Detská reuma - JIA
Ahojte. V skratke vyzerá to, že môj skoro 2 ročných chlapček si tým prechádza. Vyšetrenia nás ešte len čakajú preto si s manželom veľa informácií zbierame na internete. Ak by sa tu našla maminka, ktorá si tým prechádza napíš mi prosím. A ak by ste mi mohli odporučiť dobrého detského reumatológa poprípade či ste absolvovali biologickú liečbu. Lieky, ktoré sa bežne na túto chorobu dávajú majú oveľa viac nežiaducich účinkov preto by sme chceli info aj o BL. Ďakujem za každú radu, info a podporu. 💙🙏
@viktoria220422 Biologická liečba má ďaleko viac nežiadúcich účinkov oporti konzervatívnej liečbe. S JIA ti moc neporadím, mne začala reuma niekedy v puberte a plne prepukla až v dospelosti ale o BL viem dosť, sama ju užívam aj ma takmer zabila ale stále jej výhody sú nad nevýhody 🙂.
@anonym_058426 ako Vás poprosím biologická liečba takmer zabila? Od kedy ju ja užívam, viem konečne "normálne" žiť. Po takmer dvoch rokoch trápenia ju má už aj môj manžel a aj on sa konečne opäť cíti pri sile a vie konečne normálne fungovať. Opuchy pominuli a veríme, že naše 2 deti budú ok. Ja sa liečim 13 rokov. Aké máte Vy skúsenosti?
@anonym_058426 ako Vás poprosím biologická liečba takmer zabila? Od kedy ju ja užívam, viem konečne "normálne" žiť. Po takmer dvoch rokoch trápenia ju má už aj môj manžel a aj on sa konečne opäť cíti pri sile a vie konečne normálne fungovať. Opuchy pominuli a veríme, že naše 2 deti budú ok. Ja sa liečim 13 rokov. Aké máte Vy skúsenosti?
@denisastekov spôsobila mi zápal obličiek, ktorý prešiel v priebehu 2 dní do sepsy, jediné šťastie, že som bola v tom čase už hospitalizovaná - večer som prišla na pohotovosť pre lieky, ale rovno ma tam nechali, ráno mi už nenamerali tlak klasikým tlakomerom, veľmi matne si to pamätám, lebo som už strácala vedomie, na prístrojoch som mala tlak 40/20.
Ale teda pokračujem v liečbe ďalej, lebo nič iné nezaberá - reumu mám veľmi agresívnu.

@viktoria220422 Biologická liečba má ďaleko viac nežiadúcich účinkov oporti konzervatívnej liečbe. S JIA ti moc neporadím, mne začala reuma niekedy v puberte a plne prepukla až v dospelosti ale o BL viem dosť, sama ju užívam aj ma takmer zabila ale stále jej výhody sú nad nevýhody 🙂.