Diagnostika laktózovej intolerancie u detičiek
Prosim vas ako vasim detom diagnostikovali laktozovu intoleranciu?
U nas zistil pediater a poslal nas na gastro.
Dr na gastro chce vyšetrovať hadicami zavedenými do zaludka😱😱😱
To mo dcera odmieta podstupit😢
Chcela by som vediet ci to vsade oba takto invazívne vyšetrujú
@bambulka98765 môj malý bol ako 4rocny a robili mu to tak že vypil nejakú tekuti a fúkal do takej trubice v polhodinových intervaloch na 6x tuším
och pokial tam nie je iny zamer -podozrenie a ieco ine, nedaj to robit.
lakt intolerancia sa da diagnostikovat en zatazovym testom a mozno aj tou hadicou.
zatazovy test sa tusim robi aj z krvi,a lebo vydychovy test. no nevie kde to robia. nerobia to hocikde.
ako pise @petruldo staci vysadit mlieko. na co taketo zlozite vysetrenia? dr niekedy nemaju rozum a ti su studovani.
lakt intoelrancia moze pretrvavat,a le moze sa aj upravit., vzdy sa da skusat. nasadi sa dieta, po case, po par mesiacovh, roku sa moze postupne skusit nasadit nieco, co ma laktozu nastiepenu - vysoko tucne produtky, ci kyslomliecne produkty. niektori ludia s LI ich znasaju dobre. ak by to dobre nebolo, treba sa vratit k diete.
@bambulka98765 u deti sa robi vydychovym testom,fuka do hadicky po vypiti tekutiny.odporucam ist skor na alergo
Zalezi, aky je vek dietata. Teda, ci zvladne dychovy test alebo test z krvi, ked sa postupne v intervaloch odobera z prsteka po podani laktozy (ale toto sa myslim robi iba vv nemocnici). Na "hadicku" ak nie su ine problemy a dieta reaguje na bezlaktozovu stravu, nie je dovod ist.
@bambulka98765 nám robili len odbery z krvi, na alergologii. Vtedy mala dcéra 5 rokov... Hadičky sa robia na vylúčenie celiakie, teda pokiaľ viem, no podľa novej metódy už ani to nemusí byť. Dá sa to zistiť aj z krvi, len asi je to drahšie vyšetrenie... Asi ho nepreplacali poisťovne. Neviem. Nam to už robili len z krvi
@bambulka98765 mjej všetky na gastre robili z krvi...aj testy na celiakiu geneticke
Ja uz nechapem
Chodim tam s 2 detmi
Druhu chce tiez vyšetrovať hadicou hospitalizovanú na 24 hod s hadicou v nose no zaludka aby zistila aky ma reflux😱😱😱
Ta lekarka ma asi obsesií na hadice🤔🙈
Zienky, Dakujem za kazdy jeden prispevok❤️
@bambulka98765 u nás robili vyšetrenie z krvi a tak zistili...u pediatricky, neboli sme ešte nikdy na gastre, malý ma 3r
@bambulka98765 neblazni reflux sa da zistit na usg

@bambulka98765 u mojej dcéry som jednoducho vysadila mlieko, ak ho pila mala problémy. Nebola som s ňou na žiadnom vyšetrení časom z toho vyrástla ale hovorím o intolerancii laktózy.