Detská urologická klinika na Kramároch. Skúsenosti?
prosim kto ma skusenost , teda komu operovali dieta na detskej urolog. klinike..Dg. hydronefroza pripadne ine diagnozy obliciek
v priebehu poslednych 5 rokov ..potrebujem sa porozpravat . 😕
Tak môj syn má už tiež po,boli sme tam minulý týždeň.operovali mu nezostupeny semennik,prvú operáciu pokazila p.Kurcinova v KE. Mali veľa detí s vážnejšími diagnózami,takže ho v deň príjmu aj operovali. Nemala som nadštandardnú izbu,ale bola som na izbe matiek aj tak sama,ale to bola náhoda.Maleho som si po 19mohla zobrať k sebe a o 6:30 k nám prišla sestrička,že ho treba osprchovať a vrátiť do postieľky.Opeelrovala ho.mude Bašňaková,tiež mala.operaxia trvať do 1hod.trvalq 2hod.,lebo ppo 1.operacii mal veľa zrastov.Pocas operácii čakáte na 3.ppschodi na Klinike det.urologie,kde vás prijímali.operovali ho asi na -2 alebo -1 v suteréne,kde majú saly.dieta im odovzdávané v pyzamku.v suteréne mali miestnosť,kde mu podali sirup-naladovku,qsi za 30/40minut ho už brali na salu. Dole vám dajú jednorazové oblecenie,za kt.zaplarite 4€.a potom čakáte a v hlave vám ide všetko možné. Po operácii spal asi 2hod.ale veľmi urevqny sa zobudzal,tak väčšinou ešte dávajú dieťatkom taký oblbovak do kaudalnej oblasti,kde už nie sú nervy-je to lokálne anestetikum,čiže neovláda moc.je to aj preto,aby si poslali tesne po zákroku. V ten d n mal.piskoty a čaj,po narkoze veľa nezjedia.Matky si musia kúpiť jedlo ,je tam kuchynka a chladničkou aj mikrovlnku. Je sa v jedálni na konci chodby alebo na.izbe. a ešte je tam aj herňa veľmi veľmi bohato zasobena s 2vychovavatelkami pre deti do a od 6rokov.tam si staršie deti písali úlohy a malého vám tam aj postrážila,ak potrebujete na záchod.su veľmi milé. Keby chcel niekto fotky.poslem do správy
18
@ja1985 Ďakujem. Teraz v pondelok ideme do nemocnice do Martina. V utorok ešte urografia a v stredu operácia. Malá má 3roky a už absolvovala instiláciu,stent,balónikové rozširovanie,scintigrafie,cystoskopie...aj tak nás nakoniec čaká plastika. Veľmi zle to znáša. Hlavne katétre. Chcem sa opýtať ako dlho ste boli na JISke,ako to vaše dieťa znášalo,a potom ešte na oddelení ako ste fungovali s vývodmi a boli z bruška alebo z pišule a ako dlho ste ležali? Je už vaše dieťa vporiadku? Aká bola rekonvalescencia? Chcem vedieť všetko,mám zlý pocit...veľká vďaka
@zuzipet Dobry vecer, dostala som sa k pc, idem vam odpisat...po op bol maly na jiske 1 noc, teda priviezli ho asi okolo 11, a do rana nasledujuceho dna bol na jisk, potom nas presunuli na normalnu izbu...cely pobyt v nemocnici znasal uuuuuuuuuplne perfetne...sama som nechapala a doteraz nad tym rozmyslam ako to perfetne zvladol...ono, tie deti, asi vedie do akej miery sa mozu hybat, krutit..urcite ich to taha, ale vedie ako sa mozu pohnut. maly mal vtedy 23 mesiacov...lezal presne 9 dni, na 9, den ho postavili, a asi taky den trvalo kym zacal normalne chodit..tie nozicky trebalo poriadne rozhybat...
maly je , zda sa, v poriadku...on totizto, od narodenia nemal ziadny zapal, ani teraz , takmer 2 roky po op...avsak, ta chora oblicka, aj napriek tomu postpune odchadza..pred op mu fungovala na 20%, teraz 1,5 roka po op sme boli na kontrolne mag 3 a funguje len 15%. pokial vsak nesposubuje ziadne problemy (zapaly, vysoky rkvny tlak) budu nas len sledovat...
Boli ste niektorá na operacii nezovstupneho vajka na kramaroch v Ba? Ako to prebiehalo koľko dní ste boli?
A prosím vás ako to zvladali deti noc pred operaciov, myslím bez mlieka bez čaju? Deti ktoré su v noci ešte kojene alebo čaj pijú. Neplakali že nedostali mlieko v noci?
@janula2511 toho som sa ja bála najviac, keďže prvýkrát išiel do narkozy ako 7 mesačný, v tom čase v noci vstaval každých 40 min na mlieko... Ale na počudovanie, super... Pýtal, samozrejme, ale tak, po nosili sme sa, opäť zaspal na chvíľu, opäť pýtal a tak dookola... Ale úplne najviac nás zachránil nosič... V nosiči asi od 05.00,sme pochodovali po chodbe 😂
Boli ste niekto s dietatom hospitalizovana na urologii teraz niekedy?
@dina2402 mi sme včera boli prepustení
@janula2511 mali ste operaciu? aka je tam momentalna situacia? niekto pise ze maminy nemozu byt s detmi na izbe alebo ze spi rodic na stolicke. mozte vase skusenosti opisat?
@dina2402 ja som mala nadštandard. Takže presne neviem ako to funguje na izbách. Ale to som videla že na izbách sú postele len pre deti a rodič má len stoličku. Večer dostane k dieťaťu prístelku,keď chce spať s dieťaťom. Ale ináč sú tam izby pre matky kde spia matky. Ja som si zato radšej zaplatila nadštandard izbu. Operovali ho.
@dina2402 kedy máte termín?
@janula2511 a kedy ste rezervovali nadstandard? Mame nastup 20.7 tak asi je uz neskoro na tu izbu
@dina2402 skúste v pondelok zavolať a spýtať sa či je na toho 20. 7 voľná izba. Ale dá sa určite vydržať aj na obyčajnej izbe. Idete na operáciu? A na koľko dní idete?
@janula2511 21.7. bude zakrok a 22uz pustaju domov
@dina2402 My sme boli síce pred rokom a dvomi , ale nemyslím, že by sa niečo zmenilo. Na nadstandarde sú aj polročné čakacie doby. Skúste sa spýtať v deň nástupu. Možno niekto odriekne kvôli chorobe. Raz sme boli tak, že malý bol na izbe kde niesu postele a ja na izbe matiek. Cez deň sme museli byť na jeho izbe a na noc dovolia si zobrať na izbu matiek. Pokým bude na infuziach, tak bude musieť ostať na detskej izbe a vy na stoličke, po prípade tu pristelku vám dajú. Je tam ešte jedna izba - okrem nadštandardu kde sú 2 postieľky s posteľami. Tam sme ležali minulý rok, ale tam si skôr dávajú väčšie zákroky.
@janula2511 dnes som pisala mail a pani odpisala ze budeme na krcnom lezat z prev.dovodov....
@dina2402 aké preventívne dôvody majú? Na krcnom? Aspoň keby na chirurgiu.
@janula2511 prevadzkove.vacsinou sa vtedy maluje cele oddelenie
@janula2511 na krcnom budeme lezat 🙂 uvidime ako bude pondelok 🤨 uz nech to mame za sebou
@dina2402 a čo vám budú operovať?
@janula2511 hydrokele, slabinovy pruh
@janula2511 ma zvysene pecenove testy tak neviem co nas pondelok caka... alebo mam zavolat teraz? Uz som to chcela mat za sebou a teraz toto

@lievocenka dakujeme,,, je hrozné čím si musia deticky prejst