icon

Diafragmatická hernia u dieťaťa

zanet266
15. dec 2022

Prosím stretli ste sa s touto diagnózou? Ako prebiehala operacia a ako dieťatko fungovalo po nej? Dakujem

zanet266
autor
Autor odpoveď zmazal
konikkon
15. dec 2022

@zanet266 záleží od veľkosti defektu a toho, ktoré orgány sa cez porušenu bránicu dostali do hornej časti hrudníka a kedy. Tieto orgány môžu zabrať miesto z kde sa majú vyvíjať pľúca a keď pľúca nie sú vyvinuté prognózy nie sú dobré. Často býva aj srdce vytlačené na pravú stranu. Čiže hovoriť, ako bude dieťatko fungovať po operácii je ťažko, keď nevieme, v akom stave sú pľúca, srdce, aká veľká hernia je... Operácia prebieha tak, že sa otvorí hrudný kôš, orgány ( zvyčajne creva, slezina či žalúdok) sa uložia na správne miesto), diera v branici sa zasije. Prognózy sú zvyčajne veľmi slabé a taketo deti sťažka vedú normálny život.

zabiak44
17. dec 2022

@konikkon otázka kôli čomu deti po operácii sťažka vedú normálny život? Akfungovali doteraz stym ako iné deti ?

zanet266
autor
Autor odpoveď zmazal
konikkon
12. júl 2023

@zabiak44 diafragmaticka hernia je vrodený defekt, operujú sa bábätká krátko po narodení.

mimonenka1
17. dec 2024

@zanet266
@zabiak44 dcerka sa narodila s diafragmatickou herniou. Zoperovali ju v deň narodenia Teraz ma 13 rokov. Je zdravá, bez akýchkoľvek problémov.

zanet266
autor
18. dec 2024

@mimonenka1 ahoj, našej dcérke zistili túto diagnózu keď mala 2 a pol roka, čo býva dosť nezvyčajné, keďže vo väčšine prípadov sa dieťatko s tým narodí, alebo sa to zistí ešte v brušku. Vo februári budú 2 roky od operácie. Už má 4 roky. Bolo to ťažké obdobie,ale zvládli sme to. Prajeme pokojné sviatky a veľa zdravia🙂

zuzanafodorova
17. feb 2025

Diafragmaticka hernia

lasoninka
17. feb 2025

Mne ju zistili, keď som mala 45 rokov.Operovali má vo Vyšných Hagoch asi 9 hodín .V hrudníku som mala žalúdok,pankreas, hrubé a tenké črevo

lasoninka
17. feb 2025

A keď ma otvorili nemala som bránicu a dieru v hrudníku vo veľkosti detskej hlavičky.Teraz zistili, že žalúdok je zase 11 CM v hrudníku, pečeň niekde v chrbte a črevá idú zase hore do hrudníka.Vsetko mi to cestuje.

zuzanafodorova
17. feb 2025

@lasoninka juj to mi je ľúto.
Nám operovali synčeka hneď po narodení,3 t v nemocnici...hovorili nám tam kade čo...hrozne to bolo.
Ale nakoniec po 3 tỳždňoch všetko bolo ok...teraz už bude 3 ročný,no máme problemi s kakaním...🙄😏pediatrička nám tvrdí že to je iba psychika..no neviem nezdá sa nám..