Detská urologická klinika na Kramároch. Skúsenosti?
prosim kto ma skusenost , teda komu operovali dieta na detskej urolog. klinike..Dg. hydronefroza pripadne ine diagnozy obliciek
v priebehu poslednych 5 rokov ..potrebujem sa porozpravat . 😕
Je tu mamicka, ktora bude hospitalizovana na detskej urologii 16.2.? My vtedy nastupujeme do nemocnice ☹.
@zviz my už máme potom, ingrid-dnes nastúpili na príjem.
my sa pomaly dostávame do normálu, ranky veľmi pekné, už bez teplôt, pozajtra kontrola na uro-ambulancii.
na izbe môžeš byť s malou len počas dňa-počas noci rodič spí na "izbe matiek" 😖 ,
a presne to bol aj dôvod, prečo ja som musela voliť nadštandardnú izbu (kkeďže malý nielenže so mnou spáva, ale je ešte aj kojený), iná možnosť pre mňa tým pádom nebola.
Inak, keď sme tam minulý týždeň boli my, tak bolo oddelenie ešte relat. prádzne, keďže ho akurát (po sviatkoch) otvorili, bežne však býva dosť plné. Izby sú v pohode-detí na izbe bývajú 3-4-podľa veku (a veľkostí postelí), mamičky sú pri nich na stoličkách-počas dňa, alebo si môžeš s decuľkom vyjsť do herne, ktorá je na konci oddelenia. Vybavenie izieb je také štandardné-nemocničné-postieľka, nočný stolík, stolička.
Lekári aj sestričky boli úplne fajn (lekárov som tam moc nestretla, akurát na rýchlej vizite, kedy preleteli ako vietor), sestričky úplne OK.
@magimary juj ☹, dcerku tiez kojim a hlavne v noci sa este 2-3x budi na kojenie, preto spava so mnou. Ona mi tam spat sama urcite nebude a mame byt v nemocnici 10 dni ☹. Na nadstandard som sa pytala, je obsadeny ☹. Nie je moznost zobrat si malu k sebe na izbu matiek? Takze je tam aj herna? Aspon to, lebo fakt si neviem predstavit ako tam budeme travit cas, dcerka mi ani chvilu neobsedi... A ako je to so stravovanim? Davaju jedlo aj pre matky?
@zviz niektoré sestričky "natajno" dovolia mať malú v izbe matiek (ale to je ozaj, že úúúplne natajno 🤐 a aj to to urobia len niektoré a aj to najmä cez víkend).
Stravu nedávajú pre matky automaticky, iba ak si zajednáš (a doplatíš), inak sa stravuješ sama-"po vlastnej linke", ale ak máš objednané, tak samozrejme jedlo prinesú aj tebe.
@magimary dakujem ti za rady, dufam, ze aj my to zvladneme... Musime! Ale uz teraz mi je z toho celeho zle ☹. A ako syncek znasal operaciu a vysetrenia? Dcerku budu musiet rezat, bude mat 2 hadicky z bruska, ani to si neviem predstavit ako ich tam znesie, tak hadam sa nad nami sestricky zmiluju a nechaju ju pri mne. Operovat ju bude primarka, strasne zlata pani doktorka, tak snad aj ju by som nejako uprosila ☹.
@zviz no, operáciu zvládol-horšie to bolo po operácii, kedy veeeľmi, preveľmi a dlho nariekal, hoci mohol po narkóze dlho spať... 😔
až mu prišli niečo dopichnúť a po 1,5hod.konečne zaspinkal. ubolený bol ešte celých ďalších 24hodín, ale potom -ako sa už vládal (presne po 24h) posadiť, sa to už začalo zlepšovať...
pani primárka je ozaj skvelá, mne operovala najstaršieho syna (vtedy ešte nebola prim.) a je aj veľmi príjemná, vždy usmiata a pozitívna...
skús sa dohodnúť s ňou...
a zvládnuť to určite zvládnete, aj keď to nebude jednoduché. budem na vás myslieť.
Maminky, je vytvorena sukromna skupina "Nefrologicke problemy u deticiek", ktora sa tyka aj urologickych problemov atd. Ak chcete byt pridane, napiste mi do IP...
Ja úplne súhlasím .Nám operoval dieťa ktorè malo vrodenú vadu a iba on to riešil lebo na nefrológii to liečili atb viac nič.Je síce svojský ale čo mám z usmiateho doktora čo dieťa nelieči .Peniaze si nepýtal bol ochotný všetko nám popísal ako sa bude operovať a doporučoval svojich kolegov netrval že bude operovať.Čo sa týka úplatku to berie 90% lekárov a to neriešite to by museli zavrieť každú nemocnicu a je to na luďoch či dajú úplatok alebo nie a nakoniec sami ludia si ich tak naučili .Teraz sú deti ktorè budú potrebovať dobrèho doktora bohužial odpísanè vďaka nejakèmu zakomplexovanèmu rodičovi alebo niekomu z nemocnice ležal v žalúdku .
@zviz hej, pri dverách je napísané, že matky si majú vziať povlečenie na periny (NIE periny!!!), ale ak si neprinesieš, nič sa nestane, za zálohu 5€ ti požičajú erárne (zálohu po vrátení navliečok vrátia) 🙂
a nočníkov tam majú dosť, jedine, žeby tvoja malá mala nejaký špeciálny a bola naňho zvyknutá,
inak určiite netreba nosiť nočník z domu 🙂
Prosim vas a ked ma maly 6 mesiacov a je plne kojeny tak ako to je ??? Ak nemam zajednanu izbu,tak je take male dieta na inej izbe ? a postel pre matku je normalna,ze si moze aj cez den lahnut,alebo rozkladacia len na noc? Moj maly spi somnou v posleli,nevydrzal by bezomna a okrem toho je zvyknuty papat po leziacky,aj cez den,ja len tak kojim,ak po sediacky,tak sa mrvi a je nervozny,neviem si predstavit,ze by som tam nemala aj cez den postel...prosim napiste ako to tam je dakujem
@veverina nie, nie, nie-žiaľ ☹
-nie je to inak, ani keď je mimi malé a matka je kojacia
-nie, matka nemá normálnu posteľ, len skladaciu a teda len na noc
-nie, nie je s matkou na izbe
☹ ☹ ☹
je mi to ľúto, ale presne toto bol dôvod, prečo sme prvý termín chceli zrušiť (napokon nás predbehli a zavolali nám, že majú plno) a radšej sme si počkali na VIPizbu s príplatkom a normálnou posteľou, keďže môj malý je ROVNAKÝ, ako tvoj-vo všetkom (po sediačky sa nenakojí, sám nezaspí, spí len so mnou atd, atd... hoci je starší-má ešte babatkovské "návyky" a tie sa -žiaľ- nedajú realizovať na normálnej izbe... 😒)
@magimary co teraz budem robit ? ☹ my uz sme jeden termin museli pred dvoma mesiacmi odrieknut...ta VIP izba stoji kolko na noc ? a tam by sme mohli byt spolu aj ked bude maly po operacii ? Ja som myslim ze tu v tejto teme citala,ze je tam izba kde su maminky a ze deti su sice zvlast ale daju sa vziat do postele aspon nakojit a ze po operacii by bol pri mne ..ze tam je izba kde su 2 mamicky a normalne su tam aj postielky to uz takto teda nefunguje ??? Teraz neviem co robit...
@magimary a ze este jedna mamina tu radila,ze ponukaju bud izbu kde su mamicky alebo pri nom tu skladaciu postel a ze to babo je len pred operaciou oddelene,ze po operacii uz ho daju ku mne...teraz som z toho jelen,preco by to menili ? A este ze ked su tam mamicky na dlhsie tak maju normalnu postel,mne vraveli ze 7-10 dni
@veverina tá izba stojí 10€/noc a s dieťatkom si tam nonstop
o tom, čo píšeš-neviem nič, žeby tam boli takéto izby,
napísala som ti, čo som tam pred 3týždňami videla ja-mamičky na skladacích posteliach v inej izbe, aj po operácii /výnimočne dovolila sestrička cez víkend vziať si decuľko k sebe-po op./, ale je pravda, že to boli mamičky na krátkodobý pobyt, takže u tých dlhodobejších je to možno inak a majú aj iné izby, ale o tom fakt neviem nič (to, že neviem, ale nemusí znamenať, že to tak nie je)
prikladám fotku, ako to vyzeralo na VIPke
@mabika a na izbe matiek je normalna postel,ked rozmyslam ze by som ich nejako poprosila,ze by som ho tam len kojit chodila...a zas aj ja by som rada normalnu postel,nech si viem aj cez den oddychnut,nie skladaciu ☹ ta izba matiek byva obsadena? neviem si predstavit,ze 10 dni,by som takto bola na skladacej posteli niekde,ja fakt rozmyslam,ze skusim zavolat o tu izbu VIP...mozno bude volna aj skor
@veverina my sme boli na inom oddeleni ale teda na kramaroch a normalne sme boli na jednej izbe otecko s dcérou a ja sa malym na noc sme vyfasovali tie rozkladacie postele... ale cez den tam nemoze byt ta postel to by sa tam nedalo ani prejst ...
@maznacik007 no tak toto si neviem predstavit,budem si pytat radsej tu izbu VIP,potrebujem aby sme mali aj klud..dakujem
@veverina my sme mali urgent operaciu a VIP nebolo volne .... ale nejako sme to zvladli ... 😀
@veverina hej, operovali-
no bezprostredne po operácii sa dieťatko preberá na ARE, ale hneď ako sa preberie, prevezú ho na oddelenie-v našom prípade rovno na izbu, ale ak ide o veľmi náročnú operáciu, kde hrozia nejaké poop.komplikácie, tak dajú dieťatko na intermediárnu izbu, ktorá je tiež priamo na oddelení (hneď vedľa izby sestier, aby deculko pozorovali, táto izba je vybavená monitorovacími prístrojmi), ale tam je dieťatko tiež len pár hodín po operácii
keď sme tam boli, celý čas tam nikto /na tej izbe/ nebol
ale ešte k tomu bežnému oddeleniu upresním- je tam izba matiek, kde sú normálne postele (pre matky) a ak je matka s deculom priamo na izbe, tak tam sú skladacie postele-len na noc.
inak, aj môj mužík bol /s iným našim decuľkom-chlapcom/ na inom oddelení a tiež na izbe-na skladacej posteli spolu s inou ženou, kt. tam bola so svojim dieťaťom.
no a cena za VIP je buď 9,90 alebo 11€-teraz si nepamätám presne
(pletie sa mi to, lebo sme boli v nemocnici dvakrát s rôznymi vecami)
skrátka +/- tých 10€
@veverina inak, ja som dostala tento druhý termín s VIPkou po 3 mesiacoch, takže to nie je také strašné,
hoci tu ma tiež baby "strašili", že to bude trvať aj viac ako polroka 😉
takže, niekedy šťastie pomôže 🙂
určite že pri uzdravovaní malého bude mať najlepší liečebný efekt práve to, že bude môcť byť tesne pri tebe a že sa bude môcť kojiť a tulkať v čo najväčšej pohode... u nás to tak určite bolo...
@magimary tak som tam volala a VIP izba je obsadena az na rok dopredu ☹ ale vysvetlila som im ako maly,to co som aj tu pisala a vravela mi ze ma daju na izbu kde budu 2 mamicky a deti s nimi,ze take male davaju a ze ta urcite bude volna..tak uz len verit,ze to bude dobre a budeme co najskor doma

@magimary ip