icon

Detská urologická klinika na Kramároch. Skúsenosti?

gizmo22
14. okt 2010

prosim kto ma skusenost , teda komu operovali dieta na detskej urolog. klinike..Dg. hydronefroza pripadne ine diagnozy obliciek
v priebehu poslednych 5 rokov ..potrebujem sa porozpravat . 😕

lievocenka
13. jan 2018

@blabla195 O tom spánku by som vedela napísať 😂, ale viem o čom píšeš. V tej nemocnici s takými deťmi je to poriadne o nervy a to je jedno v ktorej, keďže sme už boli viem čo ma čaká.... Vďaka za informácie. 📨💙

andreaa1
18. jan 2018

Baby prosim vas kolko krat ste odkladali operaciu? Maly nema zistupene semenniky a prvy termin sme mali v oktobri. Operaciu uz teda odkladame kvoli chorbe 4 mesiaceDakujeme mali tri terminy. Teraz sme mali ist 24.1. a maly ma strasny sopel tak asi to zas budem musiet odvolat. Dakujem.

adulka1979
18. jan 2018

@andreaa1 ahoj, my sme kvoli nadche odkladali raz. Musi byt zdravy, inak ho neuspia. Kolko ma maly? Nas mal 20 a 29 mesiacov, ked sme boli. Nic si z toho nerob, oni su zvyknuti na to, ze deti ochoreju casto a preklada sa termin. Aj ked viem, ze uz chcete byt po.

andreaa1
18. jan 2018

18 mesiacov. Zajtra rano mame ist na predoperacne a neviem ani ci ma byt na lacno alebo nie. Ale ma stale tu nadchu tak z toho nic nebude urcite zase.

adulka1979
18. jan 2018

@andreaa1 ja by som zavolala dr, že má nádchu, tie predoperačné sú potom zbytočné, my sme museli byť nalačno

lievocenka
24. jan 2018

Dievčatá , ešte otázočka.... koľko trvá pokým sa vám ozvali na termín? 12.1 som podpisovala žiadanku u dr. s tým , že sa nám z DFNsP ozvú na temrín,ale ešte nikto nevolal.

tecko28
24. jan 2018

@lievocenka podla mna sa neozvu, mala by si tam zavolat ty a urgovat to

lievocenka
24. jan 2018

@tecko28 Ja neviem ako to tam chodí ani niesom z BA . Ja chodím na polikliniku vedľa na dets. nefrológiu-pani doktorka robila predtým v DFNsP .U nej som vypísala žiadanku aj tel. číslo s tým , že ona to tam odošle a mne sa z DFNsP ozvú na temín-že mi budú volať z recepcie. Keď som odchádzala od nej hneď išla volať. Tak ja teraz neviem.My ideme teraz len na testy.

1cimina1
Autor odpoveď zmazal
lievocenka
24. jan 2018

@tecko28 tak ozvú - volala som tam. Ale , že my čakáme na termín z národného ústavu. Keď ho na urológií dostanú, tak mi budú volať. Som zvedavá kedy to teda bude,

tecko28
24. jan 2018

@lievocenka Tak to je potom asi iba situácia,my tiež nie sme z Ba, ideme na operáciu a objednávali sme sa osobne. Tak nech vám to dobre dopadne

lievocenka
24. jan 2018

@tecko28 My ideme najskôr pred operáciou na testy a že to bude 48 hod. pod narkózou,preto čakáme od ních na termín-tak mi to sestrička vysetlila. A Ďakujeme , nech aj vám všetko dobre dopadne.

ja1985
24. jan 2018

@lievocenka to idete na vysetrenie MAG 3??? my cakame tiez na MAG3, to sa robi v narodnom onkologickom ustave, a ano ao pises, oni musia dostat termin z Heydukovej, az potom volaju...my caame uz od oktobra, kedy bola podana ziadanka...uz sme mali 2 terminy, ale stale bol chory ☹

lievocenka
24. jan 2018

@ja1985 áno na MAG3 ideme. A za koľko vám dali prvý termín? Ja som nevedela, že to ide žiadanka na Národný ústav, to mi Dr nepovedala až dnes sestrička na urologii.

ja1985
24. jan 2018

@lievocenka hmmm prvy asi tak za necely mesiac...a na druhy sme cakali takmer 2 mesiace ☹ a teraz cakame opat, ale tak teraz ma atb takze tak ci tak aj keby volali tak najblizsie 3 tyzdne nemozme ist...

lievocenka
24. jan 2018

@ja1985 Tak som zvedavá kedy sa ozvú. Už to chceme mať za sebou. Tiež sa obávam aby malý neostal chorý. On chorý ako tak nebýva, ale sople má pod chvíľku. Tie viem, že tiež nemôže mať, ale tiež musí byť min. predtým 2 týždne zdravý, nevieš? Po prípade keby sme museli preložiť termín či by sme si mohli vypýtať až po lete.

ja1985
24. jan 2018

@lievocenka 2 tyzdne pred musi byt komplet zdravy, ziadne sople, kasel, nic, ani naznak...tiez si myslim ze sa nam yo podari az na jar alebo v lete...prelozit, asi podla toho ake to mate akutne...to idete prvykrat?

lievocenka
24. jan 2018

@ja1985 Áno prvý krát, potom keď prídu výsledky tak ideme na nefrektomiu. Nám to nesúri. Malému zistili multicysticku obličku ešte v 21tt, to bola ešte ako tak funkčná ale od pôrodu nefunguje. On tak funguje bez problémov, ale aby sa niečo k nej nepridruzilo nám bolo odporúčané ju vybrať. Ale pred operáciu musíme ísť na MAG3. Vy ste už boli?

ja1985
24. jan 2018

@lievocenka fuuúha vobec mu nefunguje? My sme boli pred rokom v januari, fungovala na 22%, teraz chcu vidiey opat ako funguje...on ma dilataciu oblicky a ze to nwvyzeta dobre...tiez ked bude fungovat pod 10% , tak ju vyberu...ale problemy nastastie nema ziadne , tiez funguje normalne...kolko ma maly?

lievocenka
24. jan 2018

@ja1985 Malému ešte počas toho ako bol v brušku ta multicysticka oblička rástla, na čo mi Dr. povedala, že to pretože je funkčná. Od pôrodu už nerastie a že je minimálna šanca aby fungovala . Doteraz dúfala v to, že tie cysty popraskaju a oblička sa vstrebe, ale cysty nepopukali a má ich tam mrte veľa. Preto nám odporučila ju dat von. My mame už aj v papieroch, že na MAG3 ideme kvôli nefrektomii. Malý má teraz 15 mesiacov, ale našťastie nemáva žiadne zápaly, nič... A tým že sa tak narodil, tak druhá je väčšia a zastupuje obe. A prosím ťa ako to prebieha. Akosi si to neviem predstaviť. Dr. mi povedala len toľko, že ho oblbnu.

ja1985
24. jan 2018

@lievocenka hej , oblbnu...oni deticky do 3 rokov automaticky uspavaju, lebo tam musi cca 40 min vklude lezat...ja som cakala vonku...potom bol maly v pohode, trosku prispaty ale oni vlastne hned poobede pustaju donov...akurat ze potom trosku opatrne s plienkami lebo este ked bude mocit tak ze vylucuje tu latku co mu vstreknu...ked som to spravne pochopila...

lievocenka
25. jan 2018

@ja1985 nám Dr. povedala, že to ideme na 2 dni a že malého len oblbnu - nie uspia. Preto som si to nevedela predstaviť. No som teda zvedavá ako to bude. Ďakujem za info.

ja1985
25. jan 2018

@lievocenka na dva dni preto, lebo vecer mu zavedu kanylu a musia ho v noci pripravit na uspatie...nejak od 04.00 nebude moct ani pit...rano to budu robit ,resp. doobedu a poobede alebo podvecer pustaju domov

lievocenka
25. jan 2018

@ja1985 aha, tak som kludnejsia.Mne to tak vysvetlili, že to ho na tých 48 hod. budú testovať. A keby nás pustili poobede, alebo večer bude tiež super. Bývame 100km ale muž v BA pracuje, tak by nás po práci hneď aj zobral domov. Síce neviem ako prežijeme tú noc, malý v noci ešte mlieko pije. A to ste na tie testy boli oproti v národnom ústave, či v DFN?

ja1985
25. jan 2018

@lievocenka to nie je tam oproti, ale na Heydukovej ulici...to pojdete sanitkou...rano okolo 08.00 cca, kedy ako sa im podari 😀 testovat ho budu v podstate to trva nejakych 40 min, ked sa im podari zistit to co potrebuju...mne maleho potom este trosku douspavali, lebo nemali vsetko co potrebovali...ale potom sa pekne prebral , isli sme naspat do nemocky, oni este trochu nechavaju na sledovanie a asi okolo 17.00 sme isli domov, ked si dobre pamatam...aj mne bol maly v tom case este kojeny, v noci aj 8 krat, ale tak jednoducho som mu nemohla dat...nejak som ho inak uspavala , ale asi od 06.00 uz sme boli hore...tam je o 06.00 uz culy ruch, vacsina deti uz hore, maminky sa prechadzau s detickami na rukach po chodbe, takze tam to uz fici 😀

lievocenka
25. jan 2018

@ja1985 aha takže normálne nastúpim do nemocnice... Už som sa bála kde zas budeme blúdiť. ☺️ Ďakujem za informácie, dosť si mi pomohla a aj mi odľahlo, lebo mne to bolo podané trocha inak a som sa toho bála. Tak malý stáva normálne o 6 tej, niekedy aj skôr. Možno ani mlieko nebude pýtať, teraz sme boli pred nedávnom v nemocnici a tam mlieko nechcel. No nejak to tam budeme musieť tie dve noci vydržať.

ja1985
25. jan 2018

@lievocenka ale urcite zvladnete...ja som sa toho najviac obavala ze ao dame tiez noci, lebo sak to bol zavislak ten moj maly...ale zvladol bravurne...a hlavne oni su tam zvyknuti na place 🙂 drzim palce 🙂

katkaajurko
25. jan 2018

@mimakiki Ahoj, ako ste to prosim zvladli, caka nas buduci tyzden to iste a moj maly je ako tvoj...nad ranom tri krat po sebe na didi si cucnut, neviem ako zvladnem mu nedat cele rano-az do nemocky a potom az do operacie...

snad to nejako rozumne zvladnem, a hlavne aj tam...kedze je kojeny,a zvyknuty spat len pri mne a momentalne este ma aj obdobie,ze ma kontroluje na kazdom kroku ci som pri nom...

kimi203
25. jan 2018

@gizmo22 ahoj, mne tam operovali synceka a este 4 operacie nas cakaju. Napis spravu. Mirka

kimi203
25. jan 2018

@kimi203 teraz vidim, z3 stary príspevok, iba ozivena tema, nevsimla som si.