icon

Detičky, čo prekonali Covid19

andreatytler
10. jan 2021

Ahojte mamicky.
Najde sa tu niektora ktorych deticky prekonali Covid19? Ak ano mohli by ste sa prosim podelit o skusenosti ako to prebiehalo a ako ste sa liecili?
Je len velmi malo informacii o tom ako znasaju Covid19 male deti a asi je to preto ze bud neochoreju alebo maju minimalne priznaky.
My mame 13 mesacneho syna a aj ked sa nejak prilis velmi nebojim, mam pred tou chorobou respekt a pomohlo by mi keby som pocula nejake konkretne skusenost, popripade kupila nejake lieciva do zasoby.

Strana
z2
andreatytler
autor
10. jan 2021

@mon1806 Dakujem za uzitocne informacie.

andreatytler
autor
10. jan 2021

@stefi_k Dakujem... to som rada ze je malemu uz dobre.

foxyfox
10. jan 2021

@andreatytler ďakujem, držte sa a žiadna panika, maličký to zvládne

foxyfox
10. jan 2021

@mon1806 ja som dnes bola s polročným synom lebo som ho nemala kde nechať. V Nitre na plošnom. Vaše kolegyne sa tak potešili bábätku, aj si ho fotili, bolo to veľmi milé 🙂

lyduska13
10. jan 2021

@miruska655 tiez ma toto.zaujima mam.doma.8mes.syna bol s pozit.babkou muz je zrejme tiez....oh bojim sa o neho kedze ma imunitu taku aku ma ale davate mi nadej♥️

leeo
10. jan 2021

4 dospeli pozitivni a dve deti do 3r bez priznakov (neviem ci to schytali) jeden bol novorodenec

babydesire
11. jan 2021

Ja si myslim ze ja,muz,detiba iny clenovia rodiny sme covid msli uz pred rokom,lenze vtedy sa riesila len cina a potom taliansko,tak sme mali len chripku ci nachladnutie ale nieco bolo ine u mna preto si myslim ze sme to mali uz vtedy..skoda,ze na toto nemame stopro spolahlive testy - na uz prekonani covid

ejbyk
11. jan 2021

@babydesire aj ja som presvedčená že som to už mala na začiatku roka konkrétne v marci, aj moja mamina....Boli sme tak inak choré....ja som si myslela že sú to moje posledné dni...a nikto ešte neriešil že by to bol covid.

lussyta040
11. jan 2021

Mám 2r2m syna a prekonal covid, dva dni zvýšená teplota a soplíky na pozadí, v tej dobe som ho testovať nedala, ja s manželom sme boli pozitívni, tak som si myslela, že aj on. 10dní od prvých príznakov som mu spravila test na protilátky a mal vytvorené a ešte sa v ňom nachádzal vírus.

lavender21
11. jan 2021

Moja dvojročná mala asi dva dni zvýšenú teplotu a tri a pol ročná raz v noci horúčku a bolesť hlavy. Testami to ale potvrdené nemám, no my s manželom sme mali pozitívny test.

andreatytler
autor
11. jan 2021

@lussyta040, @lavender21 Dakujem za informacie. Vsetko su to velmi dobre spravy a davaju mi velku istotu do buducna.

laurika85
11. jan 2021

@mon1806 dobry vecer zelam, nasa 13 mesacna uplne to iste, afty, bielu celu pusinku plus horucky, redsia stolica. Dr povedala ze isto to nie je Covid, isla jej stolicka zrovna, tak povedala ze to zubky. Lenze teraz jej idu stolicky 3,a ziadne priznaky nema. Prosim Vas, okrem toho srdiecka davate este nejake vysetrenia? Myslim plucka alebo nieco. A myslite ze vysetria aj teraz, v takejto situacii? Som z toho uplne mimo uz a to mi Dr dnes vynadala, ze nechcem dat teraz malej ockovanie MMR🤦‍♀️🤦‍♀️

jantato
11. jan 2021

@laurika85 ako ja nie som žiadna stresaňa
, deti maju očkovania jak treba, teda tie zakladne, ale v tejto situacii,by som asi ani ja nedala očkovať.

babydesire
11. jan 2021

@ejbyk no v podstate deti boli vtedy "normalne" chore,muz ten vtedy len trochu co zakaslal a ja aj teplotu (co je umna pri chripke a prechladnuti vynimocne) a sopel,kasel..prekvapila ma ta teplota ale hlavne cudny kasel,totiz my sme boli chory nejak na prelome januara a februara,,stym ze potom choroba "odisla" ale mna este dva tri tyzdne sem tam znicoho nic chytil cudny kasel,ako nic dusive ale ani nic normalne to tak dva tri krat za den,ob den niekedy,,a hovorim mame ze toto je cudne takto som po chorobe este nekaslala (o tom co sa deje v cine vtedy este len, som zo sprav vedela ale nepridavala som tomu dolezitost)..a moja mama ze tiez boli tak nejak inak chory,taky nezvykli kasel...a potom dobre...a vtom ze taliansko je zamorene a siri sa to europou...a hovorim nedkor mame ze si myslim ze to vtedy na zaciatku roka bolo ono s ons pozrela namna ze aj ona si tobmysli aj svagrina a nedkor spravy ze covid 19tu bol zrejme skor nez su prve potvrdene pripady..ktovie.

mon1806
12. jan 2021

@babydesire ja som vás nepochopila január február? Akože pred rokom ? Keď spomínate aj Taliansko ?

mon1806
12. jan 2021

@laurika85 očkovať by som nedala , ja som na mne ockovala v 2,5 tomu neľutujem samozrejme už mu to dávať nebudem zlá skúsenosť , ja mu dávam vyšetriť srdiečko lebo máme na ňom šelest či je ok , z vyšetreniami je to ťažko nikto vás asi len tak nepošle keďže nemalo potvrdenú infekciu Covid :( ktovie

kristind
12. jan 2021

Syn má 17 mesiacov, testovať sme ho nedali, ale my s mužom sme po PCR testoch pozitívni. Mal to sto percent aj malý. Horúčka 39,3 prvý deň, druhý 38,5. Postupne to klesalo. Tretí deň ešte vyskočila večer na 38,5 a potom to tri dni išlo dole. Dva dni 37,6, tretí deň 37,4 a potom už v norme. Bolo na ňom vidieť, že je rýchlo unavený. Bol plačlivejší. Po teplotách sa dostavil mierny kašeľ. Za dva dni mu zabrali sirupy, ktoré som nasadila podľa rady od doktorky. Raz vyvracal hlien a pár dní mu nechutilo jesť. Dokonca sme si mysleli, že stratil chuť, ale ktovie. Už ten 7 a 8 deň boli fajn. Manžel na tom bol najlepšie, tomu skoro nič nebolo. Ja som bola 9 dní mátoha. Už sme ok, príznaky skoro úplne ustúpili a čo je najdôležitejšie, malý už lieta po byte ako satanko, takže všetko je v najlepšom poriadku 😂 v zásade to prekonal ako bežné ochorenie, len bolo dlhšie badať únavu a asi ho tiež bolievala hlava (usudzujem kvôli plačlivosti)

andreatytler
autor
12. jan 2021

@kristind Dakujem z odpoved. Ta horucka, havne prvy den bola dost vysoka. ☹

babydesire
Autor odpoveď zmazal
babydesire
17. jan 2021

@mon1806 ano,tak..ale ja neviem ci to bol covid19,alebo "bezna" sezonna nadcha,kasel,prechladnutie,chripka,vtedy este europa a zvlast slovensko koronu neriesili,,tazko povedat

nat23
15. mar 2021

@mon1806 Ahoj, prosím ťa takže btakým malým antigenové nerobia tak hlboko či?

Strana
z2