icon

Detská urologická klinika na Kramároch. Skúsenosti?

gizmo22
14. okt 2010

prosim kto ma skusenost , teda komu operovali dieta na detskej urolog. klinike..Dg. hydronefroza pripadne ine diagnozy obliciek
v priebehu poslednych 5 rokov ..potrebujem sa porozpravat . 😕

lievocenka
1. okt 2018

@janula2511 ale treba si už zajednať teraz. Ja som ich nebola obzerať len tak keď som behala s malým po chodbe. Tie vyzerajú trocha lepšie ako izba matiek, je tam ladička, mikrovlnka, kanvica, TV a tá za 10€ má socialky s izbou matiek a tá za 30€ samostatné socialky. Ja som chcela nadštandart len kvôli tomu že budem spať s malým, ale uvidím možno nás dajú aj na tú kde sú tie postieľky s posteľami. Malý má dva roky, teda pár dní pred narodeninami ho operujú a 2-3 dni nebude môcť na nôžky, tak dúfam, že sa nám ujde aspoň taká izba. Mali by sme v pondelok nastúpiť.

janula2511
1. okt 2018

@lievocenka budúci pondelok nastupujete? A môžem sa spýtať že čo máte? Zajtra si tak zavolam na ten nadstandard. Koľko dní tam budete?

lievocenka
1. okt 2018

@janula2511 Malý má multicysticku dysplaziu obličky (nefunkčná oblička s mnoho početnými cystami) a na budúci pondelok nastupujeme.Ideme na nefrektomiu (vybrať idú celú tú obličku). Mali by sme tam byt, keď všetko dobre pôjde cca týždeň.

tecko28
1. okt 2018

@janula2511 ja som bola v marci na vip-ke tej za 10€, ak mas otazky, pytaj sa 🙂 Inak zajednvala som si ju ked nas objednavali na operaciu, podla toho nam davali termin-vyslo to o 9 mes (v juli objednana-marec operacia)

janula2511
1. okt 2018

@tecko28 ja som dneska zajednala operacii na 29.4.a aká to je izba? Čo tam si mala? A sama si bola na izbe?

tecko28
1. okt 2018

@janula2511 ano sama s malym (2,5r vtedy), mala som vlastnu postel. Vybavenie izby -skrina, chladnicka, mikrovlnka, varna kanvica, stolik a stolicka pre dieta, jedno stare kreslo take kozenkove pre mna, komoda s prebalovacim pultom , tv. Izba susedi s izbou matiek a ma spolocnu kupelnu a wc ( su medzi izbami taky prechod). Samozrejme kedze je to prechodne mas od toho kluc a mozes sa zamknut, ale vacsinou budes asi na izbe, tak to nebude treba. Ja osm tiez nezamykala,vobec sme sa neobmedzovali, lebo maminy tam len prespavali, cez den boli so svojimi detmi na izbach. Netreba cakat luxus, ale to sukromie stoji za to. Hned ako sa yslo z izby bola vlastne jedalen, jedlo som malemu nosila do izby, lebo on musl po operacii byt v postielke. Je to v podstate posledna izba na chodbe, vedla je potom aj skolka/skola kde sa mohli deti chodit hrat. Robili tam rozne akcie pre deticky-divadielko. 2x tyzdene chodili klauni rozveselovat deti. Personal super, od doktorov, sestier az po upratovacku 😃 Ked mal maly bolesti, hned zasiahli. Poslem fotky do IP 🙂

lenuskall
8. nov 2018

Ahojte, o ten nadstandard treba volat na sekretariat? Nikto mi nedviha..

momoika
1. feb 2019

Dobrý deň mamičky. Prosím Vás, syn ma 10 mesiacov, má nezostupený semnník, čaká nas operácia. Ideme na kontrolu najprv. Ako to prebieha? Ked sme mali polroka, tvrdili že po roku 1-dňová operácia. Máte niekto skúsenosti? Ako to prebieha? Koľko trvá hospitalizácia, a čo predoperačné? Robia tam? Mám obavy, ako bude spinkať- spáva sommnou. Aká je čakacia doba na termín operácie? Niekde som čitala, že musí byť dokonca odplienkovaní. Vďaka za každu odpoveď.

janula2511
8. feb 2019

Prosím vás v deň príjmu na plánovanú operaciu, tá bude až druhý deň, na koľko hodín tam treba byť?

lievocenka
8. feb 2019

@janula2511 do siedmej v ambulancii príjem.

lievocenka
8. feb 2019

@janula2511 teda prvý krát nám tak povedali, ale pozerám do papierov čo nám dali a tu mám písané 7:30-8:00.

ja1985
8. feb 2019

@janula2511 najprv alea musite na anestezilologicke...ci to uz mate?

lievocenka
8. feb 2019

@ja1985 My sme boli najskôr na prijme dolu v ambulancii - to nám povedali do siedmej. Od tiaľ nás poslali na ARO a z ara sme sa už išli hore ubytovať. Teraz som aj ja z toho zmetena, lebo my sme sa ešte nedostali na tú operáciu a v pondelok vyzerá, že by sme konečne mali ísť. Aby sme neprišli neskoro 😆

lievocenka
8. feb 2019

@janula2511 Som zisťovala, lebo my ideme v pondelok - keď máte operáciu na druhý deň ako je príjem tak na príjem medzi 7:30-8:00. Do siedmej chodia tí čo sú prijatý a majú operáciu v ten deň.

janula2511
8. feb 2019

Takže do 8:00 by sme tam mali byť. A keď prídem neskor trocha napr na 9 :00tak čo sa stane?

ja1985
8. feb 2019

@lievocenka tak tak....pardooon....do ambulancie pre zaznam, potom na aro a tam potom povedia ci na oddelenie alebo vas pprijimu v ambulancii

janula2511
8. feb 2019

@ja1985 ešte nemáme

tecko28
8. feb 2019

@janula2511 treba prist tak ako mate napisane v papieroch, spravidla je tam, ze do tej 8, lebo potom sa uz vysetruju objednani pacienti (na urologii), na prijem je vyhradeny presne cas, takze sa moze stat, ze vas uz nevezmu. Co si pamatam , tak aj na anesteziologii boli lekarky len do 8, potom uz utekali na operacky

onga1312
13. máj 2019

@latoja21 zdravím vás, nás to caka zajtra,,, neviete ako to tam je so stravou, kedze kojim potrebujem poriadnu stravu nie suchu. Dakujem

lievocenka
13. máj 2019

@onga1312 Stravu už mamičkám na oddelenie nenosia. Dá sa zajednať, ale musíte chodiť kamsi dolu sa stravovať.

tecko28
13. máj 2019

@lievocenka
@onga1312 ja som tak chodila ked som mala maleho v inkubatore, je to v suterene, zamestnanecka jedalen. Ale chodila som len na obedy a nedojcila som, sestricky na neonatologii mi inak povedali, ze to nie je strava vhodna pre dojciace matky. Mala som to vtedy na tyzden, ale ak by som ostala dlhsie, uz som neplanovala pokracovat. Bolo to "o hubu" utekat od dietata, rychlo to do seba nahadzat, samozrejme treba mat vlastny pribor. Ak nenosia nemocnicnu na oddelenie to co starsim detom, tak neodporucam

onga1312
13. máj 2019

@tecko28 dakujem

onga1312
13. máj 2019

@lievocenka dakujem

lievocenka
13. máj 2019

@tecko28 Ja som bola vo februári a už sa obedy pre maminky na oddelenie nenosili. Ja si neviem ani predstaviť keďže som tam bola s 2,5 ročným ako by som chodila na tie obedy. Mne muž nosil.
@onga1312 A po pravde my maminky sme dojedali po deťoch a niektoré polievky boli pikantné aj pre nás a nieto pre deti.

onga1312
13. máj 2019

@lievocenka ja sa najviac bojim ako to zvladne mala na lacno celu noc, ked ju kazde 2,5hodiny kojim...

lievocenka
13. máj 2019

@onga1312 Malý mal zákrok hneď prvý ráno a do polnoci mohol papať, do 5 tej aj piť. Ráno ho už o 6:45 brali na predoperacne. Keď sme boli minulý rok už od 4 tej nesmel ani piť a to nás o 7:30 brali do Nou na mag3 a na podivu malý ani raz nepýtal ani jest ani piť - tiež som sa bála ako to zvládne.

onga1312
13. máj 2019

@lievocenka a bol kojeny?

lievocenka
13. máj 2019

@onga1312 nie nieje kojeny ale on vypije aj dva hrnčeky vody v noci 🤦‍♀️

onga1312
13. máj 2019

@lievocenka lebo moja je žrutko,, cecala by stále a ked nepapa tak krici.... Tak sa bojim

ja1985
13. máj 2019

@onga1312 z toho som mala aj ja najväčší stres, on cical aj každú hodinu ale zachránil nás nosič.. Nejak sme to zvládli aj vy zvládnete, neboj.. Drziiim silno palce