icon

Deti majú už dva mesiace vši. Pomôže nám kožná lekárka?

junovka
15. aug 2015

Uz 2 mesiace sa trapia moje deti so vsami a ja s nimi,vyskusali sme kadeco...ale nepomohlo ☹ Sme uz z toho zufali 😢 !Myslite, zeby mi pomohla nieco s tym porobit kozna lekarka???

Strana
z2
jantyy
16. aug 2015

tak s tým farbením vlasov to blud. skor by som povedala, že ozaj je to o feromonoch alebo nieco ine.
syn doniesol vsi a dostala som ich od neho ja. ja a on sme ich mali 2 mesiace a nie a nie sa ich zbavit. ale za ten cas ich manzel a ani druhy syn vobec nedostali.
tiež sme skusili vsetko, a jednoznačný favorit je Paranit sprej, nie sampon.

martinella1
16. aug 2015

@junovka Tak s týmto sa trápila jedna moja známa.....jej malá chytila v škôlke vši a mala ich od septembra, skúšala všetko možné aj nemožné, žehlenie, rôzne prípravky, vyčesávanie, boli týždne, kedy nič nebolo a opäť prišli....potom kúpila na odporúčanie jednej známej paranit a naozaj zázračne zabral, mala jej mala vši do mája.....neskutočné, s prestávkami 9mesiacov......a Paranit to ozaj vyriešil....živé zabil hnidy zadusil, už len povyberala a bol pokoj, tak skús......

lullabysweet02
17. aug 2015

Ahoj, aj my sme mali vsi, syn dovliekol z nemocnice, vsimli sme si to po dvoch tyzdnoch (po operacii si nemohol umyvat hlavu) a dovtedy to preliezlo aj na dceru a na mna 😀
Pomohol tento sampon: http://www.najnakup.sk/Porovnaj_pripravky-proti... a hreben "vsivak", ktory bol pri tom sampone pribaleny - je perfektny, pevny a extra husty, medzi dva zuby hrebena sa zmesti len jeden jediny CISTY vlas; Hrebene na vsi, ktore sme kupili v drogerii, nepomahali, nevedeli zachytit najmensie stadium.. Sampon bolo treba pouzit opakovane, v intervale uvedenom v navode... Hreben treba po pouziti dobre vycistit, staci starou zubnou kefkou a mydlom - hreben je biely, perfektne na nom vsetko vidno, netreba davat do sava, vos nie je bakteria.. Takisto netreba strihat vlasy, da sa to aj bez toho (ja mam huste vlasy po lopatky a v pohode);
Co sa tyka zehlenia vlasov, povazujem ho skor za doplnok boja so vsami, kedze vsi potrebuju byt blizko pri kozi a korienky sa velmi zehlit nedaju, furt dajaka hnidka prezije... Co sa tyka postelnho pradla, oblecenia, pripadnych hniezd v matracoch - velmi jednoduche riesenie: Vsi bez jedla a kontaktu s kozou preziju len tri dni. Takze sme sa opakovane vysamponovali, DOKLADNE vycesali (netrvalo to osem hodin, to by som neprezila 🙂 ), obliekli do cistych veci a odpochodovali na predlzeny vikend k starej mame. Vratili sme sa po styroch dnoch (stara mama vsi nedostala 😀 ) vsetko oblecenie a postelne som oprala normalne na 40-ke, zehlila som len to, co zehlim bezne a vsi sme sa uspesne zbavili... Vela zdaru 😉

betunka39
17. aug 2015

neviem či pomože kožna, ale najprv by som hladala pričinu a to odkial tie vši fňdeti doastali. Ak zo školy zistiť nositeľov a trvať na tom ,aby sa ich aj oni zbavili, lebo inak je to nekonečny boj. Moje dieti tiež nosili vši zo školy, kedže v autobude cestovali s deťmi z romskej osady a v škole sa medzi nimi pohybovlai. Ale u nas to vždy fungovalo, ak sa upozornilo učiteľov a riaditeľa ,tak sa už dopradu avizovalo, abysme preventivne kontrolovali hlavy a zmycňvali šamponom. Pre istotu. Ale ak sa ich zbaviš, nám pomohli šampony difusil, myslim že sa tak volal a potom som deťom raz za týžden tymto šamponom preventivne zmyvala. Cez školdsy rok. Bojovali sme hlavne na prvom stupni, potom sa už vyhybali styku s možnymi nositeľmi a bol klud.

gabrielasofia
17. aug 2015

mimochodom, ako niekto vyššie spomenul, voš vlasová prežije výlučne vo vlasatej časti hlavy, takže žiadne hniezdo pod matracom... oni sa živia na hlave krvou, to čo svrbí je ich hryzenie do pokožky.. ona neprežije pod matracom 😒

sosofifo
17. aug 2015

Skúšali ste použiť levanduľovú silicu?

lolonka
18. aug 2015

@junovka ....skús šampón parasidose.........kúpiš v lekárni..........moja dcéra ich tiež mala strašne dlho..nič jej nepomáhalo...všetci sme to chytili od nej.....tento šampón jej pomohol po prvom umytí...stále mám fľašu od neho odleženú....aby som vedela ako sa volal....tiež sme toho vyskúšali veľa....ale iba toto pomohlo..

regina22
14. sep 2015

vyhol ich

junovka
autor
15. sep 2015

@regina22 troska sa treba nadtym zamyslet co pises.Ja nemam chlapcov ale dievcata a to jedna je z toho uz skoro 15 rocna.

helenka2
15. sep 2015

aj my sme sa natrapili, vselijake pripravky a nic nepomohlo...nakoniec nam v lekarni poradila pripravok predator a plus k tomu tea trea olej pri kazdom umyvani vlaskov dve kvapky...plus som im vlasy raz za cas splachla ustnou vodou Listerine a pomohlo...my sme sa so vsami trapili s prestavkami skoro 3/4 roka...strasne nieco...dosla som s malinkou z porodnice a dostala som vsi, bolo to strasne...a to nehovorim o tom ze som vsetko prala na 90 zehlila a nic nepomahalo...uz mame nastastie pokoj 😉

sisiv
11. okt 2015

baby co viem kamoska stym mala problem maly to doniesol zo skolky a chytili to doma vsetci oplieskala kopu penazi za pripravky a nic nezabralo a jedine hreben nitty gritty
https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/freeway/
im zabral lebo to vyčese aj vajicka ze za dva dni mali po nich tak bola stastna ze jej to pomohloo a co je hlavne nemusite detom davat ziadnu chemiu ani sa trapit s miesanim zaručenych receptov ....

slunce3
11. okt 2015

vyper vlasi v tých sajrajtoch a potom ich žehli žehličkou na vlasy idealne je ak máš takú kde sa dá nastaviť teplota (resp takú ktorá je nastavená na vyokú teplotu, čím vyšši ateplota, ťým skôr tie svine pokapú, žehli kludne aj 3x denne, to ich dorazí :D

slunce3
11. okt 2015

len chalanovi asi ťažko vlasiy vyžehliť.. hm

pepka78
11. okt 2015

Kupte si sampon na psi na parazity jedno umytie a pokoj

tynamartina
11. okt 2015

Odporúčam vyššie spomýnaný hrebeň Nitty gritty. Žiadne ručné vybranie, vyčesala som aj mojej 2 ročnej s jemnulinkých vlasov. Obyčajný balzam aby to klzalo a tento hrebeň a bolo po všiach, samozrejme všetko poprať, dezinfikovať

sisiv
11. okt 2015

tynamartina presne ona takto hovorila ze hned bolo po nich lebo to znicilo aj vajicka ale tak vela ludi si neda poradit a finalne to preplatia davaju detom chemiu sajrajt na vlasy a pritom sa to da velmi krasne arychlo jednym hrebenom zbavit za dva dni 🙂)) tak snad som dakomu pomohla

tynamartina
11. okt 2015

@sisiv presne tak ,ja som aj chemiu kúpila a na druhý deň si potvory behali po hlavre, hned som hladala čo by pomohlo a keď som našla ten hrebeň tak že vyskúšam a nedam naň dopustiť, vší sme sa rýchlo zbavili , synov sem tam preventívne prečešem keď si umývajú hlavu a máme pokoj

Strana
z2