icon

Diagnostika aspergera: Boli ste aj u pedopsychiatričky?

Včera o 14:23

Ahojte maminky, prosim tie ktore ste boli u psychologicky a diagnostikovali detom aspergera, pripadne inu PVP, boli ste aj u pedopsychiatricky , aby potvrdila diagnozu? Pokial zatial dieta nepotrebuje v skole ziadne ulavy....dakujem za vase skusenosti, zatial sme boli sme aj v CPP na test inteligencie a poruchu pozornosti. Cakam na spravu z CPP, ci nieco odporucia aj do skoly.

autor
Včera o 14:29

@anonym_autor uprimne sa bojim, aby som mu diagnostikou od psychitra neuskodila....zaroven, neviem ako sa to bude vyvijat, ci sa to casom nezhorsi....on ma len vybuchy zlosti, nevie zvladat stres - uz chodi aj na terapie k psychologicke...vsade som zatial citala, ze v puberte sa to vsetko moze este zhorsit.

anonym_162b57
Včera o 14:30

Ja som zatiaľ bola AS 5r len u psychologicky a v Cppap. Úľavy zatiaľ nemá, lebo funguje bez problémov medzi deťmi, ak vidím preťaženie nechávam ho doma sama od seba. Ale rozmýšľam, že pôjdem aj pedopsychiatra, keďže v škole úľavy bude treba určite, aké ešte netuším, keďže každý mesiac je iný. V papieroch od ccpap má odporúčanie aj na ďalšie vyšetrenia, ak ich bude treba. Rediagnostiku má v centre naplánovanú pred zápisom do školy.

autor
Včera o 14:35
@anonym_162b57

Ja som zatiaľ bola AS 5r len u psychologicky a v Cppap. Úľavy zatiaľ nemá, lebo funguje bez problémov medzi deťmi, ak vidím preťaženie nechávam ho doma sama od seba. Ale rozmýšľam, že pôjdem aj pedopsychiatra, keďže v škole úľavy bude treba určite, aké ešte netuším, keďže každý mesiac je iný. V papieroch od ccpap má odporúčanie aj na ďalšie vyšetrenia, ak ich bude treba. Rediagnostiku má v centre naplánovanú pred zápisom do školy.

@anonym_162b57 dakujem...aj moj zatial vsetko zvlada, aj kamaratov ma, chodi vonku....moj uz bude 4tak, buduci rok ho caka prestup na vacsiu skolu, tak uvidime, ako to vsetko bude zvladat, skolu a vsetky tie podnety

kacena4
Včera o 14:44

urcite sme sli aj k pedopsychiatrovi, sama pises ze nezvlada emocie ma vybuchy zlosti .. ked sa to zhorší co?? budete 1/2 roka cakat na termin u nej? odporucam podchytit to. urcite mu to neuskodi, vsak to nikam nemusite nahlasit ak funguje, ale raz prestane a dobre je to mat podchytene.

anonym_162b57
Včera o 14:45
@anonym_autor

@anonym_162b57 dakujem...aj moj zatial vsetko zvlada, aj kamaratov ma, chodi vonku....moj uz bude 4tak, buduci rok ho caka prestup na vacsiu skolu, tak uvidime, ako to vsetko bude zvladat, skolu a vsetky tie podnety

@anonym_autor ak nemá žiadne dys a iné veci, asi by som neriešila. Mám doma aj nediagnostikovaneho AS, ale skrz školy nemal problém, okrem šikany. Už študuje na výške. Ale ako píše mamička vyššie, termíny sú strašné a možno mať už prichystaný papier neuškodí.

autor
Včera o 15:41
@kacena4

urcite sme sli aj k pedopsychiatrovi, sama pises ze nezvlada emocie ma vybuchy zlosti .. ked sa to zhorší co?? budete 1/2 roka cakat na termin u nej? odporucam podchytit to. urcite mu to neuskodi, vsak to nikam nemusite nahlasit ak funguje, ale raz prestane a dobre je to mat podchytene.

@kacena4 kvoli tomu chodi na terapie k psychologicke...vsetko to vlastne zacalo tym, ze sme potrebovali zvladnut emocie...o nejakom aspergerovi som este mesiac dozadu ani netusila 😒🙈
Dakujem za radu..sa pytam na skusenosti, pretoze niekto povie , ano potvrdit diagnozu, mat papier - lebo fakt neviem co bude ako sa to vyvinie, na druhej strane zase ze to bude mat v papieroch, ze sa to s nim bude vliect a moze mu to uskodit...😕
Kazda mama chceme len to najlepsie pre tie nase deti.

michaela175
Včera o 16:25

Ahoj, mame asi velmi podobnu situaciu, miestami som mala pocit ze pises o nas 🙂 len ja mam teda mladsie dieta. Ak chces napis mi SS

kacena4
Včera o 16:26
@anonym_autor

@kacena4 kvoli tomu chodi na terapie k psychologicke...vsetko to vlastne zacalo tym, ze sme potrebovali zvladnut emocie...o nejakom aspergerovi som este mesiac dozadu ani netusila 😒🙈
Dakujem za radu..sa pytam na skusenosti, pretoze niekto povie , ano potvrdit diagnozu, mat papier - lebo fakt neviem co bude ako sa to vyvinie, na druhej strane zase ze to bude mat v papieroch, ze sa to s nim bude vliect a moze mu to uskodit...😕
Kazda mama chceme len to najlepsie pre tie nase deti.

@anonym_autor ako mu to uskodi?? mam 2 aspergerov, 1 je uz dospely skoncil VS a prijali ho na doktorantske studium nemam pocit ze by mu dg. uskodila, na VS ani nevedia ze je asperger

euka210
Včera o 16:43

@anonym_autor ako by mu mohol papier uskodit? Ja tomu nechapem. Ak ma dg, tak ju bude mat cely zivot a cely zivot bude s tym zit.
Co viem, tak svagrina tusim cakala 1r, kym vyriesili vsetky papiere u aspergera...odoslanie zo skoly, vysetrenie u psychol, potvrdenie u psychiatra a potom dali usmernenia do skoly, lebo ich potrebuje. Stale je dobre pre ucitela vediet co a ako s dietatom.
Je to dg.a tu musi potvrdit lekar, takze psychiater.

anonym_ebdad4
Včera o 18:25

ak v škole vybuchne a niečo sa naozaj zlé stane (niekomu v afekte napríklad ublíži, niečo zničí) - škola bude jednať. Ako AS s riadnou diagnostikou, možno medikovaný, bude "chránený". Ak bude ale ako ty chceš bez toho "papiera", potom už len budete hasiť požiar. To citujem jednu pedopsychiatrička, nie je to z mojej hlavy.

anonym_c3ec8f
Včera o 18:39

@anonym_autor ja idem s 10 ročným za pár mesiacov. Absolútne nič mu neni. Má síce poruchu pozornosti a nejaké disky… ale učiteľka to chce že sa odťahuje keď sa ho chcú dotknúť, alebo zenmu dlho trvá kým začne akceptovať novú osobu

anonym_dc9f2e
Včera o 18:43
@anonym_autor

@anonym_autor uprimne sa bojim, aby som mu diagnostikou od psychitra neuskodila....zaroven, neviem ako sa to bude vyvijat, ci sa to casom nezhorsi....on ma len vybuchy zlosti, nevie zvladat stres - uz chodi aj na terapie k psychologicke...vsade som zatial citala, ze v puberte sa to vsetko moze este zhorsit.

@anonym_autor určite chod pre svoj pocit a, aby si vedela ako s ním pracovať.v škole a v puberte príde vela stresu a neočakávaných situácii nevieš aký bude.

eca12
Dnes o 08:07

My sme boli aj u pedopsychiatricky a ta sama povedala, ze mu to zatial ako dg nenapise, ale ak by potreboval ulavu do skoly a pod, to nam da. Nebolo treba nic. Teraz je starsi a ideme to opat riesit, lebo uz to potrebujeme. Drzim vam palce, skuste ist a uvidite, ako sa s doktorkou dohodnete.

autor
Dnes o 08:18
@eca12

My sme boli aj u pedopsychiatricky a ta sama povedala, ze mu to zatial ako dg nenapise, ale ak by potreboval ulavu do skoly a pod, to nam da. Nebolo treba nic. Teraz je starsi a ideme to opat riesit, lebo uz to potrebujeme. Drzim vam palce, skuste ist a uvidite, ako sa s doktorkou dohodnete.

@eca12 dakujem krasne za skusenost

anonym_f7ec16
Dnes o 08:28
@eca12

@eca12 prosim vas a u ktorej ste boli? Lebo na SK je to strasne s tymi pedopsych. Dakujem