Čo s neutíchajúcim kašľom u 2-ročnej?

5. mar 2023

Dobrý deň, 2 rocna ma veľmi častý neutíchajúci kasel, nemôže sa vôbec najesť lebo keď jej dám niečo do úst zároveň aj kašle, dávam jej hlavne piť no aj pomedzi to kašle. Ma antibiotika suprax …..je celkovo z kašľa slabá poväčšine leží/spí …..teplotu mala len jeden deň vo štvrtok …..môže ísť o suchý zápal pľúc ? Pôjdem s ňou zajtra k doktorke no ona dáva prednison na kasel …nerada by som jej dávala kortikoidy …tie čo vás deti prekonali zápal pľúc bez teploty aké boli príznaky ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianarem
5. mar 2023

A Stoptussin alebo Robitussin nedavas?

autor
5. mar 2023

@marianarem mám sirup na vykašliavanie mucosolvan junior a skúsila som aj solmucol….nemá sa kombinovať so Stoptussin

dzulli1980
5. mar 2023

Pokiaľ má suchý kašeľ nič na vykašliavanie nedávaj ... skús Paxeladine/Tussin + antihistaminiká ... choď s ňou k doktorke, nech vás pošle na RTG pľúc, suchý zápal pľúc môže byť aj bez teploty, dcéra mojej kolegyne tak mala, nemala teplotu len suchý dráždivý kašeľ.

autor
5. mar 2023

@dzulli1980 Ok pôjdem s ňou zajtra k lekárke ak to nebude utíchat pôjdem aj na pohotovosť …..skúsim jej podať aj antihistaminika

autor
5. mar 2023

@dzulli1980 ten kasel nie je len suchy ke v kombinácii ak s hlienovym

kiki68
5. mar 2023

Podla mna prednison nie je zla vec ked uz ide do tuheho. Nam pomohol. Mame aj inhalator,solbutanol alebo ako sa to vola. Nas mal raz rsv virus a odvtedy je kazdy kasel priserny boj.