Diagnóza Gastrophisis alebo Omphalocele u bábätiek
ahojte, prosim vas, rada by som sa spojila s mamickami, kt. deti prekonali uvedene diagnozy. mne zistili v 21 tt tuto diagnozu, nase babo ma vonku z bruska pecen a na amnio sa musi teraz zistit ci je to geneticke ochorenie (poskodene chromozomy) alebo len vrodena vyvojova vada, kt. nema ziadne ine poskodenia a je operovatelna. sme z toho uplne vystraseni...chcela by som vediet ako ste to zvladli a proste dozvediet sa co najviac. hladala som aj na webe ale tam je toho tak malo, potrebujem info z konkret. pripadov, vdaka za kazdu spravu.
@kockas
Ahoj, náhodou dnes som sa dostala na túto stránku a natrafila som na tvoj príspevok. Mne sa dcéra narodila s touto diagnózou pred 14 rokmi. Podstúpili sme operácie hneď po pôrode a potom plastickú v štvrtom roku. Nemáme zatiaľ žiadne problémy, každý rok chodíme na sono a testy. Jediný problém bol, že dcéra má uloženú pravú obličku nad pečeňou a tak musíme byť sledovaný nefrológom. Našťastie ničím nie je obmedzovaná, športuje, nebýva často chorá. Zatiaľ sa držíme a dúfam, že to tak aj ostane. Tiež neviem moc o tomto ochorení, pretože ani naša p. doktorka mi to nejako nevie vysvetliť, nakoľko všetky genetické testy boli v poriadku. Tak sa radšej pre svoj pokoj ani nepýtam a nepátram a dúfam, že bude aj naďalej všetko o.k.. Prajem Vám veľa zdravia a pozitívneho myslenia. Niekedy je lepšie keď to človek nevie a potom sa netrápi.
@janulkak21 ahoj, nas malicky sa narodil pred mesiacom, mal von pečeň z bruska.po mesiaci v nemocnici ho uz mame doma a brusko sa krasne hoji, tak dufam, ze uz mame to zle za sebou.ak by niekto potreboval k tomu viac info, tak mi kludne napiste a ja vas podporim, tera sa ale idem venovat mojmu krpcekovi 🙂

Ahoj my čakáme bábätko s podobnou diagnozou tiež, už viete výsledky? ak chceš môžeme popísať cez internú poštu.