icon

Detská onania

iivkaa1
13. nov 2012

ahojte maminy, moj maly ma tri roky a asi dva tyzdne robi to, ze sa zavesi na stol,a sucha nozkami o stenu stola...myslite,ze onanuje? a ako mam na to reagovat?mate podobnu skusenost?dakujem za rady...

Strana
z2
sissy27
13. nov 2012

@iivkaa1 asi mi chýba fantázia, lebo si neviem predstaviť, čo tvoj malý predvádza 🙂 ale ak by aj išlo o spôsob sebaukájania, nie je to v tomto veku nič výnimočné, ani škodlivé alebo nedajbože úchylné... objavuje svoje telo a to čo robí, mu je len fyzicky príjemné ako napr. pohladenie alebo škrabkanie, nie je v tom nič sexuálne, neuvažuje týmto spôsobom.... nereaguj nijako, ak to nehraničí s nejakým sebaubližovaním, alebo že by to bolo nebezpečné (pád, udretie na intímnych miestach)... ak by došlo k očividnému sebaukájaniu niekde na verejnosti, tak ho len citlivo upozorniť, že vonku sa to nehodí 😉

smejo19
13. nov 2012

onanovať suchánim o stol ? :D toto si zabila :D 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

henrieta16
13. nov 2012

môj sa istý čas chytal, aj vonku, teraz to už nerobí, ale uvidíme, ako dlho mu to vydrží. 😉 netreba si to všímať, iba ak je to vonku ho jemne upozorniť 😉

iivkaa1
autor
13. nov 2012

@sissy27 no mozno som to blbo opisala 🙂 ano asi je to prirodzene,ze objavuje svoje telo,ale robi to dost casto a to ma trapi...hrame sa,alebo pozera rozpravku a odbehne si a robi to....ako to obmedzit?

iivkaa1
autor
13. nov 2012

@smejo19 no moze to byt....lebo niekedy sa mu pritom postavi.....

iivkaa1
autor
13. nov 2012

@henrieta16 drzim palce 🙂 cize nijako ho neupozornovat ak to robi doma?

sissy27
13. nov 2012

@iivkaa1 nijako, nechaj ho tak... mohol by mať pocit, že robí niečo zlé, škaredé... kým je to naozaj len doma, tak nerob nič, je to prirodzené u detí, len málokto o tom verejne hovorí... ale učiteľky v škôlke by ti vedeli porozprávať svoje 😉

iivkaa1
autor
13. nov 2012

@sissy27 myslis,ze ho to casom prejde? cize mu nevraviet,ze nech to nerobi lebo ho bude boliet pipik a tak podobne? no ved to,cakam kedy mi to ucitelky v skolke povedia.....ale zda sa mi to nejako skoro....

henrieta16
13. nov 2012

@iivkaa1 prejde ho to, nášho to tiež prešlo, neboj sa, nič zlé sa nedeje u takých detí je to normálne... 😉

iivkaa1
autor
13. nov 2012

@henrieta16 dakujem a dlho to u vas trvalo? a si ho nechala tak,alebo niecim inym odputala pozornost....

beruska141
13. nov 2012

@smejo19 vobec to nie je smiesne, taketo veci su normalne. dieta nieco robi, zisti, ze mu je "dobre" pri tom, a potom to opakuje. ak sa uz chces zapojit do diskusie, povedz, ze si sa s tym este nestretla, ale nezhadzuj maminu, ktora ma problem a snazi sa tu o nom nieco dozvediet

anda2
13. nov 2012

môj to robí tiež od 3 rokov a ide mať 6 robí to stále, povedal že sa mu to páči a v škôlke to robí polovica chlapcov, ale tam sa to hambi, len doma a nesmiem sa divať alebo sa sám zavre aby mal pokoj, je to vraj normálne

pimpulienka
13. nov 2012

Odputať pozornost prirodzenym spôsobom na niečo iné. Zaujať v tom momente jeho pozornosť na nejaku jemu blizku činnosť, alebo hocijaky iny podnet: "jej pozri holubok si sadol na okienko rychlo poď dame mu papať"..Nie typom "to nesmieš, opováž to robiť"..

inguna
13. nov 2012

Môj syn s tým tiež začal asi ako trojročný, a to hlavne po prebúdzaní. S manželom sme to nijako neriešili. My sme sa len nad tým zasmiali. Teraz má už 11 a všimla som si, že strašne rád leží na bruchu, takže boh ho vie, či s tým nepokračuje. No čo už, prejde s tým rovno do puberty 😉

iivkaa1
autor
13. nov 2012

@beruska141 dakujem pekne za podporu,cenim si to.....je to moje prve babo, tak neviem vsetko 🙂

iivkaa1
autor
13. nov 2012

@pimpulienka ale ked ho niecim zaujmes tak len na chvilku a potom sa k tomu vrati.....tak neviem

iivkaa1
autor
13. nov 2012

@inguna cize nereagovat 🙂 dakujem

danielitka26
13. nov 2012

@smejo19 ty si neinteligentna? alebo preco tu ponizujes a smejes sa cloveku ktory si sem pride po radu? v jeho veku je to normalne ako pise vela bab spoznava svoje telo, ty mas tiez syna, ked sa za rok a pol zacne aj ten tvoj osuchovat o stol pretoze mu je to prijemne budes sa mu smiat ? alebo ako budes reagovat?? 😠 😠 😠

pimpulienka
13. nov 2012

@iivkaa1 nevadi aj keď len na chvilu, vymyslaj mu niečo čim to aspoň trosku obmedzi. Je to ale prirodzena sučast vyvinu, nič netradičné, len by som vždy niečo proste vyhutala a išli by sme robit niečo iné 😉

danielitka26
13. nov 2012

@iivkaa1 nie nereaguj ono to prejde same...len musis byt trpezliva a netrapit sa tym kedze je to prirodzena vec

janka31
13. nov 2012

tato stranka je o tom si pomahat a spytat sa ked clovek nieco nevie, nechapem ako mamicku co hlada pomoc dokazu hned vysmiat....normalne mi to je luto......

iivkaa1
autor
13. nov 2012

dakujem maminy za rady....ukludnilo ma to a uz viem ako na to reagovat....cennim si to 🙂 a dufam,ze ho to cim skor prejde 🙂

iivkaa1
autor
13. nov 2012

@janka31 ano tato stranka je super 🙂 ale su aj take osoby,ktore sa rady asi posmievaju, ale z toho si asi nic netreba robit,lebo inak by sme sa "zblaznili"... len neviem ci by aj jej bolo prijemne,keby mala nejaky problem a niekto by ju vysmial....

sissy27
13. nov 2012

@iivkaa1 učiteľky v škôlke ti nepovedia nič, lebo to robia skoro všetky deti a nie je to nič nezvyčajné ani choré, nemajú dôvod ťa na to upozorňovať... prejde to časom samé, resp. si uvedomí, že to nie je vec verejná a bude sa trošku viac skrývať 😉 a určite ho nestraš tým, že ho bude bolieť pipik - tebe tiež nikto nehovorí, že ak budeš sexovať, tak ti narastie hrb... ak sa stane, že to preženie a bude ho bolieť, tak bude aj sám vedieť, že takto nie...

iivkaa1
autor
13. nov 2012

@sissy27 ano mas pravdu 🙂 dakujem

janka31
13. nov 2012

vidis ja som si na tvoj odkaz klikla lebo tiez nemam o tomto info a urcite sa mi do buducna zidu 🙂 drzte sa

iivkaa1
autor
13. nov 2012

@janka31 dakujeme.....aj vy sa drzte 🙂

henrieta16
13. nov 2012

@iivkaa1 no asi 2 mesiace to robil, svokra mu akurat vravela, že či nechce pišať, ale nič...takže som si myslela, že sa mu to páči a preto to robí. Ale ustalo to. 😉

mawka
13. nov 2012

@smejo19 ty si dobre trapna. toto je uplne fyxziologicka vec, ktora je u deti a tak ako pisali kocky vyssie, spoznavaju seba, svoje telo a pridu an to, ze im to robi dobre. toto svojvolne vymizne okolo preskolskeho veku a potom sa to opat prebudza v puberte. mala by si troska viac citat a nie sa tu rehotat ako vadna. 😠

mawka
13. nov 2012

@iivkaa1 nas maly pod sprchou 😀 labuznik. ale potom to preslo v pohode. len som mu hovorila, nech to robi sam,m ked ho ini nevidia a jedine doma 🙂

Strana
z2