Diagnóza autizmu u dieťaťa: Čo robiť ďalej?
Zdravim , nasmu 4 rocnemu synovi diagnostikovali ze je na autistickom spektre, vacsinou sa potvrdia tie diagnozy pedopsychiatrom ci nie?
@anonym_autor alebo klinickým psychológom
Odporúčam začať pracovať s dieťaťom už teraz. Moje už je väčšie tak už viem aké veci by som zmenila keby vrátim čas. Zaradiť logopediu ak treba, špeciálnu pedagogiku, porozprávať sa s psychológom ako postupovať pri takýchto deťoch. Terapie sú rôzne biofeedback , hipoterapia, canisterapia. Biofeedback veľa ľudí odporúča. Tieto terapie i niečo stoja ale je to investícia do vlastného dieťaťa iný to minú na seba na cigarety, alkohol. V porovnaní s tým je to investícia ktorá má význam.
Odporúčam začať pracovať s dieťaťom už teraz. Moje už je väčšie tak už viem aké veci by som zmenila keby vrátim čas. Zaradiť logopediu ak treba, špeciálnu pedagogiku, porozprávať sa s psychológom ako postupovať pri takýchto deťoch. Terapie sú rôzne biofeedback , hipoterapia, canisterapia. Biofeedback veľa ľudí odporúča. Tieto terapie i niečo stoja ale je to investícia do vlastného dieťaťa iný to minú na seba na cigarety, alkohol. V porovnaní s tým je to investícia ktorá má význam.
@anonym_cf0609 psycholog nepotvrdzuje dg. to moze len lekar
ak ste boli na vysetreni ados/adi-r smer pedopsychiater na verifikovanie dg a podla toho ake mate problemy v akej oblasti hladat odbornu pomoc, ci uz aba terapiu alebo ine urcite vo vasom okoli je viacero zariadeni ktore pracuju s detmi s autizmom na ich rozvoji
@anonym_cf0609 psycholog nepotvrdzuje dg. to moze len lekar
ak ste boli na vysetreni ados/adi-r smer pedopsychiater na verifikovanie dg a podla toho ake mate problemy v akej oblasti hladat odbornu pomoc, ci uz aba terapiu alebo ine urcite vo vasom okoli je viacero zariadeni ktore pracuju s detmi s autizmom na ich rozvoji
@anonym_2db458 psycholog a klinicky psycholog je rozdiel. Nas dr psychiater poslal automaticky i za klinickým psychológom.
@anonym_2db458 psycholog a klinicky psycholog je rozdiel. Nas dr psychiater poslal automaticky i za klinickým psychológom.
@anonym_cf0609 klamem ta PAS musi verifikovat pedopsychiater aspon tak to plati na SK
@anonym_cf0609 klamem ta PAS musi verifikovat pedopsychiater aspon tak to plati na SK
@anonym_2db458 vlastne áno zle som pochopila. Finálny verdikt dava psychiater ale ten nás poslal ešte klinickemu a on robil rôzne testy atď. Ale jednoducho spolupracovali až dali finálne stanovisko podľa testov a pozorovaní od klinického psychológa.
@anonym_cf0609 ako vam prosim so synom pomohol specialny pedagog? Tiez terapie alebo nejake cvicenia? Co pomohlo prosim? Vdaka
@anonym_cf0609 ako vam prosim so synom pomohol specialny pedagog? Tiez terapie alebo nejake cvicenia? Co pomohlo prosim? Vdaka
@anonym_9dd02b skôr cvičenia. Mali sme dve spec.pedagogicky jedna bola skusenejsia a ta vedela teda perfektne pracovať s dieťaťom vtedy pokroky sme mali diagnostikovany v 4 rokoch. Tato je skôr na cvičenia určite ale i to je fajn keď tam dieta vôbec pracuje môj pracovať doma vôbec nechce ..to je najhoršie .. ale určite by som prv zaradila nejaké terapie a poradila by som sa so psychológom ako pracovať ja poviem za seba ze skola na celý život neustále sa učím a treba si nechať poradiť od ľudi ktorí maju reálne skúsenosti s týmito deťmi...nie starodávne rady ako sa vychováva... na mňa keď som bola malá platilo dat po zadku na tieto deti nie .. na každé dieťa platí iné. Keby vrátim čas by som malému zaradila určite nejakú záľubu. My sme mu teraz dali šport a podľa mňa je to fakt prospešné...pri športe sa tiež učia ze niečo ma svoje pravidlá, kolektív je tam , učia sa disciplíne. Nemusí byť zrovna šport treba odpozorovat k čomu má dieťa preferencie. Záleží i od stupňa autizmu co sa da s tým dietatom. A ci vôbec.

Väčšinou áno. Pedopsychiater vychádza z papierov, ktoré mu donesiete.