icon

Detox organizmu pre dieťa

nikola81
30. jún 2022

Dobry den. Vedel by mi niekto poradit? Syn ma 6 rokov a prechadzame obdobim ake sme este nemali. Zacalo to covidom vo februari, o mesiac dostal kiahne, potom po par dnoch v skolke doniesol domov crevnu chripku - zvracanie, hnackovanie, z toho sa dostal a znova po par dnoch v skolke zacal byt soplavy, stratil hlas, a pridal sa kasel. Liecili sme sa najprv doma, ale nepomahalo, tak smer dr. vyter z nosa negativny, lieky ziadne. Stav sa nezlepsoval, tak sme isli na ORL. Tam uz dostal atb Cefzil na 10 dni, Avamys kvapky do nosa a zlty Trifed. Dnes mal ukoncit uzivanie. Stav sa predvcerom zhorsil, kasel otrasny, a 38,8 horucka a 2x zvracanie. Tak znova dr. Dostal dalsie atb Sumamed ale na 6 dni. Vecer uz aj hnackovanie. Ja som zufala ze tolko chemie do neho pcham, 3 tyzdne nebol v skolke, a stale mame problemy. Mame ist 12.7. na dovolenku a nejak sa mi sen o oddychu rozplyva pred ocami.
Moja otazka ale je, ci existuje pre dieta nejaky detox, homeopatika alebo nieco dobre na imunitu, pretoze uz to takto dalej nejde. Na trhu je toho plno, a uz sme vyskusali vselico ale vzdy bez efektu. Podotykam ze chodime aj na imuno-alergo a ma len broncho vaxom. Ja by som ale chcela nieco prirodne co ho precisti po tychto liekoch a chorobach.

lubina
30. jún 2022

@nikola81 Ak ma tolko antibiotik, tak by som urcite davala probiotika. Mozno preto ma hnacku, uz ma narusenu crevnu floru z liekov, treba pridat probiotika. To podpori aj imunitu. Ked bola dcera mala a ak bola chora a dali aj ant. tak mi dr. hned povedala, ze zaroven mam davat aj probiotika. Dcera je tiez alergicka. O detoze pre deti neporadim.

nikola81
autor
30. jún 2022

@lubina Davame probiotika od zaciatku 2x denne

lubina
30. jún 2022

@nikola81 Tak uz len poradit sa v lekarni, co je kvlaitne na detsku imunitu. V lekarni vzdy vedia poradit a aj viac veci, aspon teda u nas, aby si clovek aj mohol vybrat. ALe drzim palce nech sa syn uzdravi

viestta
30. jún 2022

@nikola81 detox pre tak malé dieťa? Radšej upravte stravu, vyluc zbytočnosti, pitný režim, pohyb na vzduchu. Kým mu funguje pečeň a obličky organizmus sa detoxikuje sam, ak nefungujú žiaden detox nepomôže.

melanta
30. jún 2022

@nikola81 úplne súhlasím s viestta, na detoxikáciu máme obličky a pečeň. Ak bol malý veľa chorý a bral veľa liekov, to posledné čo by som do neho pchala je niečo ďalšie, hoci len doplnky. Pitný režim, zdravá strava, čerstvá zelenina a ovocie, bez sladkostí, aktivita.

nikpa
30. jún 2022

@nikola81 pre malé deti sa žiadny detox neodporúča, treba posilňovať imunitu ale to je beh na dlhé trate. Skús otužovanie, plávanie, zdravá strava, pobyt vonku za každého počasia. My si od septembra prechádzame tým istým, syn zo škôlky non stop donesie volaku pliagu, samozrejme chytí to aj mladší. Sople a kašle majú aj 2 mesiace v kuse, následne ide vyliečeny do škôlky a prinesie po pár dňoch ďalšiu chorobu. Tiež sme skúšali rôzne vitamíny, doplnky na imunitu a nič. Ja už som to s tými lekarenskymi doplnkami vzdala, absolútne žiadne zlepšenie. Proste si tým asi musí prejsť každé dieťa v škôlke alebo teda väčšina. No u tvojho sa mi nezdá, že nebol v školke posledné obdobie a znova sa mu zhoršil kaše, horúčka aj zvracia. Tak buď na tú oslabenú imunitu znova niečo chytil, napr. aj na ihrisku alebo v obchode alebo má niečo čo mu stále koluje v tele a robí problém. Synovi keď sa takto vracali kašeľ a teplota, nakoniec nás obvodná poslala na RTG hrudníka a mal zápal priedušiek....

anjelicek26
30. jún 2022

To male dieta nemas moc od coho detoxikovat... nepije, nefajci, netlaci do seba cely rok chemiu ci nezdravu stravu... podporuj imunitu, zacnite zo sportom, co najkvalitnejsiu stravu... to pomoze najviac.

nikola81
autor
30. jún 2022

@nikpa My sme az tak zle na tom neboli. Pekne chodil do skolky, este aj pocas covidu, vlani cele leto bez choroby, myslela som ze najhorsie mame za sebou. Vsetko to zacalo vo february ked sme cela rodina dostali covid. Potom sa to rozbehlo. Kiahne, virusy, vsetky mozne infekty. Snazim sa aby chodil co najviac von, ale posledne tyzdne je len doma, alebo na dvore pri dome. Chodime von aspon podvecer ked zajde slnko, s atb nemoze nic a este ked mal horucku. Ja som od covidu ma tom rovnako. Uz som mala 3 mesiace po sebe PN, stale sa mi vracaju problemy s hornymi dychacimi cestami, mala som uz 5 antibiotik, chodim na imuno alergo. Sme v jednom kolotoci obaja.

anjelicek26
30. jún 2022

@nikola81 nad nejakym liecenim vo vysokych tatrach si nerozmyslala?

nikola81
autor
30. jún 2022

@anjelicek26 urcite by som bola za akukolvek moznost aby sa nam stav zlepsil. S dobrym umyslom sme sa rozhodli ist k moru po 10 rokoch, ze nam to prospeje a mam obavy ci sa tam dostaneme. Mame ma to 11 dni aby sme sa dali dokopy

mandzula
30. jún 2022

@nikola81 detox je marketingovy tah na vytahovanie penazi, nepodlahni mu.

viestta
30. jún 2022

@mandzula presne toto. Najlepší detox je vyvážená strava a pitný režim.