icon

Detská urologická klinika na Kramároch. Skúsenosti?

gizmo22
14. okt 2010

prosim kto ma skusenost , teda komu operovali dieta na detskej urolog. klinike..Dg. hydronefroza pripadne ine diagnozy obliciek
v priebehu poslednych 5 rokov ..potrebujem sa porozpravat . 😕

kimi203
13. apr 2018

@drexik007 Breza a Slebodnikova a v maji bude tiez ona operovat.Nefrologicku mame z Komarna. Aj ja zatial 2 plienky pouzivam, ale uz teraz mu krizom davam 5ky a to este nema ani 7 kil, tak som myslela, ze to nevyda...

drexik007
13. apr 2018

@kimi203 nás vždy operuje a vyšetruje dr.Barton,je neskutočny dobrý,máme ho veľmi radi...my máme už 12 kíl a dozadu dávam tiež 5ky a v pohode to odvadza,ale menim každé 2-3 hodiny na stomiach....tiež rôzne premýšľam ako to spraviť,ale Pamperska sa mi najviac osvedčila....aj dilatuneye tu stomiu?

kimi203
13. apr 2018

@drexik007 ano dilatujem kazdy den, Matus ju ma od novembra a 4 mesiace tam mal vsitu intubaciu, taku silikonovu hadicku, pred mesiacom sa mu upchala a vtedy sla von a odvtedy dilatujem. Matus ma tu stomiu na boku, myslim ze aj druhu mu daju na bok, to neviem, ako mi vyjde s tou plienkou, aby na oboch stranach bolo to save jadro? Vam to v pohode vychadza? Nechcelo by sa ti do ip mi poslar foto, ako mu tu plienku davas?

kimi203
13. apr 2018

@drexik007
Mne jedna pani usila taketo cosi z nepremokaveho materialu, ako latkove plienky, tak to chcem vyskusat davala by som do toho normalne vkladacku bambusovu ako do plienok latkovych. Je to na suchy zips a dookola tesniaca guma.

kimi203
13. apr 2018

@drexik007
Ozaj kupat sa chodite na kupalisko alebo tak, ci iba more? Mam este starsiu dcerku a ta je cela hotova z vody, tak uz teraz riesim, co budeme robit v lete, ako to vymysliet.

drexik007
13. apr 2018

@kimi203 my to máme insk spravené....stomie máme presne urobené pod obličkami na chrbáte vo vzdialenosti max 15 cm od seba,tak plienka obilné obe stomie.... silikónovu hadičku sme v stomiach nikdy nemali,dilatovali sme už od prvého dna

drexik007
13. apr 2018

@kimi203 kúpalisko total zakázané,takže my nič... žiaľ....iba vlastný bazenik napusteny do výšok stomii

kimi203
13. apr 2018

@drexik007 ha, tak to si ma velmi nepotesila a to mate ureterostomiu? Ze mocovod vyvedene tak na chrbatik? No to sa mi zda praktickejsie ako to, co ma matus, bo takto ako to ma on to ta plienka nebude stihat teda...a to kupalisko? Nam povedali ze v pohode, bez obmedzeni,,, no tak sa este spytam pre istotu raz...akoze ani mne sa to nezda dake hygienicke, predsa je to len otvoreny vstup do tela...

drexik007
13. apr 2018

@kimi203 ano,máme obojstranne ureterostomie,máme to takto vyvedene na chrbatik,robil nám to dr.barton....ja by som kúpaliska neriskovala kvôli baktériiam,zažili sme 5 zápalov na ATB do žily a stačilo.. momentálne sme bez zápalu už skoro rok a pol.....odfotim ti ich a pošlem do správy, dobre?

drexik007
13. apr 2018

@kimi203 a to o tom kúpalisku povedala primárka ,či prednosta?

drexik007
Autor odpoveď zmazal
drexik007
Autor odpoveď zmazal
drexik007
13. apr 2018

@kimi203 pošlem tu fotku,keď uspim deti....budem písať už len do tvojho blogu,dobre?lebo píšem aj sem,aj tam 😎

kimi203
13. apr 2018

@drexik007 ok ;)

kimi203
13. apr 2018

@drexik007 vies, ze si uz ani nepamatam ktory, len viem, ze ma to prekvapilo a povedala som si vtedy, ze aj tak nebudem. Ale ked sa blizi leto, tak ma to laka...ale budeme teda na kupko nosit nas bazenik ani...

dorra1
27. apr 2018

ahojte, v maji budu 2,5 rocnej dcerke robit cytoskopiu, zistili jej reflux. neviete ako to prebieha? bude mat potom bolesti? kolko budeme v nemocnici? kazdy lekar hovori nieco ine. dakujem

kimi203
27. apr 2018

@dorra1 mojmu synovi robili cystoskopiu ked mal 2 mesiace. Boli sme asi tyzden v nemocnici, zalezi od stavu dietatka. Prvy den po operacii dostaval liek od bolesti, potom uz nie. Nie je to nic hrozne, cely zakrok trva do 20 minut.

ja1985
27. apr 2018

@dorra1 nam robili cystoskopiu ked mal maly 7 mesiacov...okrem toho robili aj dalsie vysetrenia a preto sme boli v nemocnici 5 dni...ale teraz ked som lezala s malym na oddeleni, tak nam dali do izby maminku s babatkom co tiez isli na cystoskopiu ...a boli 2 noci...prvy dne vlastne preto aby ho nakanylovali, v noci mohol pit asi do 03,30...rano ho brali okolo 07.30 a potom este pocas dna sledovali ...a teda dokopy 2 noci...bolesti potom deti nemavaju, zavisi od kazdeho dietata ako prijme narkozu a ako sa z nej bude prebeat...

drexik007
27. apr 2018

@dorra1 ahoj,my sme pri prvej cystoskopii boli len jednu noc....ráno o siedmej sme už cakali nalačno na príjem+predoperačné vyšetrenie,o desiatej mal cystoskopiu so zákrokmi a na druhý deň poobede(24-hodin ho sledovali) sme išli domov....bolesti nemal,po narkoze bol riadne aktívny...tak si myslím, že budete max 2 noci....všetko dobré princeznej😘

andusik1
19. jún 2018

Ahojte, kolko ste čakali na ďalší termin? My sme 18.6 museli kvôli horúčke zrušiť,a dali nám najbližši termín 17.septembra! ide má poraziť...a pritom zákrok frenulotomia-skratena uzdicka tak na 5 minut. Ževraj aj keď sa niečo uvoľní, mňa nekontaktuju..asi dajú prednosť urgentnym pacientom. Vďaka za info, poprípade má niekto skúsenosť so súkromným zákrokom v Bratislave, okolí a za koľko? Andrea

andreaa1
19. jún 2018

@andusik1 my tak isto. Rusila som maj a mame termin 3.jula. A ma zase sopel. My sa tam asi nedostaneme. Uz som rusila asi 4 terminy.

tecko28
19. jún 2018

Ahojte, vidim ako sa tu trapite s tymi terminmi, tak vam chcem trosicku poradit. Moj maly mal termin operacie v marci, co bolo v podstate stale obdobie chripok a sfukli sme to na prvykrat aj ked vsetci okolo boli chori, on v pohode 🙂 Hned v januari som nasadila: probiotika (imunita zacina v creve) 1x denne, Echinacea sirup od Hanusa 2x denne, vitamin D - denne 2kvapky, Betaglucan 1x denne. V ziadmom pripade som nechcela prist o termin, aj preto, ze sme mali rezervovanu VIP izbu, na ktoru sme cakali 9 mesiacov. 🙂

andusik1
20. jún 2018

Ahojte,ďakujem za odpovede, no 4x rušiť to už by som asi nerozchodila..dnes malemu už nič nie je, krátka viróza od staršej sestry zo školky. Asi kvôli dovolenkam máme termín až o 3 mesiace...Andrejka držím palce nech júl vyjde, dopuj céčkom. Ja som sa snažila tiez ho preventívne dopovať vitamínmi, ale neskoro.

andusik1
20. jún 2018

@andreaa1 ahoj, prosím ťa, bude ti treba zopakovať odbery na júl či stačí len nejaká správa od pediatricky že je zdravý? Držím palce, a aký máte problém vy?

andreaa1
26. jún 2018

Maly nema zostupene semenniky takze u nas to bude rychlovka.
Potrebujeme nove. Vysledky nesmu byt starsie ako tyzden myslim. A dakujem hadam sa tam uz dostaneme. Zajtra ideme na predoperacne.

andusik1
26. jún 2018

tak vela stastia nech to dobre dopadne 🙂

andreaa1
26. jún 2018

Dakujem. Pomaly uz rozmyslam co si pobalit 😀 .
Baby prosim vas nemate niekto nejaky zoznam co si zobrat? Dakujem.

tecko28
26. jún 2018

@andreaa1 ja som si robila zoznam sama, ale my sme isli planovane na 14 dni, nakoniec sme boli 10. Ked idete iba s tymi semennikmi, tak to bude ozaj rychlovka, 1 noc po zakroku. Tak by osm sa nejako zvlast nebalila, najnutnejsie osobne veci, pyzamko, nocna kosela, uterak, hyg. potreby a pohodlne oblecenie aby ste sa citili obaja pohodlne, papucky, prezuvky, pribor, wc papier. Hraciek je tam vela, aj knizky, je tam skolka

lievocenka
26. jún 2018

@andreaa1 a ešte postielnú bielizeň.Oni aj požičiajú za poplatok,ktorý potom vrátia. Po prípade ja som si nedávala ani stravu - som si priniesla z domu.

tecko28
26. jún 2018

@lievocenka ja som postelnu nemala a neplatila som