho by mala byt riesena tiez. Takze zacat akutne odbornikom zo skusenosti 80% pomocovania bolo psychickych zvysok dozrievanie neuro sustavy a potom opravnene zmeny mocenia pre vyvojove chyby ci telesne postihnutie.

20erika07
1. apr 2022

Asi tym ze maju volnu vychovu doma a oni si to este neuvedomuju ,ze to nie je v poriadku ked mas u riti decká, teraz su radi ze maju pokoj doma ...
Bolo by super keby nejaky psycholog zistil kvoli comu ma chlapec psychicku nepohodu, aby ste sa aj vy doma vedeli o nieco opriet a riesit problem. Bez toho to nepojde, jedine pomoc psychologa na zaciatok

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2