icon

Diagnóza verzus zázrak. Omyl medicíny

calin
28. júl 2014

Ahojte, asi tu tato otazka nepatri, ale chcem sa opytat - ak ste sa stretli z niecim takym stretli.
Vela som citala ako lekari odpisali dieta a to nakoniec zvlada vsetko o com pochybovala medicina... Tieto skusenostii davaju nadej .., moja dcerka prekonala virus Cmv - pravdepodobne uz v brusku :( ...
hovorili mi, ze bude hlucha - slepa, ale podla vysetreni pocuje a ockami sleduje okolie ..
ma 6 mesiacov a nedvihne hlavicku ( uz davno sme mali chodit na vojtovu ), ale az v 5mesiaci si vsimli :(
- 2 tyzdne sme cvicili - prve pokroky - dlane uz ma otvorene, predtym nie...
- pozera priamo do oci ( pred tym nie )...
Teraz prisiel - zapal pluc, schudla ...je uplne slaba :( nechcela pit - resp. dusila sa pritom :(
bola na infulzii...
Ak mate niekto skusenosti, ci uz vlastne alebo znamych - prosim napiste..
Dakujem velmi pekne

sjuzan77
28. júl 2014

@calin Mam skusenosti v rodine. Moj brat sa narodil s tolkymi diagnozami, ze po porode priniesli lekari mamine vyplnit papiere, ktorymi by ho umiestnili do ustavu. Prognozy boli jednoznacne - dozivotne leziaci clovek, bez moznosti akejkolvek komunikacie, akehokolvek vnimania, bez pohybu, nedokazal ani len prehltat mlieko. Rodicia sa nevzdali, dlhe roky mama s bratom cvicila vojtovku, brali ho do spolocnosti, na dovolenky, medzi deti, non-stop sa mu venovali. Dnes ma brat 27 rokov a lekari su z neho v uzase, brat nielenze chodi, ale vdaka obetavosti a starostlivosti rodicov vychodil 9 rocnu specialnu skolu v nitre, je samoobsluzny co sa tyka hygieny, jedenia, obliekania, dokaze pisat, citat, pocitat jednoduche priklady. Naucil sa bicyklovat, minuly rok dokonca plavat, zvladne len par zaberov, ale zdokonaluje sa. Dnes mu ostala uz "len" diagnoza DMO. Vieme, ze si nikdy nezalozi vlastnu rodinu, napriklad nemoze ist ani sam do obchodu, ale s mensimi obmedzeniami zije normalny a plnohodnotny zivot, ma svoje zaujmy, veci, ktore mu robia radost a odkedy sa mi narodila dcerka, su ti dvaja nerozlucni. Takze hlavu hore, zazraky sa naozaj deju 😉

mata299
28. júl 2014

Ak budeš veriť ty, bude veriť v to isté aj tvoje dieťa, možno je to naivné, ale ja mám pocit, že skutočne veľa závisí od toho, ako malú budeš vnímať a vidieť ty, ver jej, zvládne to, môj synček mal problémy so zrakom, nemal vidieť, resp., doktorka sa vyjadrila, že nevidí a ak vidí, nevie v akej kvalite....to doteraz vlastne nevieme, no pohybuje sa vonku vez preblémov, čo mu ukazujem, to vidí, je vnímavý, bystrý šikovný, proste môj 🙂 a to, čo vidia lekári na jednom beskovom vyšetrení, nemusí odrážať úplne skutočnosť...čo sa týka zmyslov,sama budeš vidieť, čo vidí, čo počuje, stimuluj, rob ako so zdravou, ako najviac to len ide,rozprávaj, čítaj, teš sa, spievaj, dávaj najavo, ako veľmi sa tešíš, že ju máš, chváľ ju....určite to všetko aj robíš, pretože maminky vždy vedia a vidia viac, než ktokoľvek iní....držte sa. PS: my sme cvičili tiež vojtovku, ale na nohy nás postavila Deveny terapia, skús pozrieť...je to len odporúčanie, každému zaberá niečo iné

calin
autor
28. júl 2014

@mata299
@sjuzan77
Dakujem Vam, ano, ked mi lekar oznamoval diagnozu - povedala som mu dost jasne, ze je to len jeho nazor a bol vybaveny.
Dakujem Vam, budeme bojovat

liebling98
28. júl 2014

@calin v medicíne je možné všetko. Cvičte, podporujte ju vo vývine, bojujte, verte v zlepšenie. A hlavne, milujte ju takú, aká je.

aristka
28. júl 2014

http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... našla som niečo o herpetickom víruse čo píšeš ,vieš ono v zdr.sa informuje o všetkom tj aj najvážnejšie prognózy ,ktoré môžu nastať m,aby neprišlo k nejakým skresleným info ,vieru v niečo čo možno nebude ,preto to treba rodičom povedať ,lebo ak by neprišlo k nejakému krivdeniu ,že nikto nás neinfo ,jednoducho ,aby príbuzný boli pripravený na všetky verzie danej diagnózy a bohužiaľ aj tie zlé ..je to bežná prax ,ale ako píšeš zázraky sa dejú a ak je pacient veľký bojovník a jeho organizmus silný aj napriek zlým prognózam a najväčším katastrofám ohľadom stavu sa dokážu pacienti z toho dostať a žijú plnohodnotne ,aj keď cesta k úplnému uzdraveniu je ťažká ,dlhá a strastiplná ......takže aj vy bojujte ,cvičte a verte ,váš malý bojovník to potrebuje na pokroky a cestu k zlepšeniu stavu...

mummy01
28. júl 2014

@calin dobry lekar urcite nevyslovuje súdy nad chorym...kazda mama ktora ma chore dieta to zazila,tie komenty ze vase dieta nikdy nebude vediet to a to...je to blbost a nepocuvaj to.Zial medicina neposudzuje chorého ako jeden celok,neberie do uvahy snahu rodicov a rozne mozno aj alternativne snahy o liecbu.Doktor vidi len konkretnu chorobu a casto ma klapky na ociach...mam s tym bohate skusenosti.Upriam sa na svoje dieta a snaz sa on postarat najlepsie ako vies,ta snaha sa ti niekolkonasobne vrati. Mne svokra vravela ze ked sa jej narodil syn-moj manzel tak jej lekari povedali ze sancu na prezitie ma 1%,dokonca jej ho odmietli ukazat a ona ho prvy krat videla ako 10dnoveho...a cuduj sa svete,on to v zdravi prezil a nemal ani jednu z tych diagnoz ktore nakecali mojej svokre ze bude mat.

calin
autor
28. júl 2014

dakujem Vam za povzbudive slova - nachvilu sa mi zaryju do srdca a na chvilu som stastna a plna sily
potom si znova musim vsetko precitat a nacerpat silu z nich.
na zaciatku som len plakala nic nejedla ...a potom som.hladala nadej
- prvy uspech - usne vysetrenie
dnes jej odobrali z miechy ..ako som sa pri nej modlila tak si kychla ( a to bola este po narkoze ).
Dakujem Vam za Vas cas
ktory ste mi dali, vela zdravicka aj vam

calin
autor
28. júl 2014

@aristka
to vsetko uz mam nastudovane - moja nemala ziaden z uvedenych priznakov ( okrem toho, zev 2 mesiacoch uz nechcela pit moje mlieko ).

aristka
28. júl 2014

@calin tak to je dobré ,aj v tom linku je napísané ,že môže a nemusí byť a čo z toho nie, je je len plus pre tvoje dieŤa ..ten link som sem dala pre iné mamičky ,nech vedia o čom hovoríštj druh vírusu ....držte sa cvičte a verme že bude tvoje dieťa v poriadku ... 😉

vercicha
28. júl 2014

@calin aj ja ti chcem zazelat vela sil v boji ktory mas pred sebou. Zatial sa neviem vzit do situacie, ktoru prezivas no ja som v 8 mesiaci tehotenstva. V 14 tt mi diagnostikovali z testov pozitivne CMV IgG aj CMV IgM ktore kolovalo v krvi neviem ako dlho. Od 18 tt ostal uz len v moci z ktoreho sa moze vyplavovat roky. Neviem co ma po porode caka. Bola som upozornena na rozne rizika. Aj ja mam rozne myslienky a obavy. Neviem co to mohlk sposobit mojej vytuzenej malickej. Je to moje 3 tehotenstvo mam 9 a 3 rocnych synov. Len sa modlim nech mam dost sil a zvladnem to ak by uz nastalo cokolvek. Kazdej mamicke ktora sa trapi nech su silne a davaju si vela lasky ktoru vzajomne tak velmi potrebuju...

calin
autor
28. júl 2014

@aristka dakujem ti velmi
@vercicha mne na to ani pocas tehotenstva neprisli :(
aj porodna vaha bola v poriadku..nic tomu nenasvedcovalo.
nepovedali ti comu sa mas vyvarovat alebo nejake vitaminy??? odber plodovej vody, alebo nieco co by ta uistilo - tiez som tu jednu mamicku spoznala co jej nato prisli pocas tehotenstva - a malicka je uplne zdrava ( ma takmer 2 roky ). cim skor to vedia, tym lepsie. moja malicka je moje prve dietatko.
zelam ti vela zdravicka aj malickej 🙂

vercicha
28. júl 2014

@calin dakujem 🙂 nic na to nie je akakolvek liecba je viac negativna a moze sposobit vecsie problemy ako len cakat. Este mi odporucili amniocentezu no nakolko ta ma tiez viac rizik ako prinosu nedala som si ju. Uvidime. Ostava cakat, verit a mysliet pozitivne.....

vercicha
28. júl 2014

@calin aj ked niekedy to dolahne..... drzte sa aj vy...

lauricka
28. júl 2014

@calin ahoj, kamaratka ma synceka, koncom tehotenstva prekonali cytomegalovirus, ci tak dako sa to vola, ze? Ma teraz cca dva roky. Urcite Ti bude vediet k tomu dat vela informacii. Ono to ma urcity progres, ta diagnoza. Urcite cvicte co najviac a vyuzite co najviac moznosti rehabilitacii, ktore su Vam pristupne. Ak mi napises IP, ak chces, skontaktujem Ta s nou. Ona byva v Trnave.

tova
29. júl 2014

@calin susede sa syn narodil v 32tt. nedychal, bol tmavy isiel rovno na ventilaciu, lekar mu dal 48hod. ze sa maju rozlucit, prosila, modlila sa, lucila, po 2 dnoch ho odpojili on zacal sam dychat, dnes ma 4r. je uplne zdravy, robi vsetko co 4r. deti , mal len problem s ocami a mal mat operaciu teraz v lete ale samo sa mu napravilo, nosil okuliare tak uz je vsetko ok. Poznam chlapceka narodeneho v 24tt a v 2r. chodil, rozpraval, jedol sondou ale ucil sa lyzicou, videl, pocul, v nemocnici stravil non stop prve 1r. zivota, v 2r. chodil do specialnej skolky na cely den, zivy, spolocensky.

calin
autor
29. júl 2014

@tova dakujem Bohu za zazraky pre vsetky deti.
Dakujem aj Tebe za Tvoj cas

snezienocka100
25. apr 2015

@vercicha
ahoj, ako to nakoniec dopadlo? a preco Ti brali krv na CMV? Mala si nejake problemy? Ja mam teraz nejaku virozu v 19tt, tak sa obavam, aby to nebol CMV.