Diagnostikované choroby pri strate železa, čo môže byť príčinou?
Mamičky, mám 7 r. syna - ktorý ma Hemoglobín 74, uživa maltofer 4 flašu. Problémy nemá žiadne. Zisťujeme prečo nemá železo. Celiakia vylučená, endoskopia - mikrobiologia negatívna na helikobakter. Čakam este za výsledkami z histologie z endoskopie. Aj napriek tomu by som chcela vedieť vaše skúsenosti..čo može byť príčinou, na čo vám prišli.. Ďakujem
@jespera Mne pri nízkom hemoglobíne zistili neodstatok vitamínu B12, odvtedy beriem raz mesačne injekcie a výsledky mám našťastie dobré.
@jankka1981 naco inekcie ..ved si kup normalne b12 tabletky a ber kazdy druhy den dpma 🙂 ..iste by som sa nechal pichat koli B12 :P
Dakujem za príspevky, avšak prosím aby reakcie boli také na čo som sa pýtala.."aké príčiny Vám boli zistené , kvôli čomu sa stráca železo.." Nie ako si dávkujete vitamíny...prosím...
@jespera pricin moze byt milion , na to sa neda odpovedat - od nevhodnej stravy (nie dostatocne pestra strava) , po rozne poruchy ci ochorenia . vo vacsine pripadov sa jedna o docasny ukaz - cize preto zatial nasad dobre zelezo a ak to nepomoze (co podla mna pomoze) tak potom to ries dalej s lekarmi . ..ak to pomoze , tak potom uz nebudes mat co riesit , kedze vsetko bude ok .
U nás neceliaklna forma intolerancie lEpku. Ani na gastro to nevedeli nijako diagnostikovať laboratórne ale po vysadení lepku hodnoty v norme.na sukr
@jespera Nedostatok B12 sposobuje nizky hemoglobin. B12 je potrebny pre tvorbu cervenych krviniek. Takze to bola pricina.
@prevenar nie som veštica, ale ak niekto berie B 12 injekcne, tak tam na to bude dôvod a to ten, že sa tento vitamín danému človeku nevstrebava, inak by brala tablety, inak sú ešte aj spreje, ktoré sa strieka ju do dutiny ústnej pod jazyk, tie môžu tiež ľudia, ktorý majú problém so vstrebavanim, treba obísť žalúdok

@jespera nedavaj mu maltofer ..obrovske neziaduce ucinky. kup napriklad Ferrofortis-B ..ziadne NU a vyborny vysledok