icon

Deti neustále kašlú

8. mar 2025

Co to je za choroby?
Panecku ja si nepamatam,aby sme ako deti tolko kaslali
My uz sice kasleme cela rodina,decka aj po dobrati atb ,teraz mame my s manzelom,ale to je uz neunosne

eeffka
8. mar 2025

Nuz tak teraz je, ja som mala asi chripku B, som teraz 3ti tyzden po a stale dokasliavam bezne byvam fit do tyzdna

dzulli1980
8. mar 2025

My kašleme od októbra ... ja už to neriešim, nemám energiu na to.

laurikagab
8. mar 2025

Moje deti dlho kašľali pi čiernom kasli, teraz od januára mali chrípku A, potom B..a takto dookola s prestávkami.Par dni kaslu, potom par dni kľud a opäť.Takze sú dopovane vitamínom,niečo od kaslu..od januára vynechali v škole veľa hodin.

carduelis
8. mar 2025

@laurikagab ako vam prebiehala chripka B? My s manzelom mame akurat po tom, ale syn ma uz tyzden horucky 39-40, cez den len lezi, plny nos a pridal sa kasel :/ vcera som mu robila crp a pod 10, ale uz sa mi to prestava pacit…

eeffka
8. mar 2025

@carduelis 4dni horucky, tie presli do kasla, mala som pocit ze mi priedusky chytilo ale za 2dni to povolilo a zacala som vykasliavat, este tyzden som bola rozbita, dalsi slaba a teraz tento 3ti dokasliavam a konecne sa citim normalne

siska53
8. mar 2025

Moj syn dlho kaslal po chorobe, ale citil sa dobre.. nakoniec u neho zas daco prepuklo a boli to mykoplazmy. Ja som uz dva tyzdne chora, stale kaslem, dvojo atb a stale nie je dobre. Test na kovid a chripku som si robila v prvy tyzden choroby, ten bol negativny. Pojdem k dr., dufam, ze mi vezme krv, vytery a lslle aj na rtg, lebo ma to uz nebavi, prvy tyzden som mala aj vysoke teploty.

laurikagab
8. mar 2025

@carduelis dcera 10 ročná mala 8 dni teploty /1 deň bez teploty/,myslela som, že už je po..bolesť celého tela,ale keď som dala paralen tak doslovne ,ozila’, potom už len kašeľ ..syn pri B len kašeľ a jeden deň teplota 38.Ale syn pri chrípke A teplota nad 39,6C a nedalo sa zraziť,ale zistila som, že nurofen pomáhal.Paralen nebol taký účinný??Dcera pred 2 týždňami kašeľ vlhký,bez teplôt..potom 4 dni ok a pred 4 dňami úplne drazdivy kašeľ-celu noc 2 dni a potom ok, a dnes opäť kašeľ vlhký.Nebola som s ňou u lekára,ale keď mali choroby 1x s tymi teplotami, tak CRP tiež nízke .Deti liečené bez ATB.Co poznám iné deti, majú iného Doktora tak dostali AtB na kašeľ.

carduelis
8. mar 2025

@laurikagab hej, ani my sme zatial neboli u lekara ale uz sa obavam sekundarnej infekcie, tiez len Nurofen zabera (aj to nie vzdy, musime skoro kazdy den aj sprchovat)

laurikagab
8. mar 2025

@carduelis tak u syna ta chrípka B bola veľmi zla, on možno 4 dni len ležal, pil caj a horúčky som zrazala každé 4 hodiny. Potom prišiel kašeľ, mal bolesť hlavy.

kvietok1233
8. mar 2025

@eeffka aj ja tak už mesiac po a stále kašlem už som z toho nervózna, zvažujem opäť návštevu lekara

kristiii
9. mar 2025

Syn ani tak nie, skôr ja. Už tretí týždeň. Ale kašlem už na to 😆. Po kovide som kaslala dva mesiace, muselo to proste samé odznieť. Akékoľvek lieky to len zhoršovali, teraz to isté.

jakubrianka
9. mar 2025

Máme presne ten istý problém ako vy. Deti brali ATB dokonca 10 dni, po dobratí ešte kde tu pokašliavajú. V správach síce vraveli, že beží nejaký vírus a rekonvalescencia je zdĺhavejšia, okolo 2 tt, ale ten kašeľ bol zvláštny ako aj celý priebeh. Jeden deň teplota, výsyp a kašeľ dokopy už asi mesiac a pol od prvých príznakov. Po troch týždňoch pokašliavanie sme šli na odbery a všetko vyšlo negatívne no deti stále zhoršené, takže im dali atb - výsyp zmizol, no pokašlievsnie 1-2x do dňa stále je. Predtým som počula susedu 1,5 mesiac kašľať, tak asi zas bežala nejaká mňamka.

kleopatra114
9. mar 2025

@carduelis pri týždni 39-40 by som šla urcite k dr. Zmerať crp, popripade skontrolovat dychanie a nasadiť isoprinosine . Aj moja mala 7 dni , ale nie až take vysoké .